Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, October 16, 2009

Syawal ke 25


Hari Rabu malam abang saya no 1 plak datang. Abang yang ini memang cuti bekerja hari weekdays ajer..Weeken macam agak susahlah dia nak cuti. Macam biasa, datang nak beraya n nak tengok rumah. Acik masak nasi lemak plak. Dah datang malam kan, makanannya mesti nasilah kan.. Walaupun saya tak masak langsung tapi penatnya sangat terasa tau. Sebab berbadan dua kot.Layanlah pic yer..


Ni masa ketibaan abang saya itu, abang boy n family. dia ada 3 orang n semuanya lelaki!Gerun ooo...he he he

Cucur udang. Ni mak saya masak. Mak, abah n nenek pun ada malam tu. Saya paksa datang jugak umah..he he he. Cucur yang takde udang untuk orang yang tak makan udang (asbenku la tu)

Timun n telur dadarSambal tumis ikan bilis, mak saya yang masak. Mak siap2 masak kat umah dia dulu.
Telur rebus

Ayam goreng berempah

Mereka2 yang tengah nak menjamu selera..



Yang pic atas ni sambal tumis ikan bilis jugak tapi kak ipar saya yang masak sebab saya sangat mengidam ikan bilis dia ni.. Sebelum ni saya ngidam masakan dia jugak iaitu ikan siakap masak tempoyak n rendang ayamnya n last ikan bilis ni. Alhamdulillah semua ngidam saya dah tercapai. Time kasihlah kak ina yer...he he he


Last pic adik orang dah balik baru nak makan. Ni pun adik siap cakap, Ibu amiklah gambar danish...snap jelah

Abis dah adik beradik saya datang beraya umah saya nie..sedara2 n kawan2 je belum..he he he..Sape nak datang sila bagi tau yer..he he he

Ketemu lagi BYE. TQ

16 comments:

Sasha said...

masih dalam suasana raya yea... meriahnya... akak nak dtg beraya boleh tak?... sbb sure kenyang kalau ke sana...hehehe...

psst ...akak jd laparlah everytime dtg sini... huhu...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

meriah nyerrr kueh udang tu kak...NYUM NYUM NYUM

Sham Ummi Echa said...

dapnyer kalo datang beraya org jamu mkn nasi lemak kan..nyum..nyum.. dapnyer sambal ikan bilis itu.. untung awak dpt kakak ipar yg baik ati sggup nk masakkan sumer yg awak idamkan

POSH76 said...

sedapnyer ayam goreng berempah tu....hehe

IxoR@ said...

raya lagi....esok raya deepavali...hehehhee...

ayam goreng berempah tu mmg mengancam la! lapar.....

sI tEDI said...

amboi udang dia.... meriah.. kalau nak buat berniaga ni.. maunye sekeping rm1.. he he he he...

akukalau goreng ayam pun mesti boh rempah segala... bawah putih.. :) harumm je rasa. he he he


danish.. dah x boleg panggil adik dah lepas ni.. nanti kalau dah ada adik nak panggil apa? he he he

atty's said...

ikan bilis tu mmg nampak sheeedapppnya..huhuuhuh ngidam gak nie..

Softtouch [Hanim] said...

sasha : dtglah..he he he

aj : mmg meriah cucur udangnya

sham : sekali sekala..bknya tiap2 tahun sy peknen kan, tulah dia layan kot..he he

posh : mmg sedap

ixora: mmg mngancam..ala rasenye biasa2 jerlah

tedi : klau niaga xdapeklah buat mcm tu..mmg kalu ayam goreng berempah mmg haum je bila kita goreng kan..still pggil adiklah. mcm dah imune jer nama tu..he he

atty : ngidam ker?nnti sy buatkan..

nieda said...

wah masih meriah lagi raya...

@--- Sueanne ----@ said...

cucur udang n ayam berempah tue mmg betul2 menarik laa..mesti bestkan..heheh..

nim..nak tanye la..kat area sg buloh kn..ada org jual cucur udang x?..dulu kt econsave tue..tapi dah lame xde..ttba ngidam lakk..hahaha

eis said...

baiknya hati kakak ipar hanim masakkan mknn utk org mengidam.. hanim, makanan tu meriah la.. :)

Watierman said...

Bestnya orang ada Mak masakkan!!...huhuhu jelous...

☆ lieya latif ☆ said...

pergh meleleh tgk cucuq udang tu hanim oiiii....hheheheehh....ye la, buat nasi lemak pun best gakkan kalo musim2 raye nie...lain dari yg lain....meriah tgk sambal ikan bilis tu...patut laa hanim dok ngidam2....

wah excited lieya tgk pic scan tu hanim...mmg patut pun dientry kan...buat kenangan kite sok2 kan....muda-mudahan hanim dpt girl plak kali ni yea....

Asu said...

bestnya muza...rasa nak dtg singgah je ni

Annyssophellia said...

Kak, tq for d info....

Redbloodsnow said...

nangis sambal tumis tuh weh anim...grrr grrr


:P