Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, January 27, 2010

Warm up jer baru...

Sebenarnya ahad lepas pegi JJ wangsa Maju. Kat JJ situlah yang saya suka pegi sebab dah biasa kan yelah famil sy kan duk Gombak. Kalu pegi JJ lain mesti pening..ha ha ha..

Pegi JJ sebab nak survey2 barang baby...Sebenarnya tak sabar nak beli tapi macam berat nak beli dulu sebab tiap bulan scan still tak nampak boy or girl. Tak naklah suprise2. Macam danish dulu confirm je boy terus beli barang2 utk bb boy. Senang cerita. :)

Tengok2 baju bb tu geram lah plak. Capailah 3 pasang jer dulu..Kata warm up kan...Tangan ni nak je capai pink2, tp mcm berat hati jer sebab takut lah bird plak kuar. Tak pelah nnti dah confirm balik kita beli lagi yer..Kalu confirm boy, amik jelah baju pink utk lepaskan hajat di hati nie..he he he..lagi pun baru 7 bulan kan sempat lagi nk shopping secara besar2an.

Kalu ada yang perasan saya jarang kot publish barang2 yg sy beli. Segan sikit. Tapi sebab ini SPECIAL sikit tulah sy publish..he he he...

Inilah baju bajan nya..Geram tengok. Pilih kaler selamat.. Baju 3 pasang, barut 1, stokin n sarung tangan n kaki...




Bila dah survey2 tu wajib singgah tempat main2 nie. Adik sibuk nak pegi main...Layan jelah. Lepas tu balik gombak singgah umah mak...

Psst...baju2 lama adik pun belum ade yang basuh lagi..Itu pun kene sorting sebab tak semua baju adik yang baby boleh pakai. Yelah dah lima tahun beb baju tu disimpan.

Ketemu lagi BYE. TQ

23 comments:

POSH76 said...

bessnyer soping baju baby...hehe

me lak yg excited tunggu baby keluar..kalu gegirl mesti cute like her mummy

Softtouch [Hanim] said...

posh : InsyaAllah sis..amin...

Azmiezas said...

Akak pun suka, kalau lalu tmpat baby mesti singgah cuci mata tengok barang2 baby yg kiut miut itew..

eynda said...

Akak dulu start shopping pun masa masuk 7 bulan...walaupun dah tau gender masa dlm 17 minggu...syok kan shopping barang baby...tengok baju kecik2 comel jek...

♥♥syahadah♥♥ said...

teringin aku berpeggy bila tgk baju-baju kat sini..tp kaler nya hanim mcm sesuai untk baby boy jek tu...hahahaha,,
mmg seronok beli baby baby born ni..baunya best!!

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...dah start membeli ye hanim...takpe, warming up dulu...pasni dah tau jantina, leh beli betul2....heheeheh....lieya pun geram tgk baju2 baby kan...comel2...cantik2....geram sangat!!

danish same laa peel cam mia n mija...tak sahkalo tak kene paw kalo nampak playland nie.....siap laa siling ngan duit kene paw keh ke khe...takpe la sekali sekale...yg penting budak2 hepi kan........pasni danish dah ade baby leh main ngan baby plak

nieda said...

ala bestnya dah start shoping baju baby. dulu masa nieda shoping baju baby balik rumah terus basuh. sambil sidai baju sengih2 sorang2 tgk baju kecik2 yang comel. Kalau org nampak time tu nieda tgh sidai mesti ckp tak betul ke minah ni.heheh..

sueanne said...

barang-barang baby mmg cute sesgt..kecik-kecik comel lote lak tue..heheh..

wah dah 7 bulan ek nim..cepat tul masa berlalu..tak sabar lak nak nengok baby hanim nanti..

take care tau..

Sham Ummi Echa said...

syoknyer shopping brg2 baby kan.. tingat zmn dlu2 kekekeke.. baju bb skang ni lg comel2 geram je tgk.. bila tgk baju bb mula la rasa nk peknen..hehehe.. insyallah but not now la

sI tEDI said...

x tau jantina lagi yek hanim. x pe. beli yg boleh pakai 2-2 jantina dulu. he h ehe

eis said...

ahah, beli kaler selamat sbb x tau lagi gender baby. danish sama je ngan kae; suka main kat JJ. layan jelah kan :D

Softtouch [Hanim] said...

azmiezass : dulu pun sy mcm tu..suka tengok..

eynda : kalu tau gender senanglah sikit ati nk membeli skrg shopping lote2 jer..

syahadah : tulah sbb itulah kaler selamat sya..kang beli pink mcm xbest plak..buat masa ni biru n putih jer beli..:)


lieya : tulah lieya..warm up kata..budak2 kan dah hafal dah tmpat mana yg ada playland nie

nieda :muza belum basuh lagi..nnti2lah..penatlah nk basuh2..

sueanne : ye ke xsabar..time aksih ler..

sham: tulah sblum peknen pun sama geram jer tgk bj bb. Not now yer sham, sok2 nnti melekat..he he he

tedi: betul tu tedi..lg pun xtau gender ape..

eis: haah kaler selamat. ada satu kaler selamat hijau tapi ari tu tgk xmenarik..

[z@ck] said...

heheh..cute oh baju tu.
=)

Redbloodsnow said...

wahhh bestnyerrr rembat bju bb. Zie lak yg x sabo nak tgk kat bakal anak buah zie tuh..heee heee.

jg diri leklok ea anim :)

Watierman, rmanbkr said...

Salam Hanim...beli yg putih , yg kuning ...yg ijau...semua tu warna2 selamat...nak lagi selamat beli putih jer!!!

Kaseh NazLieza said...

amboi..nk mnyambut baby bru ea..

aleena said...

nanti rumah mesti bau baby:)

susah gak ye nak beli baju if tak tahu boy or gurl..kene pilih colour selamat je la jawabnye..hikss

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

cantiknye baju muza beli......comel jer..susah jg kan tak tahu lagi jantina anak kan...hee..susah nak beli belah ekk

norhaizan said...

leh tak nak jadi tok nujum..rasanya baby girl kak hanim..heheh..melihatkan maknyer kempunan nak beli baju pink..hihi..xpe la kak hanim..kalo tak tahu boy or girl baru best, baru suprise..hihi

Pink dan Biru said...

hi mummy..come visit our little shop http://pinkdanbiru.blogspot.com. see ya!

IxoR@ said...

comel-comel baju baby...

mmg buat kita geram...

tak pe la, bijak pilih yg boleh diguna pakai....

:)

~~ciklinn~~ said...

hehehe akak lak hanimm mmg hati tu kata girl tapi scan totap boy hahah.. makanya segalanya biruuuuulah...

best kan beli brg2 baby...