Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, November 2, 2009

Danish Pegi Zoo

Hari Khamis lepas adik n Tadikanya pegi Zoo. Mula2 macam tak konfiden je nak lepaskan Danish nak2 abah dia. Lepas ibu gaduh2 manja ngan abah dia baru abah dia bagi dia pegi. Yelah orang kata budak2 ni kalu ngan kita jer mengada n bila ngan orang kemain lagi eloknya. N Alhamdulillah danish elok je masa tu.. Itupun 2 kali jugaklah kol cikgu dia.Last danish pegi masa umur dia 2 tahun kot...Seperti biasa camera pass kat cikgu dia. Layan pic adik pegi zoo yer. Sory sbb n3 ni banyak sangat pic. Ini pun saya tak tunjuk semua..kang muntah plak orang kang...he he he

Sebelum bertolak ke zoo kene berkumpul kat tadika dulu. Ingat nak tunggu sampai danish naik bas tapi dah lambat sangat, ibu kene pegi keje takut lambat sampai opis..

Beratur sebab nak naik bas. Bila balik umah jer sibuk je cakap "adik naik bas beshar"..yelah orang tak pernah naik bas kan...mcm prak sikit..he he he

Melangah untuk naik bas...bagus cikgunya snap pic yer..step by step gitu..:)

Amboi duk macam mana tu dik....
Adik n kawan2..kemain suka diorang yer..Ibu pun suka tengokkkk...

Bila dah sampai zoo kot..beratur beratur...snap snap...

Halusnya pic nie..maklumlah kamera tak canggih...lupe nak ajar cikgu dia zoom..

Beratur lagi..

Cikgu dia komplen danish susah nak pndang camera..mmg ye pun..

Danish siap berdukung lagi...

Adik, cikgu n zirafah..

Adik n cikgu Ina.

Adik n elephant.. Heboh cite yang gajah beshar n busyuk..yelah kan nama pun zoo. Diorang mana ada toilet..Main lepas jelah kan..

Danish

Ni masa nak tengok sea lion kot...

Singgah sebentar untuk makan...

Lepas tu naik bas/train..sekali naik 2 ringgit..rasenya dulu free kan..entah.



Adik n kuda tecik..kuda padi..
Peace...


Itulah cite adik di Zoo...hepy sungguh tengok dia. Yelah pegi ngan kawan2 lain pegi ngan ibu abah lain kan...Siap cakap ibu tak boleh pegi, ibu keje...sama jgk dia cakap ngan abah dia...



Ketemu lagi BYE. TQ

25 comments:

Na Shari said...

Hihi...Kalau Na bawak anak-anak tadika gi rombongan , msti ada parent yang nak ikut jugak. Diorang pun sama excited dengan anak-anak...:)

Azmiezas said...

Sekarang memang musim budak2 kindy ni pegi Zoo..coz ari tu kat melaka pun sama..reramai jer..pakai baju sama n kat tangan diaorg siap ada riben lagi..takut hilang...anak orang...

btw pegi zoo memang best...

nieda said...

amboi excitednye danish p zoo...best yer dik...bdk2 mmg suka tgk binatang..daddy humaira terigin sgt nk bawa humaira p aquaria klcc, mummy dia jer tak kasi sbb kecik lagi...hehe

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

wah adek g zoo.....sonok2.
last g zoo,ermmmm rasenyer berbelas tahun yg lepas...huhuhuhu

Ernie said...

pandai adik bawa diri...

Cik Wanie said...

amboi sukanya dia pegi zoo,
wanie dah lama giler z g zoo tau..
hik hik hik

eynda said...

Bestnyer adik boleh bergambar banyak2 masa pegi zoo....dulu akak tak terpikir nak bagi kamera kat cikgu tadika adam...so gambar kat tadika sebelum bertolak je ada...rugi...rugi...

POSH76 said...

kiutkan amik gambo kat zoo....hehe

☆ lieya latif ☆ said...

erm kalo hanim nak tau, mia pun sekolah die wat gi zoo kat melaka....pun lieya tak kasi pegi...heheheeh..sebab risau nak lepaskan....gi melaka plak tu....tapi dgr2 bulan 12 ni nak wat gi zoo negara cam danish nie...tu maybe lieya kasi pegi kot...kang kalo tak kasi, sian plak nanti kawan2 die citer2 tapi die tak dpt gi....

hanim bagi kamera ke kat cikgu danish atau pun mmg cikgu amik gambar....bagus tul...detail gambarnye..sume ade....danish pun hepi jek muke.....seronok die naik bas ngan kawan2 kan.....balik umah mesti excited jek die bercerita kan...

Softtouch [Hanim] said...

Na Shari : mmg mcm nak ikut tp nnti dia mcm xde beza pegi ngan kwn2 n pg ngan ibu bapa...lg pun cikgu pun ckp mcm xgalakkan pegi tp kalu nk pg pun boleh..

