Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, November 5, 2009

Weeken

Weeken mcm biasalah balik gombak..tak sabtu...ahad baru balik...minggu lepas balik sabtu malam sebab ahad nak beli brg dapur..Seperti biasa balik gombak mestilah ada adegan makan2..mak masaklah kan..
Danish yang sedang menuggu masa untuk makan

Ibu n danish sebelum kita serang makanan2 tu

Mak n abah yang sedang santap


Lauk2nya..simple ajor...sedap!

Ahad petang pegi The Curve sebab mak buyung nie teringin nak makan meatballs ikea. plus beli barang dapur sekali kat Tesco. Kalu kami pegi The Curve jaranglah singgah Ikea sebab kalu pegi je ramainya umat manusia..Tak boleh blah...Tp sebab saya yang konon2 teringin [Eh! tapi mmg teringin pun] nak makan meatballs tu abah n adik pun terpaksalah layan kannya. Sampai2 jer terus serbu cafe ikea. Nak minum petanglah kat sana kan.
Nilah meatballs yang menjadi igaun tu..amik 15 ketul terus. Kongsi ngan asben. Boleh plak kat sana takde air. Soft drink, coffee n tea semua takde sebab bekalan air takde..Amik mineral water jer. Nak order kids meal [spagetti] pun takde..Sabor jelah..Pinggan pun bg paper plate saje..
Muka danish yang tengah menahan perasaan sebab janji nak bawak dia pegi playland tapi ibu dia dah dok ckp lapar..lapar...he he he

Bagi danish daim cake nie..sedap! 1st time kami try..

Muka ibu yang seperti huruf '0' sebab terlebih sengih menandakan puas hati dapat makan apa yang dihajati..he he he

Lepas tu barulah bagi danish pagi main kat playland kat Ikano tu..baru puas hati dia kalu tak asyiklah memekak " nak pegi taman..nak pegi taman"


Dah puas main kat cni ingat naklah singgah makan kat Ayam Penyet [makan lagi?] untuk dinner alih2 tutup plak sebab air takde..melepas makcik ok...tp itu bknlah teringin sangat...nanti2 pun boleh. Patu baru singgah tesco beli barang dapur...penat ibu..Fuh!!..itu jer

Ketemu lagi BYE. TQ

22 comments:

Watierman said...

Best jugak kalau dapat guna alasan mengidam...jer!! Tiap kali waktu makan mengidam...memang bergolek-golek lah Hanim nanti...!

Ish..tak ade air...!!!Mesti lemas food services semua..susah oo kalau tak ade air...lemasnya!!

eis said...

teringat masa pregnan dulu. nak nasi ayam The Chicken Rice Shop. nasi ayam tempat lain tak nak. hasben terpaksa layan je :)

takpe hanim, pasal makan tu layankan aje..asalkan yg tak pelik-pelik hehe.

nieda said...

suka sgt area ikea ikano sana...shoping komplek semua dkt2 cuma terlalu ramai manusia yang kadang2 rasa sesak...sama cam hubby nieda suka sgt meatball ikea, bini dia suka sgt karipap ikea..hehehe

Ernie said...

dengan abah sekali yang tak tahan tu.....
anak punya pasal semua jadi kan...

♥sAzALOvEwAN♥ said...

meatball best!!
lama gler xg makan..
hUu..
best kan???
ekekekeke

☆ lieya latif ☆ said...

alah hanim nie, ni nak majuk nieh....selalu tak amik pic full....lieya tingin nak tgk perut hanim...keh keh keh...demi kawan mu ini, nanti amik pic fullyeak....takpe, mok2 pun mok2 laaaa...tetap berseri2 mak yung sorang nieh...

hanim, sedap ke meatballs ikea tuh...tingin la nak rase....harus gi cube nie....

amboi kemain hepi danish dpt main kat tempat idaman die tu yeak....

sueanne said...

lauk yang simple2x tue la, yg paling sedap nim..lagi2x pd mereka yg jarang dpt rasa masakan mak..heheh..

tgk meatball tue, teringin lak nak mkn western food..huhu..nanti weekend,nak g cari la..hehehe.

wahh..abh danish..beriya2x mcm die lak yg main..heheh

sI tEDI said...

comel dah muka hanim.. ekekekeke...

dengan abah2 nye naik mainan.. sebbaik abahnya comel juga macam adik..

kalau aku.. maunye reput mainan tu.. ha ha ha

Azmiezas said...

Hanim..>..sedapnya tengok masak lemak itew..

Akak pun selalu borong barg dapur kat Tesco..rasanya harga paling murah kan kat sini compared to belanja kat tempat lain..

[z@ck] said...

mak aii..
sedapnya meatballs tu..
lapaq2

Redbloodsnow said...

klo zie kan yang. 15 ketui meatball tuh kompom kn sorg diri jek. kedekut nk bg org lain. gunakan alasan ngidam tuh...ekekeke

keji x keji x...hikss


:P

Sham Ummi Echa said...

sy mmg x kuasa nk pg ikea kalo weken... kalo nk g jgk..kena pg pagi2..kalo x ramai org...serabut

sy pon suka ngan meatballs ikea tu .. sdp giler kan.. ohh.. dgn chic. wing dia..nyum..nyum

Asu said...

syoknya ngidam..mcm2 dpt eh??best2..kite suke

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Meriah kakak!!! hehehehehe
macam sedap je Meatbals itu...
nyum nyum nyum

IxoR@ said...

Sana-sini orang cakap Meatball tu sedap...sedap betul ke Hanim?

Dengan alasan mengidam, boleh lebih skit bermanja dgn hubby...ehem ehem...

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

wah bestnye org mengandun...nampak cam best jer muza mkn..nyam2...

Sasha said...

Shopping sakan ke kat ikea?... mana hasil shoppingnya... asyik nmpk Hanim makan jer... aduh... lapau dah ni... asal masuk sini..perut sure bbnyi2...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

waduh, main ngan abah sekali tu yang paling happening sekali

Drama Mama said...

sedap eh meatballs ikea. i penah makan sekaliiii ja with my SIL dulu2 tapi tak berapa minat hehehe.

sronoknya dia main kat playland tuh!

~~ciklinn~~ said...

hanimmm kau buat ku mengidammm meat ball itu... plssss bak mai seketui...

bila due? huhuhuhuh linn punn membulatt gak skrg... takpe kita sama2 diett nanti pas bersalinn yer

Redbloodsnow said...

Anim cyg...bile lh maw update ea. dok jengah still lom update baru je...hehehe..bz ek yang


:)

POSH76 said...

adapun gambo mummy ni....hehe

ni yg buat tingin gak nak makan meat ball walaupun tak pegnan...hehe