TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, January 27, 2010

Warm up jer baru...

Sebenarnya ahad lepas pegi JJ wangsa Maju. Kat JJ situlah yang saya suka pegi sebab dah biasa kan yelah famil sy kan duk Gombak. Kalu pegi JJ lain mesti pening..ha ha ha..

Pegi JJ sebab nak survey2 barang baby...Sebenarnya tak sabar nak beli tapi macam berat nak beli dulu sebab tiap bulan scan still tak nampak boy or girl. Tak naklah suprise2. Macam danish dulu confirm je boy terus beli barang2 utk bb boy. Senang cerita. :)

Tengok2 baju bb tu geram lah plak. Capailah 3 pasang jer dulu..Kata warm up kan...Tangan ni nak je capai pink2, tp mcm berat hati jer sebab takut lah bird plak kuar. Tak pelah nnti dah confirm balik kita beli lagi yer..Kalu confirm boy, amik jelah baju pink utk lepaskan hajat di hati nie..he he he..lagi pun baru 7 bulan kan sempat lagi nk shopping secara besar2an.

Kalu ada yang perasan saya jarang kot publish barang2 yg sy beli. Segan sikit. Tapi sebab ini SPECIAL sikit tulah sy publish..he he he...

Inilah baju bajan nya..Geram tengok. Pilih kaler selamat.. Baju 3 pasang, barut 1, stokin n sarung tangan n kaki...




Bila dah survey2 tu wajib singgah tempat main2 nie. Adik sibuk nak pegi main...Layan jelah. Lepas tu balik gombak singgah umah mak...

Psst...baju2 lama adik pun belum ade yang basuh lagi..Itu pun kene sorting sebab tak semua baju adik yang baby boleh pakai. Yelah dah lima tahun beb baju tu disimpan.

Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, January 22, 2010

Birthday Danish di Taska

Birthday adik memang dah lepas bln 12 ari tu..memandangkan nak buat di Taska, kami buat bulan 1 sebab bulan 12 budak2 kat nursery tak ramai..mcm xmeriahlah kalu nak buat pun..Kan cuti sekolah..ramai parents yang tak hanta anak2 depa kat nursery tu..Pengetua dia dah fix kan tarikh pada 19 January 2010.

Ibu amik halfday untuk tengok adik celebrate ngan kawan2 dia. Atuk, nenek, nyang n tok cik pun ada jugak. Abah dia jer saya tak bagi cuti sebba kalu abah dia ada adik akan lagi mengada2..Kang orang lain yang tiup lilin tu...Nak buat kat rumah, saya tak larat lah nak berkenduri kendara bagai dengan keadaan mcm ni..so layan pic yer..

Barang2 untuk goodies bag..

dah siap pack

Majlis start kul 4 petang. Kami masuk jer taska saya sangat terharu sebab Pengetua nya buat banner (banner ker?) kat atas nie..Time Kasih cikgu!


The Cake, Pecan Butterscotch...tahun lepas dah pic Ben 10..tahun nie kita letak pic heat blast plak... (spelling blasah jer!) Kek ni suprise adik xtau rupe kek dia mcm mana...Excited sgt muka adik masa tu.. :)

Saya bawak kek, nugget, fries n karipap sajer..buah2an pihak taska sediakan..Buat minum petang..

Adik yang malu2...nyampah I tau....



Last2 kawan dia yang tiup lilin tu...ngades adik nie...


Jenuh ok saya nak 'tepis-tepis' tangan budak2 tu sebab masing2 sibuk nak calit kek tu...

Cikgu yang tolong potong kek. Pic ibu tak de pun..pening ok ramai sangat budak2 nye..penyabar sungguhlah pengasuh2 kat situ..

Atok n tok cik adik..nenek n nyang xsnap pun..xsempat..:)

Time kasihlah cikgu2 semua...suka tengok budak2 hepy walaupun ape yang saya kasi idaklah secanggih, sesedap atau segah mana pun kan...yang penting anak-anak kat situ hepy..Alhamdulillah...

Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, January 18, 2010

6 months checkup + kejadian sedih

setiap 4 hb memang akan ada monthly check up kan. Ari tu bawak maklah sekali. Mak, Abah n Nenek tido umah kami mas atu. Kot2 mana tau bb nak tunjukkan pink or blue kat nenek dia kan.

Masa nama saya dipanggil n kami2 ni naklah masuk bilik doc tiba2 entah macam mana mak saya boleh jatuh tersembam!...Sedih sangat tau...terkejut n panik jugak. Masa mak nak melangkah tu ada tiles lantai klinik tu macam dah renggang n mak saya tak perasan...saya tak pegang plak mak masa tu..Rase bersalah sangat2...dahlah mak baru je lepas operation lutut bulan 2 tahun lepas. Kesian mak. Terus mood saya swing pas tu. Bila terbayang2 rase sedih sangat2...

Masa masuk bilik doc suh dia cek mak saya dulu. N bagilah ubat. Doc kata InsyaAllah tak de ape2 nie..Balik tu terus mak saya sakit2 badan n demam.

Cek saya plak ...BP ok, Urine clear, berat seperti biasa naik!....MGTT test semua ok. Nasib takde gula dalam darah...Alhamdulillah..Bila scan macam biasalah ukur tulang kaki dia, brain dia, tengok kedudukan bb kat mana n bb dalam keadaan melintang! Doc cakap tak payah risau sebab masih awal lagi. Kita tengok masa 32 weeks ++ nanti. Bila scan nak tengok gender dia tak nampak, pehanya mengepit...ni yang buat ibu n abah lagi saspen nie..he he he. Kita tengok next month yer. Tak nampak jugak kita buat scan 4D plak.

Balik dari klinik ingatkan nak pegi IKEA. Mak yang nak pegi sana sebab nak balikan meja study sempena besday adik tapi sebab mak dah jatuh saya ajak balik jerlah.

Pic scan ada tapi tak bape clearlah. N sebab kejadian mak tu lah saya pun macam tak de mood termasuklah nak update blog. Sekarang alhamdulillah mak dah ok. N tiap2 minggu mak saya memang buat fisioteraphy di HKL sejak dia operate dulu.Itu sajer ceritanya....


psst..tak sabar nak beli barang2 bb..wahai bb tunjuklah kat ibu pink atau blue......

Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, January 15, 2010

Mari membuat bergedil sardin

Salam semua...macam lama jer tak update....

Ari tu ada yang bertanya macam mana nak buat bergedil sardin. Kat cni saya nak share lah resepinya...

Bahan-bahan
  • kentang
  • bawang
  • sardin
  • daun sup
  • lada sulah
  • garam secukup rase
Cara-cara:
  • Kentang direbus/ atau digoreng. Kalu rebus jangan buang kulit. Kalu nak goreng potong kentang macam bentuk wedges n buang kulit. Sardin plak tak yah masakkan dulu, masukkan jer dalam kentang yang nk dilenyekkan nanti.

  • Lepas tu lenyekkan kentang n letaklah bawang,sardin, daun sup, lada sulah n garam smpai sebati. Bila dah sebati, bolehlah dibentukkan bulat2. SIAP.




Ketemu lagi BYE. TQ