Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, October 5, 2009

Jamuan Raya Adik

Ari Jumaat Tadika adik ade buat jamuan raya.. n Ibu bapa diminta menyumbangkan sedikit juadah bagi memeriahkan jamuan itu...n saya telah membuat mihun goreng..[ok, bukan saya yang memasak tapi acik yang masak mihun goreng itu]. Saya rasa teruja ngan aktiviti2 sekolahnya. Tak taulah nape. Mungkin sebab anak 1st time bersekolah. Layan pic yer. Kamera saya telah bagi Cikgu nya untuk mensnap pic2 adik sepnjang jamuan itu.

Acik masak kan mihun goreng putih. Untuk budak2 kan..kasi tak pedas punya.

Pic di atas adik bersama kawan2nya.. cute jer pic budak2 tu kan..suka tengok..Kalu ibu ada mesti bestkan tapi ibu kene pegi kejelah adik..

Adik bersama ngan kwn sekelasnya. Sebenarnya adik masuk kelas untuk umur 6 tahun. Sebab masa mula2 masuk tadika adik nak ngan cikgu Jam nya. Pengetua Taska n Tadika adik.

Adik bersama Cikgu Jam...kemain yer peluk2...

Motif cikgu nya amik pic2 diatas nie? he he he

Adik bersama2 makanan2..

Ni mungkin ade kawannya celebrate birthday kat Tadika kot..itu jer Jamuan Hari Raya Adik di Tadika...

Ketemu lagi BYE. TQ

12 comments:

IxoR@ said...

Sekolah tadika pun ada jamuan raya ye...paling best budak2 la...cikgu bagi duit raya tak?

p/s: ixora busy skit...lagipun internet kurang memberangsangkan utk on9 selalu....

eis said...

meriah sungguh raya di tadika. terbayang pulak kae di tadika nanti :)

Ernie said...

nampak macam dah besar adik...
wahh cikgu bukan main lagi dikerahnya adik supaya posing yer hehe

POSH76 said...

hensemnyer cik abg baju purple tu...hehe...mesti ur son jenis dgr kata....hehe

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

alalalalala...cute nyer bebudak itu...esp baby boy kak hanim....peluk cium dr acik AJ...
Muahhhhhhhhhhh

sI tEDI said...

bagus betul cikgu tu menjalankan amanah.. betul2 cantik n ensem2 gambo adik semuanya...

@--- Sueanne ----@ said...

lor..pttla adik kecik dari kawan2nye..hihihi

alaa nim.ruginya x g..

heheh..jangan mare ekk..acik tue sape??..

Drama Mama said...

comelnya pakai baju melayu. waaaah sayang tul dia kat cikgu tu ya hehe

Sasha said...

rajinnya Acik masak2 utk bebudak tu... meriahnya jamuan Raya dia. psst... mak/bapak pun join skali ke?... best nye!!

Redbloodsnow said...

danish²...cube senyum danish. gerenti makin encem..hehehe. a'ah la anim, ke main lg cikgu danish pelok die ek...hehe

Softtouch [Hanim] said...

ixora : ade cikgunya bg duit raye..:)

eis : mmg emriah..gelagat budak2 kan..xpe tahun dpn kae sek tadika, merasalah eis..

ernie : tulah pasal. Kalu ngan kita xnak posing2 nie

posh : dgn cikgunya ngan kita ni ade yg dgr ade yg xdgr..:)

aj : ok aj nnti akak peluk cium dia yer

tedi : he he he..nasib baik pic nya bagus kan..

sueanne : mmg parents lain pun xpg, kang kalu sy pg danish ngada2 kang..biar dia bgembira ngan cikgu n kwn2 nya itu..:)

drama mama: haruslah syg utk dpt berkat..

sasha : xde sasha..diorang2 jer

zie : tulah kan..kemain lg..nk tgkap gambar, drama harus lebih..he eh eh

Mama-Danish & Sarah said...

seronoknya tengok telatah budak2 ni kan.....

macam2 kerenah dorang yg boleh buat kita ketawa...

yg pasti part makan ramai-ramai paling dorang suka..