Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, December 10, 2009

Open Day

Hari Ahad kami pergi Tasik Puteri sebab kak ipar saya buat Open Day taska n tadika nya. Open Day nya di buat di Taska iaitu Taska Anakku Intan. Sekali ngan Anniversary yang ke 4 untuk Taska Anakku Intan. Taska ni yang mula2 sekali dia bukak. Sekarang ni alhamdulillah dia ada 2 taska n 1 tadika. Suka tengok kejayaan dia. Alhamdulillah rezekinya nampak di Tadika n Taska nie. Tapi nak berjaya susah, kalu tak cekal mau tutup kot...

Kami bertolak dalam kul 8.30 pagi..Open day start 9.00 am hingga 3 petang. Open day ini utuk parents yang nak daftar anak untuk tahun depan. Adalah jamuan sikit2..Kalulah Taska Kak Ipar nie ada kat Sg Buloh, anta terus kat dia senang. ...

Jamuan yang disediakan di tempah n ada jugak yang cikgu2nya masak. Menunya nasi lemak, roti canai, mihun goreng, mee sup, roti jalan n kuih2..Menu tak snap sebab kemalasan. Malu pun yer jugak. Saya ni bukan blogger tegar tulah tak bersungguh2 nak snap/up date blog..he he he

Ada jugak pekedai yang bukak booth untuk jual2an. Sangat laku sebab banyak MENAN. Semua budak2 menggedik2 tarik mak pak diorang termasuklah ADIK..geram nyer...

Antara parents yang datang. Dalam kul 9 tu macam tak ramai lah. Start kul 10 n keatas baru ramai. Berperingkat-peringkat. Kak ipar saya jemput jugak anak yatim untuk makan2..

Last pic adik yang comot momot. Main je kejenya. Barang rembatan adik saya xsnap tapi salah satu jam ditangannya (warna biru) tu yer sempat snap. Yang dirempat colouring book, pen, pencil box, stationery set yang sekejap je dah jahanam. Tu sebab barang sekolah dia tak beli lagi sebab gerenti dia tak akan sabar nak pakai. Mungkin beli 2 atau 3 hari sebelum bukak sekolah. Saya takde mood ngan panas lagi.

Kami lepak kat bawah khemah jer. Yang ala2 hamper tu lah kak ipar saya bagi anak2 yatim yang datang. Adik dapat sebab ada lebih..itu saje TQ...

Sory up date pun ala2 jer.....biasalah mood ada swing sikit..ha ha ha..Maaf kan saya, mak yong biasalah...


Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

Watierman said...

Kira mood baguslah tu....dah letak n3 baru....kalau Akak nak kasi excuse apa erk???Apa2 pun Hanim sabar...tu baru satu...coming up...lagi satu....dan lagi...dan lagi...hihihi!

Mama-Danish & Sarah said...

nim, tak lama lagi Adik dah nak jadi abang....

macam mana la agaknya bila hanim panggil dia Abang nanti ya...

tumpang gembira kan atas kejayaan sedara kita....

mama uzma said...

kat mana taska tu kak...??
mmg betul klu x kuat dan cekal mmg susah nak majukan taska/tadika..
kirim salam kat dia ye..kita sama2 pengusaha taska...berbakti tuk anak2 trus berjaya..insya'allah...

sueanne said...

apa beza taska or tadika ek nim?..hehehe..sorry bertanya sbb tak tau..hihihi..

meriah juga open day tue ye..siap ada gerai2x gitu..mesti budak2x merengek2x nak beli benda2x camtu..hehehe

neezareef said...

open day msti ade makan2..game2...baru sonok

Sham Ummi Echa said...

besnyer kakak ipar awak ada business taska ni kan.. sy pon teringin nk wat business camni..tp modalnyer xde.. plus x reti lg nk business.. angan2 je lebih

Redbloodsnow said...

lawa lah kaler tema open day tuh. pink mcm blog nih gak..hehehe

cewahhh danish dpt hamper. meh kiter main conteng dinding gune pen tuh jom....llalalala


:P

syahadah said...

hanim..update la wlu ala kadarpun..ramai peminat menunggu..rasa nak kalau saya peggypun saya malas nak update kot?hahaha

sI tEDI said...

hanim.. rasa macam jarang ke taska ada opne day.. eh!! tak tahulah kalau ada..

tgk gambar tu mmg meriah siap ada booth segala.

jaga dir bek2 hanim..

sekali sekala macam ni oklah update.. he he he

Jasnia said...

Taska Na punya open day, time christmas nanti... :)

Nak buka taska memang perlukan kecekalan. Kalau tak cekal, memang dah lama tutup. Once Na dah buka taska...Memang kena redah jugak segala cabaran yang datang. Mujur ada suami yang sentiasa bagi sokongan...Paling penting sekali, SABAR. Kalau tade sifat SABAR ni...Boleh jadi stress yang keterlaluan...

Sasha said...

bestnye dak tu dpt mcm2 brg... kasi sikit kat auntie...

Drama Mama said...

bestnya ada taska sendiri. ha bebudak ni nampak ja toys ngn barang2 diorang sure menggedik nak suh beli kan. irfan pun dah nampak talent dia tu tak suka bawak tempat ada toys hahaha

Farasela said...

Salam...meriahnyer kat taska tu...ada mcm2 gerai2 lg...naper x ckp?leh gak tumpang bukak gerai...semenntara xde keje...hehehe....tp xpe...cam beriya2 je nk bukak kedai...hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah gak open day taska tu....rupenye taska kakak ipar hanim, lieya ingat kan mule2 danish punye ...sebab danish punye dah buat kan ari tu.....

menu meriah betul....sure kejap2 isi pinggan kan...hihihi

bagus betul kakak ipar hanim, siap panggil anak2 yatim lagi...semoga berkat rezeki die ni...amin