Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, February 11, 2010

7 month check up & It's a girl!!!!

Sory sbb n3 ni terlalu panjang yer sebab buat sekali harung jer.

5hb pegi monthly checkup. Tapi masa tu dah 30 weeks dah pun...amil berat yg seperti biasa NAIK, amik bp alhamdulillah ok, urine pun clear...pastu mcm biasa scan untuk tahu progress bb..Kepala bb dah kat bwh..alhamdulillah...

Nak tengok gender agak mencabar sikit..Doc kata kita pegi sana dia pusing cni..last2 nmpak jgk wpun sipi2..sebab punci kencing nmpak n kalu boy bawah sikit dr pundi kencing mesti nmpak telur dia n tapi yang ni tak nmpak cume nampak belahan 'pink' dia tu je..he he he..N doc ckp girl..Tapi sy takutlah nak mengharap. Sebab semuanya berbalik pada kuasa Allah kan..Nanti 32 weeks plus baru sy nak buat 3D scan itu mungkin lebih clear kot...

Abah dia sangat suka...nenek n atuk gombak lagilah suka..Nyang dia pun suka..petang tu mak saya datang umah saya sebab asben saya ada dinner malam tu dimana TAK BOLEH BWK FAMILY...sedih...hanya HOD je yang boleh bwk family..Bengang jer ! Mak dtg konon2 nak ralitkan adik tu supaya adik tak mengarok bila abah dia kuar nanti..

Abah dia pegi je dinner.... saya, mak n adik pun kuar jugak..Mak ajak beli baju bb lagi kat Manjaku..Kali ni dia nak beli pink2..Sebelum ni mak beli yang kebanyakan nye putih2 jer. Saya layankan ajer...Tak beli byk pun beli sikit jer. Kalu beli secara melampau kang abah dia 'lenggang kangkung' plak kan.. Mana boleh....nehi nehi..layan pic yer..

Ukuran tulang kaki bb..doc ckp orgnya agak tinggi..ikut abah dia kot

ni kepala dia kot atau brain dia..xfaham ok bila tengok scan2 tu. Bila doc xplain jer baru tahu n faham sikit2..


Yang dibulat tulah doc ckp belahan 'pink' dia. saya angguk jelah. Dia pakar maa dia lebih tahu kan..

Di Manjaku..'tokei' tengah bayar...

Ni jelah barang pink2 tu. Diaper bag (yang xbape pink), napkin kartun, bath tub map, selimut, n baju sepasang. Kalu ikut mak, laju jer tangan dia amik. Puas saya tegah. Sampai mak cakap ''Ni lah susah kalu pegi ngan ko, semua tak boleh. Aku pegi beli ngan abah ko jer senang!" . Kalu mak n abah saya pegi beli sendiri tak pelah kan. Saya hulur jelah tangan , wakkakaka.. pastu bawak mak pegi minum di Paparich Kota Damansara. Saje bawak jauh2..he he he


Mak makan cendol n mee kari. Mee kari dia tak nangis. Old Town punya lagi sedap...

Adik n milo dinosour namanya..ala mcm milo tabur jer..tapi milo ni diletak secara banyaklah..

Saya punya dry curry mee. Makan ngan adik. Tak sedap n tak abis..:)

Yang ni plak beli masa warehouse sale bb love. Beli bb bath tub, selimut, baju bajan, tilam playpen, tilan bb yang siap ade net tu entah ape namanya...pastu beli baju adik 2 psg..tak best sgt warehouse nya...Semua beli sikit2..tak beli sekali harung pun. Nak membeli secara berhemah katakan konon!...ha ha ha ha..

Ok itu sajer, tq sbb sudi bc n3 nie...

Ketemu lagi BYE. TQ

15 comments:

Jasfyra said...

bestnya kalo betul2 girl...dpt la sepasang :)

Ain said...

hopefully betul2 gegirl....

seronok kan bila shopping baju baby nie.... tak sedar lepas satu, satu kita capai....hehehe....

untungnya hanim ada yg nak sponsor... nenek mesti teruja tue...

Watierman, rmanbkr said...

Insyaallah kot...kalau dah rezeki...!!!Moga Hanim sihat & selamat itu yg penting....& mudah semasa melahirkan!

nieda said...

nida pun pegi bby love warehouse hari tu tp sekejap jer..hehe..best kalau dpt girl dah sepasang..tak kisahla apa2 jantina kan

POSH76 said...

bessnyer lepas ni dpt sepasang yer

tak sabar nak tunggu baby keluar...

sedaplak tngk cendol tu dah lama tak gi paparich

Sham Ummi Echa said...

wah sonok la awak.. kalo betul dpt la sepasang kan.. pasni leh stop lama sket...kekekeke

smangat mak awak nk menyopping baju utk cucu barunya.. kalo sy..sy rela je mak sy shopping byk2 kakakaka

Azmiezas said...

Hanim..best nya..nak dapat gegirl..akak ni dah lama tunggu, tak nampak bayang pun gegirl nye...uhhhuuu..

Redbloodsnow said...

bby girl ea. besttt besttt. leh jd geng gedik zie nnti kan anim kan..hiksssss. 7 bulan dah ea. means ur bbg girl will be a month younger dgn zuris ngan bby :)

dua² my anak buah ^_- winksss

Diarihatiku1976 said...

wah bestnya... bila ler sy dapat mcm tu...

sI tEDI said...

hanim pekabau?

jrg2 update blog..

Alhamdulillah kalau girl.

setuju jgn berharap sgt..

Alhamdulillah kalau betul kan?

☆ lieya latif ☆ said...

alahai, seronoknye hanim...muda-mudahan betul2 girl...excited lieya tau dengar heeheheheh

seronok tgk neneknye kemain hepi....terus ajak shopping baju gegirl haaaa...kalo lieya ...terima jek tu...wakkakakakaka

ape2 pun take care okey...hah dah boleh pikir2 tu nak letak name ape tu hehehhhe

Ahliahnizam said...

Assalammualaikum ...

Waaa, kalau betul gegirl .. sama la kita, Insya-Allah. Ekceli saye x kisah sangat, sebab dah ada sepasang .. heheh :)

Saya pon dah 30 weeks dah ni. Rasa2 x jauh due kite kan ..?
Apa2 pon semoga ibu & baby sihat selalu...

smiley said...

tahniah!!!! saya doakan semuanye selamat yer...seronok tengok family akak....hehe

regards,
Triplesmiley

[z@ck] said...

dah agak dah baby girl..
hehehe

乾煎白鯧Sam said...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色