Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 25, 2009

Nasi Lemak & Roti Canai

Hari Sabtu petang ari tu balik gombak..asyik balik gombak je kan..he he he..pedulilah kan..lagipun abang no 2 saya datang umah mak sekali..dapatlah saya tengok anak buah sy yang 2 org tu...Mak masak nasi lemak. Dah tak tau nak masak ape, nasi lemak jelah mak buat..layan pic yer..pic sy memang tak de dlm n3 ni sbb saya takde mood nak bergambar..yelah skrg dah selekeh kan..(macamlah selama nie tak selekeh kan..he he he)

Nasi lemak yang mak buat

Abang saya yang tengah menyenduk makanan. Lepas makan borak borak n borak..dlm kul 11 jugaklah kami balik...

Ahad plak kami breakfast kat luar. Kami ni jarang pegi breakfast kat luar. Ate adik n abahnya masing2 bangun lambatkan. Sebab tersangatlah jarang kami breakfast tulah sy buatkan n3 nie..kira ari ni dlm sejarahlah gitu...:)..breakfast pun dah kul 11. Sy yang bangun awal ni memang dahalas perut minum anmum n roti kan..nak tunggu diorang masuk anginlah saya... Breakfast pun dekat2 je ngan umah....
Air barli suam untuk saya. Sejak2 kene kenc**g kotor nie..asyik barli suam jelah saya minum.Abah punya xsempat nak snap. Dia minum milo. Adik plak bila smpai kedai mamak dia nmpak gula2 dai terkam tu dulu. Susah nau nak bg makan anak aku sorang tu...
Walaupun dah isi perut kat rumah saya tetap order jugak. Roti planta tiba2 teringin plak. Sebelum ni saya memang tak suka roti canai nie. Baru ku tau roti planta ni letak gula. Buat gelak dek asben jer..he he he. Kalu tau xpayah suh dia letak gula kan. Suap jugak adik. Tapi satu suap untuk danish beberapa suap utk ibu dia. hahahahahah

Abah dia makan roti sardin. Runcingnye jari dia kan. Bukan ape dia tengah sabotaj sy supaya jgn amik pic tu...jahat.....

Itu jer.......

Ketemu lagi BYE. TQ

23 comments:

mama uzma said...

hmm...
mmg menyelerakan la tgk n.lemak tu...sedapnya...hihih

mama idzareef said...

hanim..cam sama la kita..takde istilah bekpes kat luar..mmg jenis bgn lambat.. hehe..

teringin tgk hanim skrg..nk tgk perut..hehe..ishh best kan pregnant..;p

POSH76 said...

lama tak mai sini...windu nak tngk mummy ni...hehe

meriahnyer breakfast cam gini mau lunch pun tak yah makan hehe

Ernie said...

banyaknya lauk mak muza masak...
bestkan dapat makan ramai-ramai.

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

hakak...serius ooo...sedap nampak nasi lemak mak akak buat itu.
nyum nyum nyum

AYU IDRIS said...

Salam Hanim...

Wah..sedapnya nasi lemak yg mak Hanim buat! Meriah betul lauknya! Akak pun hari ni mkn nasi lemak yg mak mertua buat,siap tlg anta kat umah lagi tu!hehehee....

Watierman said...

Bestnya...mak masak...& layan anak2....makan Hanim..jgn tak makan...hihi...Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin!

Azmiezas said...

Amboi..sedapnya nasi lemak kalau mak yg masak nak-nak ada rendang ayam pulak tu..betul ke??..nampaknya la...

Roti sardin faveret akak tuh...terliur di buatnya..

aleena said...

wahh sedap2..

tetiba ja ngidam roti canai tgk n3 nie:P

neezareef said...

klu mak yg masak msti sedap kan...

Asu said...

wahhh bestnya emak msk nasik lemak..ni yg rasa nak balik kampung cecepat ni...

☆ lieya latif ☆ said...

adoi hanim oiii..sedapnye tgk nasi lemak tu.....meriah tul meja...lapo lieya dibuatnye....he he he

sedap gak roti planta ni kan....kalo mia n mija mmg suke roti tampal ....lapa lak lieya tgk roti tu....

syahadah said...

klo peggy sure kencing kotor kan...saya plak smpi g mkn antibiotik bagailaa...tp nasi lemak tu mmg mengancamla...dah lama tak mkn nasi lemak..sbb tgh diett

Mama-Danish & Sarah said...

meriahnya...penuh lauk atas meja...

sueanne said...

kite ari2x sarap kt mamak sblm msk ofis nim..hehehe..skang ni, kepingin mkn thosai..dah 2 minggu ngadap thosai ari2x..kurang minyak sikit dari roti canai lain..hehehe

[z@ck] said...

nasi lemak is my faveret..
=)

sI tEDI said...

hanim lama x updated.. sorrylah jadi org akhir yg komen.. :)

nasik lemak emak tetap yg terhebat, x sama dgn yg beli..

kalau beli tu kdg2 nasi dia bau asap.. he he he

eynda said...

Nasi lemak mak kita masak cemana pun mesti sedap kan...dah lama tak makan nasi lemak...sebab nasi hihi...

Sasha said...

Syoknya makan2... byknya rezeki dia...

hans said...

lapaq ahh tgok pic2 nih
adoi

nieda said...

nasi lemak oh nasik lemak mmg sedap, pagi tadi nieda buat..cik abe siap request tu bungkus dengan daun pisang, ate sib baik la bini dia rajin nak membungkus ngan daun pisang..samalah ngan laki nieda, asal cuti jer bgn tghari.,,mak mertua nieda ckp kalau Humaira membesar dalam tidur, hubby nieda tua dalam tidur,kah kah kah...

eis said...

ni yg tak best bila tengok entri ada pic makanan. teringin huhu..

Redbloodsnow said...

adehhhh!!! terlioq zie nenhok roti canai tuh weh...dushh dushhh