Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, October 20, 2009

Sabtu & Ahad

Sabtu balik gombak...macam biasa mak masak tp saya xsnap lah sbb masak lauk2 yang pernha dipost disini dulu. Sampai gombak kul 2.00 petang. Ngan2 time makan...he he he . Lepas asar pegi Jusco Aplha Angle nak cari baju maternity..Angkut mak sekali sebab mak nak blanja baju barang sehelai dua..Yahooo!!!!Dari asben dapat, dari mak dapat....Bukan ketuk mahal2 pun. Yang murah2 jer...Tapi kalu mak tak belanja pun saya mmg nak bawak mak pun sebab dah lama tak jalan2 shopping2 ngan mak.

Dulu masa anak dara jusco situlah selalu saya n mak terjah. Miss that moment lah....Cik abang pun memahami..Nasib ko lah bang, dah kawin ngan anak bongsu kan, layan jelah....he he he..Layan pic yer

Lepas beli2 barang, wajib singgah cni..kalu tak ade yang meraung kang...
Adik didalam jaringan....Abah dia layan dia. Ibu dia tak larat, penat..
Ibu n nenek bergambaran jap...ala mak tak pandang camera plak...lagi sekali..

Kali ni baru ok....:)

Lepas tu singgan Old Town plak. Lama dah tak pekena Old Town White Coffee tu...Asben ku tiba2 alim plak pasal makan2 nie.Sebab kami pernah dapat emel pasal OT nie..Ala pasal halal haram nie..ala mcm starbucks n kfc tu..tp yang pelik kfc dia layan...Memandangkan OT nie sebelah jer ngan playland tu n saya yang ngidam sangat bread toast dia tu...n terpaksalah dia pegi.

Adik jugak berjaya ketuk abah dia...fadan muka abah kan...

Air tak tahu namanya...air saya tak snap plak.
Nenek melayan adik borak...


Mak amik mee kari. Kongsi ngan saya. Perut kene simpan nanti malam nak makan nasi yang mak masak pulak..he he he..Tapi kan mee kari dia agak kurang rasenya plak..entah!..


Adik tengah menjahanamkan roti itu...

Nilah roti yang menjadi igaun itu..asben makan roti ngan minum air jer....

Adik ngan ice cream toast dia..yang dimakan ice cream jer...hampeh tau...

Lepas makan baliklah kami.....

Ahad petang plak, bawang adik main layang2 di Kepong...



Adik n abah berlari berkejaran, ibu plak duk kat tepi sebab penat berjalan n bertawaf di taman tu...fuh!

Tamat sudah weeken kami...TQ

Ketemu lagi BYE. TQ

25 comments:

eis said...

hanim semakin berseri.. :)
OT..belum kesampaian lagi pekena kopi dia. ada masa nti nak 'ketuk' hasben (pinjam ayat hanim). kae kan kesian sbb dah lama ajak main layang2 asyik tertangguh2 je :(

nieda said...

hehehe,,samalah jusco tu byk kenangan zaman anak dara dulu..kt situlah tempat nieda melepak...
psst...dating dgn boyfriend (skrg dh jadi my hubby) pun slalu gak, privacy skit tapi last sem kantoi jugak...hahahahah

[z@ck] said...

Old Town rasanya da clarify yang dorg punya kedai halal if x slap..so..bley la p makan tanpa was-was

POSH76 said...

sedapnyer kopi tiam lama tak pekene...hehe

kena layan permintaan ibu pregnant..kang meleleh baby tu...hehe

Mama-Danish & Sarah said...

dah mula mengidam ya nim, mujur dapat erk, kalo tak mesti tak puas hati.....

sI tEDI said...

sesekali keluar beriadah sama2 keluarga best kan?

neezareef said...

syg arr roti tu dijahamkan...sedappp tuuuuu

Mak Su said...

salam kenal, salam ziarah :)

~~ciklinn~~ said...

hihihhhih sesekali hanimm kita ketuk2 pelan2 laki hahahha..

linn pun zaman anak dara duk melepak JJ gak.... hehhehhe

hanim sihat?

