Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, January 18, 2010

6 months checkup + kejadian sedih

setiap 4 hb memang akan ada monthly check up kan. Ari tu bawak maklah sekali. Mak, Abah n Nenek tido umah kami mas atu. Kot2 mana tau bb nak tunjukkan pink or blue kat nenek dia kan.

Masa nama saya dipanggil n kami2 ni naklah masuk bilik doc tiba2 entah macam mana mak saya boleh jatuh tersembam!...Sedih sangat tau...terkejut n panik jugak. Masa mak nak melangkah tu ada tiles lantai klinik tu macam dah renggang n mak saya tak perasan...saya tak pegang plak mak masa tu..Rase bersalah sangat2...dahlah mak baru je lepas operation lutut bulan 2 tahun lepas. Kesian mak. Terus mood saya swing pas tu. Bila terbayang2 rase sedih sangat2...

Masa masuk bilik doc suh dia cek mak saya dulu. N bagilah ubat. Doc kata InsyaAllah tak de ape2 nie..Balik tu terus mak saya sakit2 badan n demam.

Cek saya plak ...BP ok, Urine clear, berat seperti biasa naik!....MGTT test semua ok. Nasib takde gula dalam darah...Alhamdulillah..Bila scan macam biasalah ukur tulang kaki dia, brain dia, tengok kedudukan bb kat mana n bb dalam keadaan melintang! Doc cakap tak payah risau sebab masih awal lagi. Kita tengok masa 32 weeks ++ nanti. Bila scan nak tengok gender dia tak nampak, pehanya mengepit...ni yang buat ibu n abah lagi saspen nie..he he he. Kita tengok next month yer. Tak nampak jugak kita buat scan 4D plak.

Balik dari klinik ingatkan nak pegi IKEA. Mak yang nak pegi sana sebab nak balikan meja study sempena besday adik tapi sebab mak dah jatuh saya ajak balik jerlah.

Pic scan ada tapi tak bape clearlah. N sebab kejadian mak tu lah saya pun macam tak de mood termasuklah nak update blog. Sekarang alhamdulillah mak dah ok. N tiap2 minggu mak saya memang buat fisioteraphy di HKL sejak dia operate dulu.Itu sajer ceritanya....


psst..tak sabar nak beli barang2 bb..wahai bb tunjuklah kat ibu pink atau blue......

Ketemu lagi BYE. TQ

21 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

huhuhuhu.....nasib baik Mak akak xde pe2 kan....
Mesti suspen sesangat nk nunggu PInk @ BLue ... lololololo

POSH76 said...

sis buat suspen jer...takper lah sis mende nak jadi bukan salah sis...alhamdullilah ur mum ok...lain kali kene ati2..sbb org tua ni kalu jatuh tak baguskan sbb tulang dah tak kuat...u too jgn risau2 taw..think of ur baby

but u r lucky pregnant tak gemuk...nampak berseri2 lagi ada...hehe

mama uzma said...

huhuhuu
sedihnya dgr...sian mak akak...
tapi alhamdulillah sbb x de apa2 kan..rasanya demam tuh sbb badan tu terkejut kot jatuh..

eynda said...

Kesian mak Hanim....takpe alhamdulillah takde apa-apa tapi kalau akak pun sedih...rasa macam kita tak prihatin skit kan...dun worry la Hanim...jangan risau2 sangat...baby memang nak bagi suspen kat ibu & abah ek...harap2 lepas ni nampak gender :-)

Softtouch [Hanim] said...

aj : tulah harap2 dikemudian hari pun xde ape2..takut jgk..mmg sngta suspen ok...

psh : betul sis, org tua xelok jatuh..risau sgt..xgemuk?xtgk face to face mmg dah tahap gemuk melampau nie..muka mmg xnaik kalu bab bwh mmg naik mendadak...

mamauzma : haah demam sbb bdn terkejut..

eynda: betul tu..nmpak sgt kita xprihatin..nasib baik mak xde ape2..

Softtouch [Hanim] said...

aj : tulah harap2 dikemudian hari pun xde ape2..takut jgk..mmg sngta suspen ok...

psh : betul sis, org tua xelok jatuh..risau sgt..xgemuk?xtgk face to face mmg dah tahap gemuk melampau nie..muka mmg xnaik kalu bab bwh mmg naik mendadak...

mamauzma : haah demam sbb bdn terkejut..

eynda: betul tu..nmpak sgt kita xprihatin..nasib baik mak xde ape2..

Azmiezas said...

Ya Allah..takutnya akak baca, nasib baik tak de apa2 ya..

bukannya apa, org tua kalau jatuh takut tau, pasal kan tulang2 dah tak brapa kuat, takut effect dalam kan??..Alhamdulillah, tak apa2..

Sham Ummi Echa said...

alahai sedihnya.. sian mak awak.. hrp mak awak x apa2 n moga cpt sembuh.. awak pon take care k..

sueanne said...

alhamdulillah..Selamat mak hanim takde ape2x..semoga die cepat2x sembuh cam selalu..

nim..jaga diri tue elok2x..minggu lepas kak ipar sue msk hospital..seminggu lebih gak..sbb ada jangkitan dlm darah..dok suspect jangkitan air kotor masa die mandi kat afmosa resort sblm tue..selamat die ngn baby takde ape2x..

Jasnia said...

Alhamdulillah, Mak hanim dah okay. Na pun sedih tau kalau jadi apa-apa kat mak abah Na. Macam baru-baru ni, abah sakit...Na sampai cakap kat abah, jangan 'pergi' dulu. Na belum bersedia untuk kehilangan. Alhamdulillah...Abah pun dah sihat sekarang ni.

anyway, tak sabar juga nak tunggu result scan baby hanim tu. harap2 kali ni pink la ye...Sepasang gitu.

nieda said...

kesiannya dkt mak muza, harap2 sihat hendaknya...yelah bila jadi benda2 mcm ni mesti mood pun jadi swing kan..take care yer..

[z@ck] said...

baby saja nak kasi akak saspen..
dpt gurl pn ok..
hehehe..

eis kamil said...

saspennya baca entri nih. syukur mak hanim xde apa2. tgk PregBar hanim dah 67%. baby pun malu2 nak tunjuk ye. take good care of urself k :)

Ain said...

nasib baik mak hanim takde pape...

take care hanim ya...

Anonymous said...

dik, bagi akak tarikh lahir dan tahun skali dan bagi 1st day last period..nanti akak tolong cek kan kat kalender cina baby apa..hehe

aleena said...

luckily mak kak hanim ok..

hehe baby saje nak kasi ibu n abh die suspend nie:D

♥♥syahadah♥♥ said...

ok la tu..makpun ok..siap nak beli barang baby tu..syok syok

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah..tekejut lieya hanim....harap2 takde ape2 laaaa.....sian mak hanim...demam tu demam tekejut kot....mudah-mudahan mak hanim terus sihat....amin

takpe hanim, jgn tekejut...bawak bersabar okey....baby songsang ni awal lagi pada peringkat hanim...harap2 dah dekat due die berpusing balik.....amin....jgn sedey2 okey....tenyum tikit!!!

Solehah said...

bestnya eh nak dpt baby lagi..

norhaizan said...

bagus la mak kak hamim okay, xde pape...
hihi..buat suspen je kan, dia terkepit plak..ingtkan blue or pink apa td..maklumla xde pengalaman..hihi

Redbloodsnow said...

vavavava...bertuahnya jd danish. siap ade belated buffday celebration kat taksa bagai tue.. jeles weh. sbb zie x pnah sambut beuffday zaman kanak²


...sadis nyerrr hehe :P