Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 25, 2009

Nasi Lemak & Roti Canai

Hari Sabtu petang ari tu balik gombak..asyik balik gombak je kan..he he he..pedulilah kan..lagipun abang no 2 saya datang umah mak sekali..dapatlah saya tengok anak buah sy yang 2 org tu...Mak masak nasi lemak. Dah tak tau nak masak ape, nasi lemak jelah mak buat..layan pic yer..pic sy memang tak de dlm n3 ni sbb saya takde mood nak bergambar..yelah skrg dah selekeh kan..(macamlah selama nie tak selekeh kan..he he he)

Nasi lemak yang mak buat

Abang saya yang tengah menyenduk makanan. Lepas makan borak borak n borak..dlm kul 11 jugaklah kami balik...

Ahad plak kami breakfast kat luar. Kami ni jarang pegi breakfast kat luar. Ate adik n abahnya masing2 bangun lambatkan. Sebab tersangatlah jarang kami breakfast tulah sy buatkan n3 nie..kira ari ni dlm sejarahlah gitu...:)..breakfast pun dah kul 11. Sy yang bangun awal ni memang dahalas perut minum anmum n roti kan..nak tunggu diorang masuk anginlah saya... Breakfast pun dekat2 je ngan umah....
Air barli suam untuk saya. Sejak2 kene kenc**g kotor nie..asyik barli suam jelah saya minum.Abah punya xsempat nak snap. Dia minum milo. Adik plak bila smpai kedai mamak dia nmpak gula2 dai terkam tu dulu. Susah nau nak bg makan anak aku sorang tu...
Walaupun dah isi perut kat rumah saya tetap order jugak. Roti planta tiba2 teringin plak. Sebelum ni saya memang tak suka roti canai nie. Baru ku tau roti planta ni letak gula. Buat gelak dek asben jer..he he he. Kalu tau xpayah suh dia letak gula kan. Suap jugak adik. Tapi satu suap untuk danish beberapa suap utk ibu dia. hahahahahah

Abah dia makan roti sardin. Runcingnye jari dia kan. Bukan ape dia tengah sabotaj sy supaya jgn amik pic tu...jahat.....

Itu jer.......

Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, November 18, 2009

Danish & Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar

Ahad lepas Tadika Danish ada buat Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar di Dewan Perdana Lembaga Getah Malaysia di Sungai Buloh. Majlis ni bergabung nagn dua tadika lain..Setiap tadika kene buat persembahan n majlis penganugerahan itu...comel2 budak2 tu atas stage..layan pic yer
Bersedia sebelum memulakan persembahan

Di tengah2 persembahan. Tadika adik buat 2 persembahan. Persembahan yang pertama diroang nyanyi lagi My Mother..tp danish tukang sibuk jer kot..tengok mulut dia terbuka bila part 'my mother' jer.he he he.
Persembahan kedua nyanyi jugak n ada buat lakonan sikit2 mengenai 'ibu bapa' n adik berlakon jadi anak tu sebab dia kene tukar baju lain...kelam kabut ok atas stage budak2 tu..klaka sngat...Nasib baik adik tak buat perangai atas stage tu..elok jer..bagus ada perkembangan dari segi sosial...
pic tak banyak sangat amik sebab susah abah dia nak menyelit sebab parents ramai yg berkumpul depan stage tu nak amik pic anak masing2

Lepas tu ada sesi bagi anugerah, sijil n hadiah pada pelajar2 tadika.. Untuk 6 tahu adalah sijilnya..adik dapat saguhati jer. Oklah tu sebab dia masuk tadika pun masa 2nd semester ari tu untuk umur 4 tahun...

Adik bersama adiahnya..Lpeas majlis selesai ada jamuan minum petang di mana ibu bapa diminta bawak sikit juadah. Pihak tadika memang ada sediakan bak orang kata bagi memeriahkanlah menu2 yang sedia ada..itu saje...pastu balik gombak...abis....


pssst....nape yer bila sy upload kat blog pic jadi tak cantik tapi bila sy resize kannya elok jer sy nengok picnya...adakah maksudnya kene beli camera lain yang lebih canggih untuk menggantikan camera yang sedia ada ini yang sememangnya tak canggih?wakakakkak...lu pikirlah sendiri....Kalu ada rezeki kita ganti ok...Insya Allah

Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, November 13, 2009

Tengok tak...

Mula2 nak cakap tengok tak Cite "Choti Bahu"?..Cite ni cite hindustan bersiri...disiarkan di Chanel Zee 108...Isnin- Jumaat jam 6.30 - 7.00 ptg...Sape2 pernah tengok tak?

Sejak2 ni memang saya suka sangat layan hindustan. Sebelum nie memang saya antilah hindustan. Nak2 part nyanyi2, tukar2 baju n bergolek2 tu..benci sungguh tau dulu..

Cite Choti Bahu nilah saya dok layan sekarang kdg2 sampai bergaduh ngan adik rebut remote. TV lagi satu rosak kalu tak memang aman lah kan tengok tv yang tu. Tapi saya tak tengok dari mula lah..tengok dari pertengahan...Hindustan ni tak de nyanyi2 golek2 pun cume dia cerita pasal kekeluargaan n cinta2 lah..dia punya hero..fulamak!!!! ensem putih plak tu kalah Shah Rukh Khan tau..heroin dia plak cantik2 n putih melepak kalah Aishwarya Rai..Memang layanlah cite tu..Cube try tengok yer kawan2 sure melekat punya..

Nilah hero n heroinnya...sumpah memang saya tak kenal langsung..