Azmiezas : haah mungkin sbb dah nak cuti sekolah kot..tu ramai yg pegi zoo

nieda : haah lah nieda humaira kecik lg..nnti buat rugi je pg..sabar sikit ye daddy nyer..

aj : yelah kita dah besar ni buat apelah pg zoo kan..xmainlah pg zoo ye dak..he he he

ernie : ngan cikgu kan xleh ngada2..lain kalu ade ibu n abah, dia perah habis2 kita nie

wanie : budak2 mmg hepylah wanie..kita yg besar nie idaklah hepy...he he he

eynda : ala sis, nnti time hannah akak pg camera katcikgu yer

posh : budak2 cutelah kalu kita ni xde nye cute..he he he

leiya : melaka jauhnya..mmglah xkasi kan..mmg risau nk lepaskan..oo nnti pg zoo negara yer, kalu lieya konfiden nk kasi, bg jelah dia pg..nnti ada beza dia pg ngan kwn...kamera sy mmg pass kat cikgunya..

Redbloodsnow said...

alahaiiii best nyer danish gi zoo. seriously nim, zie x pnah taw gi zoo. neh klo merase jejak kaki dlm zoo, kompom aku jd bapak giler sakai...miahahaha

:D

Redbloodsnow said...

alahaiiii best nyer danish gi zoo. seriously nim, zie x pnah taw gi zoo. neh klo merase jejak kaki dlm zoo, kompom aku jd bapak giler sakai...miahahaha

:D

sueanne said...

hahah..naik tangga pun cekgu adik snap ekk..hahah..bgus la cekgu ni..

seronoknye tgk gambar adik ngn kawan2x nye g zoo..mesti macam2x soalan yg dorang tnye kt cekgu2x tue..heheh

syahadah said...

mmg betul la..cikgu nya amat baik..
hanim dulu anak saya nak ikut rombongan pun saya sukar nak bagi. takut terkencing ke..hilang ke..tp skrg dah mula ok..tp rasa nak tepon je cikgu setaip masa dan ketika..tp nanti marah plak cikgu ngan saya.

Sham Ummi Echa said...

hepinya danish dpt pg zoo ngan kwn2 dia.. mmg betul kan..bdk2 ni kalo ngan org lain dorang elok je.. kalo ngan mak apak dia mesti ngada2.. ada je masalahnya..

sy x penah lg bwk echa g mana2 zoo.. saja nk tggu dia lepas 3 thn baru nk bwk.. bkn apa.. ada org ckp ngan sy...bdk kecik especially baby x sesuai bwk g zoo sbb byk kuman.. kalo da bsr sket xpe la.. lg pon da besar baru la dorang kenal menatang tu sumer kan..

atty's said...

mesti danish happy dpt pegi zoo sama kawan2 dia..

Softtouch [Hanim] said...

Red blood snow : ye ker zie..ala tgk binatang je pun tp kalu nk menambah pengetahuan boleh jer nak pg..he he he

Sueanne : haah kan sue..mulut budak kecik kan mcm bertih jagung..takut ade yg kene penampo kang..:)

sham : haah kecik2 mcm bahaya sikit biar dia besar dulu baru dia faham ape yg dia tgk tu...

syahadah : sy paling risau bab dia nak ekcing tp sy pakaikan pampers awal2 sbb takut nnti cikgu2 dia x reti nk handle bila ramai2 nnti..jalan selamat pakaikan pampers sajer...:)

sI tEDI said...

hanim : masa beratur tu nampak adik paling kecil n comel. he he he...

kalau lah semua mak ayah bg cikgu kamera suruh rakamkan.. mahu etrgantung2 di leher masing2 kamera tu agaknye.. he he he...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

budak-budak memang suka kalu dapat gi zoo negara lebih-lebih lagi ngan member, akak sure danish mesti happy sangat sebab dapat gi zoo ngan kekawan

Sasha said...

lovely pics... Haninm gi sekali ker?... Bagus aktiviti ni utk anak2... merangsang minda n juga bersosial penting utk budak2 membesar...

Mama-Danish & Sarah said...

bestnya danish gie zoo... elok utk perkembangan budak2 kan..

kalau danish ain tengok ni mesti dia jeles sbb dia tak pernah sampai zoo...

Naff said...

Best nye danish.(satu pembelajaran)
dah besaq anak bujang hanim kan tak sedar...

[z@ck] said...

seat adik dalam bas tu boleh muat lg sorang..ahahaha

♥sAzALOvEwAN♥ said...

waaah!!!
suka ek dia..
ank u cumel la...
da lah paling rendah!
tp, comell!!
hehehe

neezareef said...

btl tu kita mmg was2 je nk lepaskan anak g mane2 ngn org lain wpn ngn cikgu tadika..tp semer dah ok alhamdulillah..sonok la tu danish g zoo