Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, October 28, 2009

Ahad

Dah hari ape, baru lah nk update pasal hari Ahad lepas..Nak cite sebab nak share makanan yang saya teringin tu..Ceritanya macam ni...

Ahad petang jumpa mak, abah n nenek di Jejantas Sungai Buloh.. Dorang on the way nak ke rumah abang no 2 saya sebab kak ipar saya ada kursus pengusaha taska n tadika dari Isnin -Selasa. So mak diminta tgk anak2 nya lah.. Bibik mereka datang siang-petang..So malam mak kenelah tgk2 kan dorang kan...

Jumpe di jejantas sebab mak nak bagi saya lauk..Kubis masak lemak putih..asyik teringat2 lah kat dalam kepala nie, tulah mak masakkan jugak plus anak2 buah saya pun suka makan tu jgk..Lauk tu idaklah saya snap sebab sampai umah jer terus balun kan...

Sebab kan dah petang ajak mak, abah n nenek minum petang kat Kaya Kopitian kat jejantas nun..Saya teringinnnnnn sangat makan Laksa Sarawak kat situ. Tak hingat2 kau, dalam masa satu hari 2 benda ngidam...ish ish ish...mana tak kembang..asyiklah makan jer...layan pic yer

Abah n nenek...

Abah makan roti bakar. Makanan yang selamat untuk abah. Perut abah sensetip sikit..

Bread toast yang tak bape masyuk..OT punya lagi sedap kan.

Laksa Sarawak yang menjadi igaun tu. Tapi rasenya macam lain jer. B4 ni pernah makan tapi entahlah..sedaplah jugak...

Kongsi ngan mak sebab portion dia sangat besar. Sengkak perut kalu sorang habiskan. Kata ngidam, makannya sikitlah kan. Kalu makan sampai 2 mangkuk itu mentedarah kan...:)
Suami ku tak nak sebab dia makan roti bakar jer. Muka ku yang x siap itu..:)

Adik yang no mood..sblum pegi cni ibu dia paksa dia bangun tido..tulah mood dia kelaut sikit.. Itu jer...TQ [Penutup yang entah hape2..he he he]

Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

POSH76 said...

dah lama tak gi sini...sedapkan laksa sarawak tu...

ni yg buat nak gi cari roti bakar kopitiam ni

psst: sis dah jangkit "kopitiam" ker...hehe

Watierman said...

Ye lah Hanim....alasan mengidam tu selalu boleh diterima pakai....dan dapat layanan pulak tu...

Pernah satu ketika dulu akak mengidam nak naik roller coaster....hubby layan...end up akak jadi photographer jer...naik roller coaster sorry...bahaya!!!.Ngidam yg tak mendapat layanan 100%...only 80% jer!!!

☆ lieya latif ☆ said...

alah hanim, kalo dah berbadan due ni tak yah pikir2 nak diet2....makan jek....yg penting hepi....pas bersalin kang pulun laa diet keh keh keh keh ...

lieya penah mkn sekali jek laksa sarawak.....tapi tak suke sebab bau die tu tak best...heheheheh....

budak camtu la kan hanim, kalo kite kejut dieorg sure badmood.....tu yg kene kejut secare berhemah tu....

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

betul kate kakak 2 di atas... hehehehehe

Kak,nape roti bakar itu,nampak macam very the tertarik yer ... Nyum Nyum Nyum

@--- Sueanne ----@ said...

ada dua benda yg kite baru tau nim

1. selama ni xtau lak jejantas tue ada kopitiam..hehhe
2. first time dgr laksa sarawak..hehehe.xtau lak kewujudannye..hehehe

take care tau nimm..
makan banyak pun xpe..
cute je kite tgk..hehehe

eis said...

wpun hanim kata roti tu tak sedap, petang2 ni tengok roti nampak sedaaaaap je tau :)

hanim layan je tau nak mkn apa sambil2 jaga kesihatan ye..

nieda said...

mengandung ni balun jer muza, nanti pantang betul2 pasti slim balik..

IxoR@ said...

Laksa sarawak....wow!!!

Hanim nampak berseri, gebu biarpun sipi2 aje...

:D

p/s: buat masa ni ixora tak ngidam lg...huhuhu....

neezareef said...

makin ensem abg danish

Redbloodsnow said...

x nangis ea roti tuh anim. zie ingatkan nangis td. baru jek nk zie nk gatal nk kecur bagai td taw...hahahaha

pssttt..klo nk laksa swak yg ada ummpphhh..sila lah dtg melawat zie kat kch nyau² neh..lalala :P

atty's said...

bread toast tu nampak sedap..

ensem danish nie..

Sham Ummi Echa said...

da namanya peknen.. mmg la dok tingin jer.. sy yg x peknen ni pon teringin je..camno plak kan...hehehhe

Cik Wanie said...

amboi sukanya dia g zoo negara,
wanie pun dah lama x pegi zoo tau..

乾煎白鯧Sam said...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色