Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, December 23, 2009

Port Dickson

Ahad 20 December Saya,asben, adik, mak, abah n nenek pegi PD. Kami pegi PD satu kete jer..Sajer bwk adik main air n boleh bawak mak jalan2 sekali..Dah lama tak pegi PD. Borak2 ngan mak PD nilah tempat diorang bawak saya n kwn2 pegi PD tau masa cuti sekolah. Sama ada tido sana or balik hari jer. Dulu masa kecik2 wajib bawak kawan2 yang dekat kat umah tu sebab saya kan sorang jekan, abang saya yang 2 orang tu dah bujang2 mana nak ikut dulu..

Bertolak dari rumah mak dalam kul 9 pagi. Mak yang masak bekal2an tu. Saya masak nasi n telur dadar..ha ha ha...dlm kul 10.50pg sampailah PD. Jalan sangat syok sebab tak jem..PD ramai tapi masih boleh bernafaslah kan..taklah sesak padat sangat

Sesampai jer n sewa pondok nie. 20 hinggit jer..Makan dulu. Perut lapar oooo....

Abah n adik jer mandi. Kalu saya 'kosong' saya yang dulu terjun tapi sebab pergerakan terhad sikit... Cuaca di PD pun redup jer tak terik sangat macam selalu...

abah n adik naik bot..sekepala 10 hinggit..round2 dekat2 jer.

Pass camera kat asben..suka adik dapat naik bot..melompat2 bot tu bila langgar ombak..nasib baik saya tak join kalu tak mau terberanak terus. Hajat dihati memang nak naik tapi tak boleh..sedih...

Dalam 2.30 ptg dah abis main air. Tukar baju semua..lama jugak adik main air. Lepas dah hajat adik nak mandi laut n naik bot...lega... Balik singgah jap kedai2 yang jual baju2 tu. Wajib belikan adik T-Shirt tanda kita dah pegi sana. Baju untuk pakai umah jer...Itu sajer cite PD..Kesimpulannya sangat seronok short n sweet gitu...Suka lah pegi ramai2 nie..Ade mak abah n nenek. Bukan selalu pun kan...Itu sajer...BYE...

Ketemu lagi BYE. TQ

17 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

hakak.....meja bulat tu pun ade sewa sekali ke dalam 20 hengget itu ??

nk g lorrr PD ... lalalalalala

Redbloodsnow said...

eee..bestnyer mandi manda kat laut. a'ah kan nim, kalau anim x "berisi" kompom dh terjun nyelam bagai kat laut tuh kan...hikhikhik

xpe²...demi muuuu anak, demi muuu :P

Watierman said...

Salam Hanim....bestnya PD....Akak gi masa kecik2 dulu jer....masa tu bawa tikar sendiri jer..tak de sewa2 gitu!! Danish dengan Hubby Hanim tu macam copy & paste jer!!!

By the way menjawab soklan camera apa Akak guna....Panasonic Lumix...DMC FX100...kan ada gambar kat side bar blog Akak...Hanim tak perasan kot!!!

Sham Ummi Echa said...

awak g PD kt area mana ni?? family saya pon wajib g PD tiap2 thn dr sy zmn skolah rendah lg.. sbb dkt kan sng nk pegi.. balik ari je da ckp...mebi sy pon nk g PD ari ahad dpn ni..kalo x penat la kan..hehehe

Jasfyra said...

kemain lg adik..senyum je dia dpt mandi laut kan.muza xmandi ke?kalo kita peknen2 pun mandi laut.tp xleh ganas2 la kan..hihi

atty's said...

beshnya mandi laut..

Softtouch [Hanim] said...

aj : pglah pd..untuk release2 tensen ok ape..dkt pun dkt

zie : tulah kan zie..lepas bsalin kita bls dendam puas2

watierman : ramai yg ckp mcm tu..thanx psl camera tu

sham : mmg balik ari pun cukup..saje kan nk jln2...

jasfyra: xboleh ganas2 lah xsyok..he he he

atty : yg mandi bestlah yg xmandi tgk jer ...

neezareef said...

eeii dh lama x jejak kaki kt pntai pd..dulu2 time skolah sama la mak abah bwk bekelah kt pntai gak

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronok danish dpt splash....muke tak takut pun mase naik bot tuh..kalo mia n mija sure ade gak rase takut tuh...

meriah tgk makanan tu hah..siap ngan periuk2 nasi sekali angkut.....senang kan.....

betul tu hanim, kalo tak preggy sure dah gedebus sekali dlm air tu yeak heeheheheh....

nieda said...

seronok danish pergi mandi laut yer..budak2 mmg suka air kan Muza, teringat zaman kanak2 kalau pergi laut tak ingat dunia..bila dah besar2 mcm ni takdelah excited nak mandi sangat, excited nak tgk anak mandi jer kan..

~~ciklinn~~ said...

besttnyerrr gi mandi2.. anak2 akak duk sibukk gak ajak gi mandi laut... akak lak yg malassslah sgt nak gi rasanya...

eh mmg ada sewa yerkk meja camtu?

Softtouch [Hanim] said...

cik lin..yer sewa..n ade satu lg rege dia 30 hinggit. besar lah sikit khemahnya

JMR said...

salam..best kan family holiday..jarang leh bercuti reramia gini..

sI tEDI said...

hanim..

PD dah x macam dulu. masa aku saman kanak2 riang dulu. belakang umah laut kat teluk kemang... air cantik.. biru.. sekarang dah kotor.. frust juga tgk..

sampah sarap lagi..

Asu said...

bestnya pi pd..mesti adik happy giler main air..mcm anak sedara kite muza, sampai itam legam dah jadinya 3 lovely rascals tu mandi laut..comel

[z@ck] said...

pantai kat PD skang air dia x macam dulu kn..
my friend cakap dah mula kotor..

Sasha said...

mcm kenal je tmpt tu... teluk kemang ke?... kat situ fun kan?... meriah sgt... akak pun byk beli brg kat situ