Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, October 14, 2009

3 months ++

Ari ahad pegi klinik buat 3 months check up...buatlah scan sekali..rase mcm tiap2 bulan nak scan. Doc cakap next month dah boleh tgh sex dia..rase awal lah plak. Tak bersedia.

Memang dalam hati ni kalu boleh mestilah nak girl utk second baby ni tapi itu terpulang atas kehendakNYA. Ala buakn saya jer kan mesti ibu2 yang lain pun rase macam tu. Kalu anak 1st boy mesti yang second nak girl begitulah sebaliknyakan. Betul kan? Tapi kalu pusing2 balik semua nya berserah pada Allah. Janji sihat..ye dak...

BP saya agak rendah dari normal tapi tidaklah terlalu membimbangkan. Berat seperti biasa NAIK..he he he..Nasib baik dapat doktor yang sangat baikkkk...Mak saya , asben n adik pun masuk sekali bilik doc tu..Di layan macam dah lama kenal.

Bila scan nampaklah baby tu. Nampak segala tulang temulangnya. Alhamdulillah semuanya ok. Baby sangat aktif. Doc nak ukur2 dia pun asyiklah bergerak.macam notti jer anak ibu nie..:) ..comel sangat. Masa adik dulu sy tak pernah scan masa 3 bulan..tu rase macam gedik semacam bila tgk scan tu...he he he

Sekarang ni dah 2nd trimester, keadaan diri saya Alhamdulillah ok, takde muntah2 lagi..cume nak masak tak boleh. Pernah cube masak ikan sambal n nasi goreng dalam satu masa, terus pening n start lembik. So amik keputusan tak boleh masak berat2 dah.Setakat goreng ikan or telur bolehlah lagi..(takdelah masak berat sgt pun..) Nasib baik cik abang faham....Selera makan ok jer..Cukup time makan mesti cari nasi. Sekarang ni lunch je cari nasi. Merasalah lepas bersalin kene kerja keras nak turun kan balik ape yang dah naik..Layan pic yer


Sory kalu pic tu agak kabur2 sket. Snap dari kertas yang doc print tu. Tak tanya plak boleh ker kita bawak thumb drive n save je dalam tu..Ada ke? Yang jelas nampak bentuk kepala baby jer. Moga baby membesar dengan sihat yer. Bulan depan tak tau nak scan ke tak. Berdebar plak...ok itu saje.

Boleh plak lepas scan tu mak saya ajak pegi beli barang baby..dia nak belanja. Mak kata, ala beli napkin ker wet tissue ke. Baju2 sikit ker..Gelak saya ok. Rase macam awal plak. Biasanya orang tua tak bagi beli barang awal ni terbalik plak...he he he

Pic saya tak de. Saya ni peknen bukan perut je besar ngan semua2 anggota bdn ni besar tau. Kalu orang tengok saya live dah macam giant tau..hu hu hu.

Ketemu lagi BYE. TQ


P/S : n3 ini wujud sekadar berkongsi rase.Bukan untuk menunjuk yer. Sebagai kenangan dimasa hadapan. Kot2 nanti anak2 saya boleh baca ker..

25 comments:

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

alhamdulillah...dah nampak dah anak muza...mesti cantik cam muza kl baby girl.....apa2 pun akak haram muza jaga diri elok2 tau...muah

Azmiezas said...

Alhamdulillah...suka kita tengok N3 Hanim coz kita tak berkesempatan nak buat cam tu...

Apa2pun kita doakan semoga Hanim dapat baby girl la pulak yer...InsyaAllah...

Softtouch [Hanim] said...

hari-hari bahasia : thanx kak ida..

azmiezas : time kasih yer doakan mc tu..

neezareef said...

alhamdulillah..semer ok ya..ala dulu akak tetiap kali cek mmg doc scan..lega npk baby berkembang dgn sempurna kt dlm perut kan..

wah mak hanim excited nk bli brg baby ya..hehehe

Mama-Danish & Sarah said...

dah boleh nampak bentuk baby kan...bestnya...

Diarihatiku1976 said...

alahmdulillah.. doakan saya juga ya...