Asben pun dok pelik saya suka tengok hindustan sekarang..Pantang remote kat tangan harus tukar hindustan..Kenan kat baby tang hindung mancung tak pe janganlah kenan tang bulu2...he he he..
Ni lagi...

Sinopsis nya

Shastriji and Devki in Brindawan have two daughters Radhika (who is adopted) and Vishakha. Radhika, is unselfish and dutiful. On the other hand is Vishakha who wants to be an actress and aspires to make big in Bollywood. She is headstrong and selfish. Vishakha and Radhika share a great bond.

The Purohits, who are from Delhi but have their ancestral house in Brindawan, have two sons, Vivek and Dev. The Purohits have huge expectations from their younger son, Dev who falls for Radhika. But destiny has something else in store and he gets married to Vishakha. The story takes a massive turn when Radhika enters Dev's house.

Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, November 5, 2009

Weeken

Weeken mcm biasalah balik gombak..tak sabtu...ahad baru balik...minggu lepas balik sabtu malam sebab ahad nak beli brg dapur..Seperti biasa balik gombak mestilah ada adegan makan2..mak masaklah kan..
Danish yang sedang menuggu masa untuk makan

Ibu n danish sebelum kita serang makanan2 tu

Mak n abah yang sedang santap


Lauk2nya..simple ajor...sedap!

Ahad petang pegi The Curve sebab mak buyung nie teringin nak makan meatballs ikea. plus beli barang dapur sekali kat Tesco. Kalu kami pegi The Curve jaranglah singgah Ikea sebab kalu pegi je ramainya umat manusia..Tak boleh blah...Tp sebab saya yang konon2 teringin [Eh! tapi mmg teringin pun] nak makan meatballs tu abah n adik pun terpaksalah layan kannya. Sampai2 jer terus serbu cafe ikea. Nak minum petanglah kat sana kan.
Nilah meatballs yang menjadi igaun tu..amik 15 ketul terus. Kongsi ngan asben. Boleh plak kat sana takde air. Soft drink, coffee n tea semua takde sebab bekalan air takde..Amik mineral water jer. Nak order kids meal [spagetti] pun takde..Sabor jelah..Pinggan pun bg paper plate saje..
Muka danish yang tengah menahan perasaan sebab janji nak bawak dia pegi playland tapi ibu dia dah dok ckp lapar..lapar...he he he

Bagi danish daim cake nie..sedap! 1st time kami try..

Muka ibu yang seperti huruf '0' sebab terlebih sengih menandakan puas hati dapat makan apa yang dihajati..he he he

Lepas tu barulah bagi danish pagi main kat playland kat Ikano tu..baru puas hati dia kalu tak asyiklah memekak " nak pegi taman..nak pegi taman"


Dah puas main kat cni ingat naklah singgah makan kat Ayam Penyet [makan lagi?] untuk dinner alih2 tutup plak sebab air takde..melepas makcik ok...tp itu bknlah teringin sangat...nanti2 pun boleh. Patu baru singgah tesco beli barang dapur...penat ibu..Fuh!!..itu jer

Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, November 2, 2009

Danish Pegi Zoo

Hari Khamis lepas adik n Tadikanya pegi Zoo. Mula2 macam tak konfiden je nak lepaskan Danish nak2 abah dia. Lepas ibu gaduh2 manja ngan abah dia baru abah dia bagi dia pegi. Yelah orang kata budak2 ni kalu ngan kita jer mengada n bila ngan orang kemain lagi eloknya. N Alhamdulillah danish elok je masa tu.. Itupun 2 kali jugaklah kol cikgu dia.Last danish pegi masa umur dia 2 tahun kot...Seperti biasa camera pass kat cikgu dia. Layan pic adik pegi zoo yer. Sory sbb n3 ni banyak sangat pic. Ini pun saya tak tunjuk semua..kang muntah plak orang kang...he he he

Sebelum bertolak ke zoo kene berkumpul kat tadika dulu. Ingat nak tunggu sampai danish naik bas tapi dah lambat sangat, ibu kene pegi keje takut lambat sampai opis..

Beratur sebab nak naik bas. Bila balik umah jer sibuk je cakap "adik naik bas beshar"..yelah orang tak pernah naik bas kan...mcm prak sikit..he he he

Melangah untuk naik bas...bagus cikgunya snap pic yer..step by step gitu..:)

Amboi duk macam mana tu dik....
Adik n kawan2..kemain suka diorang yer..Ibu pun suka tengokkkk...

Bila dah sampai zoo kot..beratur beratur...snap snap...

Halusnya pic nie..maklumlah kamera tak canggih...lupe nak ajar cikgu dia zoom..

Beratur lagi..

Cikgu dia komplen danish susah nak pndang camera..mmg ye pun..

Danish siap berdukung lagi...

Adik, cikgu n zirafah..

Adik n cikgu Ina.

Adik n elephant.. Heboh cite yang gajah beshar n busyuk..yelah kan nama pun zoo. Diorang mana ada toilet..Main lepas jelah kan..

Danish

Ni masa nak tengok sea lion kot...

Singgah sebentar untuk makan...

Lepas tu naik bas/train..sekali naik 2 ringgit..rasenya dulu free kan..entah.



Adik n kuda tecik..kuda padi..
Peace...


Itulah cite adik di Zoo...hepy sungguh tengok dia. Yelah pegi ngan kawan2 lain pegi ngan ibu abah lain kan...Siap cakap ibu tak boleh pegi, ibu keje...sama jgk dia cakap ngan abah dia...



Ketemu lagi BYE. TQ