Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, December 28, 2009

Sunway Lagoon

24hb Disember hari tu ibu n abah amik cuti sebab nak bawak adik pegi Sunway Lagoon sempena birthday nya keesokan harinya...Asben sy sebab nak abiskan cutinya yang tinggal sehari tu n saya plak cuti memang dah habis...Konon2 orang tak ramailah tapi still ramai jugak..takpelah yang penting adik enjoy...layan pic jelah yer..Lama dah tak pegi Sunway Last masa kecik2 dulu. Taklah banyak sangat perubahanya cume dia buat besar lagi Water Park tu.



Mula2 saya ingat tak nak madi tapi rase macam membazie jer kan bayar, amik keputusan nak mandilah..nasib baik bawak baju spare kalu tak gigit jari n jeles. Syok plak tengok adik n abah mandi.

Lepas dah snap pic sikit2 saya amik keputusan nak tukar baju..Keluar jap diornag dari pool sebab nak teman ibu tukar bahu..he he he..Pastu dah xsnap dah ape yang kami mandi lagi. Rase banyak sangat berjalan hari tu..Mintak2 baby takde ape2 kan. Ni kalu susah jugak bersalin nanti tak taulah saya...he he he

Lama jugaklah kami berendam. dari kul 11.30 sampai 3.30 petang...Itu pun adik tak nak balik. Dah tukar baju pegi Dry Park plak (Amusement Park)


Cube naik bridge tu saya sangat gayat n takut. Tak sampai separuh pun saya dah patah balik. Tunggu adik n abah kat hujung bridge tu. Adik n abah berjalanlah jugak sampai tengah2 bridge tu. Tak plak takut diorang tu...


Ni last sekali adik naik sebelum kami balik. Adik dapat main 3 benda jer sebab ibu dia dah tak larat jalan. Yang lain tak amik pic pun sebab abah dia nak handle adik lagi. Saya sah2 lah tak boleh naik. ..Itu sajer. Lepas ni kenelah tumpukan perhatian pada pelajaran yer adik. Nanti bila ada rezeki lebih lebih lebih ibu n abah bawak adik tempat lain plak ok...

psst...adiah adik kami belum beli lagi. Masih memikirkan ape nak beli untuk dia. Tunggu...InsyaAllah....

Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronoknye gi sunway lagoon...betul tu hanim...rugi wooo kalo tak mandi heheheeheheh....wajib gak tu splash2 same....tak pe....buyung pun buyung laa...janji hepi heheheheheh...

hepi tgk si danish dpt mandi2 tuh...mia n mija pun same....kalo gi tempat2 main air mmg 'hidup' laa dieorg he he he he

sebelum baby kuar ni baik enjoy gi jalan2...sok dah ade baby kecik terbatas sikit nak berjalan...kene pilih2 tempat gak .....

Softtouch [Hanim] said...

lieya : betul tu..nnti ade anak kecik mmg lg terbatas..kang ade yg tinggalkan bb kat nursery atau nenek dia kang..he he he

Azmiezas said...

best kan pegi SL..syokk.. mcm2 ada..akak pun dah lama sebenarnya tak ke sana...

mama uzma said...

bestnya mandi manda...
jeles tgk danish mandi seseronok mcm tu...adik uzma nak letak kaki dlm air pun x nak..sedangkan masa ngandung uzma iena suka sgt gi mandi kolam..pantai..sungai..ke sbb tu uzma tak nak..hahaha

Ernie said...

suka danish yer dapat mandi manda
balik mesti dah bertukar warna kulit ha..ha..ha..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Best nye Sunway Lagoon !!! AJ dr awal tahun nk g sane,sampai la ni...tak pegi2 lagi....wakakakakakakaka
yg penting , danish & ibu & abah nyer hepy !
HAPPY BESDAY DANISH !!!
Muahhhhhhhhhhhhh

sueanne said...

hari biasa pun ramai ye nim..huhuh..

bestnye tgk danish main airr...excited tul die..hehehe

Mama-Danish & Sarah said...

tak pernah masuk sunway lagoon...

kena gie jugak nie...

happy 4th birthday utk danish....

moga berjaya dunia dan akhirat...

eynda said...

Bestnyer sunway lagoon....tak pernah pegi lagi...

IxoR@ said...

bestnyer...

seringkali dengar cerita orang je, seumur hidup lum penah gi....

:)

POSH76 said...

rugi ooo tak mandi tmpt bess hehe
insyallah baby takde apa2 u jgn ligat sgt taw sis take care taw hehe

atty's said...

kalo kty dah terjun sama dah tuh..besh betui ..

Sasha said...

wah!!! specialnya... sambut besday kat sunway lagoon... lain kali ajak autie gi skali... leh auntie sasha belanja makan ice-cream!

Redbloodsnow said...

teringin giler zie nk gi cnie taw...sobsobsob