POSH76 said...

apalak menunjuk nyer...ini sharing info..sis suker jer ..

yang penting u & baby must be healthy...diet2 tu lepas beranak tau...hehe

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Best nyer dah nampak badan babay akak....Isyallah sume selamat...Aminnnnn

sI tEDI said...

jaga diri elok2 hanim..

betul aku setuju..
terimalah jantian apa adanya.. semua tu pemberian Allah..

syahadah said...

hanim skrg ni klu leps buat enry sure nak bgtahu bukan enty menunjuk2 kan..hahahaha tp sbnrnya blog bukan untk pembaca tp untuk anak cucu kita jugak..
hanim syukurla tak muntah2..tp agaknya klu saya la sure lembik ..mabuk! syukur semua sihat

Eyriqazz said...

Semoga semuanya ok dan baby u sihat walafiat.ada masa singgahla ke http://eyriqazz.blogspot.com

Ahliahnizam said...

Al-hamd ... tahniah atas zuriat yg ke 2. Semoga dikurniakan baby girl ;)
Due date bile ye ??. Saya Insya-Allah April depan.

Ekceli saya pon selalu doa minta baby girl .. tapi saya x kisah kalau Allah nak kasi laki2 ke pompuan. Asal sihat & sempurna sifat .. Al-hamd. :)

Ernie said...

nampak kepala baby muza... ape pun jaga kesihatan

DaliaLiyana said...

alhamdulillah,,
congrates ya...
jgn lupa jga kesihatan dan makan makanan yg berzat...:)

eis said...

ada rasa sebak tak first time tengok baby masa scan tu? sy mcm tu. hehe..over ek? apa pun, hanim take care ye..

viruspadu said...

ala tunjuk la gambo makyong eh sekali hihihihih, takpe je kot, kenangan tuuuuu hiks

memang best kan dpt scan intai baby apa dia buat kat dalam tu

kalau dpt scan 3d lg syiok kannn

wah semangat dah beli barang baby ni hihihih, takpe beli awal, kang perut dah makin beso makin malas dah nak jalan :p

eh hari tu doktor kita bg softcopy tau tp pakai cd la, tak pasti kot2 boleh save pakai pendrive:D

jaga diri jaga baby yerrrr

nieda said...

wah tahniah dah nampak bentuk baby...nanti 5-6 bulan bleh try wat scan 3d and 4d lagi teruja tau muza...sebab gambar bergerak dan bewarna kita bleh agak muka ikut sape..best dan teruja tau...
Nak tgk gambar mak buyong plak...

eynda said...

Hanim...entry ni tak menunjuk langsung...nanti masa depan boleh jadi kenangan tau...comel je baby dlm perut tu....akak masa peknen dulu pun badan sendiri yg mengembang terlebih....baby dlm perut tecit je kekekeke.....take care yer...diet nanti lain citer...dlm pantang buat betul2..insyaallah..yg penting sekarang you & the baby...jaga kesihatan & pemakanan serta emosi ;-)

Sasha said...

harap semuanya akan berjalan lancar hingga ke akhir pregnancy... biasalah ibu mengandung akan bertambah berat badan.. takpe2 lepas2 bersalin nti baru pk mcmance nak mengecutkan badan tu... as 4 now.. take it easy... & take care!!

IxoR@ said...

terima kasih kerana berkongsi pengalaman, macam ixora yg tiada pengalaman ni...suka sgt baca kisah org gi check-up dan tgk gambar scanning tu...happy rasa...

harap hanim & baby bertambah2 la sihat.... cute sokmo ok!

aleena said...

sweet je dapat tgk baby time scan..

sweet!

Asu said...

bestnya..dh besar dh dia..hopefully muza n babgy sihat2 sentiasa

Redbloodsnow said...

waaahhh...3 month ++ sudah ea. x sabau taw nk nengok anim semakin memboyot..hikhik. nnti tayang ea cyg :P

jg diri n kandungan elok² ea :)

Asu said...

Bestnya muza..hopefully semuanya selamat ya..amin

Asu said...

Bestnya muza..hopefully semuanya selamat ya..amin