Asu said...

muza..sedapnya makan roti tu..muza, jgn lasak sgt ye..ibu2 kena rehat...

Asu said...

muza..sedapnya makan roti tu..muza, jgn lasak sgt ye..ibu2 kena rehat...

Asu said...

muza..sedapnya makan roti tu..muza, jgn lasak sgt ye..ibu2 kena rehat...

Asu said...

muza..sedapnya makan roti tu..muza, jgn lasak sgt ye..ibu2 kena rehat...

♥sAzALOvEwAN♥ said...

sOo swEet..
ur mom shanteek...

eynda said...

Hanim...
Dulu masa peknen kat hannah akak berangan nak beli baju maternity semua kat butik2 tau...last2 semua akak borong kat jusco je hehe...sebab banyak yg berkenan & murah...bukan pakai lama kan...9 bulan je...peknen lain kali boleh beli baru je hehe...

Tengok roti bakar old town tu teringin la pulak :-p

Ernie said...

amboi mak buyung.... banyak gak destinasi yer.
kalau muza nak tawaf padang tu lepas pantang memang masa yang paling sesuai hehe

☆ lieya latif ☆ said...

SWEETNYE...manje tul hanimngan mak yeak....hehehehehe.....ha'ah betul tu....pasal otwc tu...dpt gak email tu...lame gak tak gi mkn, pastu baru2 ni tgk dah ade sijil halal....tu yg dah berani pegi tu...alah nak makan roti tu ajek pun.....heheheehheh

seronok tgk anak beranak main layang2....minta2 hanim preggy kan girl...so danish ngan abahnye satu geng....baby girl dengan geng hanim kat dapur...keh keh keh

Sham Ummi Echa said...

saya pon da lama x g mkn kt old town tu.. sy pon paling suka breadtoast dia la.. sodapppp sgttt kannn.. hai..tgk hanim pg ni... sy plak tingin nk mkn...hehehe

Softtouch [Hanim] said...

eis : cubelah kopinya pasti terangkat...meh cni kae jmpe untie, nnti untie bwk kae main layang2 yer..


nieda : amboi neida dating ngan en nizam yer..nasib baik xterserempak dulu kalu tak...he he he

zack : akak mmg ok jer asben tu jer ngada jer...

posh76 : betul tu sis...

mama danish & sarah : tulah kena kayan permintaan sy kang ngan bb2 skali xpuas hati..


si tedi : mmg best

neezareef : mmg syg tu sbb ibu dia kutip balik roti tu n makan...

Mak su :Salam kenal jgk

ciklin : he he he netul tu..alhamdulillah sihat

Drama Mama said...

ahhh dulu masa dok uia and keja kat sentul, jusco alpha angel jugak la yang i terjah. hehe

ur hubby sama la like my hubby tetiba semua takleh makan. tapi smalam kan i tka tahan and order McD delivery, balik keja dia tergoda and makan jugak! HAhahahaha

IxoR@ said...

Hanim ambil gambar nyorok2...

:D

tapi kan...ixora lagi suka jalan2 shopping dgn abah....

@--- Sueanne ----@ said...

comelnya adik tuee..geram kite nimmm..heheheh

nanti baby dah lahir, adik jadi abang la ye..hehehhe

Redbloodsnow said...

ooooo rupernyer hanim anak bungsu gak ea. same ler kite yang. meh gimme five...hehehehe

adehh..terlior nengok eskrem si danish tuh uiiii :D

Sasha said...

aktiviti kegemaran kita samalah... makan2 n bersantai bersama famili... Sungguh membahagiakan!!

Redbloodsnow said...

uiii..main layang² lerr... teringin giler zie nk main bende alah tuh lg time dh tua bangka mcm ginie taw. klo time ingus meleleh..ado ler org main spai hangus legam kulit dibuatnya...hahaha

:D