Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, August 4, 2009

Teluk Batik

Weeken ari tu aku pegi Teluk Batik. 10 orang semua. Dua biji kete. Mak, abah, nenek, abang no2, isterinya n 2 anaknya serta family aku. Next week wedding anniversary mak n abah. Patutnya minggu depanlah nak bawak mak n abah jalan2 or makan2. Tapi abang aku no2 ajak minggu nie. Sbb minggu depan dia ada hal. Ni semua last minute punya plan. Aku on jelah kan. Abang no 1 takde sebab dia keje. Layan pic jelah yer..

Kesian adik. Pagi2 dia dah kene bangun. Macam pegi sekolah jer. Takpelahkan dik nak maadi laut punya pasal.
Dalam kul 11 macam tu sampai teluk intan. Singgah McD, drive thru jer. Sebab Kak Ipar nak makan jap. Perut masuk angin. Kami pun amiklah kesempatan. Sedap oo sausage mcmuffin nie. Sekali sekala breakfast McD.Layan..he he he

Kematu ok bon**t. Lama nya rasenya. Sebab banyak kali berenti kot. Aku baru 1st time pegi. Kesian kan. Dalam kul 1 mcm tu sampailah. Yang best orang tak ramai n cuaca redup jer tp bahang panas tetap adalah.

Antara bekal yang ada. Acik masak nasi lemak. Lauk2nya kak ipar aku order kat orang jual nasi lemak kat umah dia tu. Acik keje, tak dapat ikut.

Sebelum mandi kita makan dulu..

Acara wajib bila berada di pantai.

Snap sendiri jer. Takde sape nak tangkap kan gambar..Sekejapan je gelap [ke memang aku semulajadi gelap?]

Lepas mandi n tukar baju semua, naiklah kete kuda. Aku tak naiklah. Kesian kuda tu nanti,minta nyawa plak kang. Asben aku lah naik. Dia ringan sket..he he he. Tukang monitor budak2 tu.

Nilah kuda tu. Sian dia tau. Namanya along. Tgh minum 100 plus untuk bagi dia tenaga. Kecik je kudanya. Letih tgk dia. Lepas satu, satu trip. Dewasa RM5, kanak2 RM3. Murahkan. Sila ke Teluk Batik untuk gunakan khidmat along nie.

Lepas naik kuda singgah gerai2 yang jual T-shirt. Ala t-shirt yang tulis Teluk Batik tu.. Beli sebagai kenangan.

Lepas beli barang, singgah minum jap. Budak2 nak makan berger..Layan jelah.

Bertolak dari Teluk Batik, singgah lagi. Makan durian. Mak kata abah dah janji nak bawak mak makan durian Perak. Layan jelah. Kami pun dapatlah tempiasnya. SEDAP!

Singgah Lumut jap. Mak nak beli ikan bilis. Semata2 ok. Parking kat tepi2 jer. Abah n abang aku turun beli ikan bilis tu. Yang lain tak turun nak jaga kete. Aku pun ape lagilah. Bercamwhoring [betul ke?] lah aku. Snap pic budak2 kat Lumut waterfront kot namanya.

Adik n sepupu2 nya. Adik terus pakai baju Teluk Batik tu..he he he

Atuk n cucu2nya.

Last pose dari aku..gigi lagi. :)

Lepas tu bertolaklah kami dari Lumut ke Teluk Intan plak. Tido semalam di sana. Sbb malam tu mak ngah kak ipar buat kenduri sambut pose kat Teluk Intan. Pic kat kenduri tak amik pun sbb malu nak snap2. Nanti orang cakap apa plakkan, tempat orang.

Kat umah ni lah kami tido. Umah persinggahan kak ipar punya parents. Umah ni kosong. Kalu mereka balik kampung, diorang akan stay disini. Perabot semua adalah. Bila stay cni umah kat kampung tak sesaklah kan.

Ahad paginya sblum balik KL singgah breakfast kat bandar Teluk Intan. Lepas breakfast singgah kampung kak ipar, sebab parents dia ada. n pastu balik KL..

Signature Teluk Intan:)..Menara Pisa..Eh! Menara Condong.

Sampai KL dalam kul 2.00pm. Singgah beli makanan. Tapau. Adik tido dalam kete. Makan bawak balik. Tamatlah cite adik mandi laut...:)

Ketemu lagi BYE. TQ

24 comments:

IxoR@ said...

Picnic beramai-ramai...best dan best.....

Wooo....

;D

Ernie said...

bestnya muza dapat cuti ramai-ramaikan...

syahadah said...

kelakor hanim ni..snap pic siap kata gigi lagik..tp..putih gigi mu itew..lumut dan teluk batik mmg tetap saya dulu2..skrg duduk kl..rindu nak rasa bau laut dan desiran angin..pss..gerai derian tu mcm saya kenal jek..sayapun pernh tulis entry pasal mkn derian abg tu tau...

masviona said...

terliur lak tgk nasi lemak seperiuk tuh...huhuhu

☆ lieya latif ☆ said...

pergh seperiuk nasi lemak tu hah...mmg puas gile laaa...pas mandi, lapo2....naik pekenen nasik lemak...mmg best kan...

hanim, lieya pun suke set bekpes macD.....2 biji leh ngap kalo macmuffin tuh...he he he he

Mama-Danish & Sarah said...

bestnya berkelah ramai2 dan mandi laut...ain ni nama jer duk dkt ngan pantai, tapi dah lama tak buat aktiviti ni...

Softtouch [Hanim] said...

Ixora & ernie : mmg best. Lg pun kitaorang ni xramai adik beradik..sesekali berkumpul meriah sgt.

Syahadah : tulah kan best sesekali layan laut nie. Kalu terus menetap sana, mau itam legam sy..bahang tu kan. Yeke pernah buat n3 psl abg tu.nnti sy cek

masviona :he he he. Sybtgk pic ni balik pun terliur jugak.

@--- Sueanne ----@ said...

hahah..comel je gigi sis tue..cute je kite tgk..tue yg muke sis lagi nmpak cute tue..<---ikhlasnye statement..no bodek2 tau..:p

rindu nye kt lumut..baru ari tue kite g kt situ..:p

mummysya said...

Apa yg menarik kat situ dear?

Softtouch [Hanim] said...

lieya latif : haah kan sedap mcd punya breakfast..

mama danish& sarah : ye ke ain duk tepi pantai..biasalah kalu dekat2 ni buat xheran je kan..cube kalu duk jauh sikit, mesti nak berkelah..

sueanne : tq yer sueanne. Baru pegi lumut yer..

mummysya : mcm2 ada kin. nak2 kat lumut ade jual makananlaut yg kering2 tu..

ninie said...

wah sonok hanim pg makan angin....dah lama akak tak pg jalan2 bawak anak2... misti besh kan..

DYLA said...

ooo gi jalan2 rupenya.... baru je gi teluk batik aritu...

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

Softtouch [Hanim] said...

ninie : seronok sbb jalan2 ngan family kan.

Dyla : ye ker baru pergi..ramai jugak yg pegi Teluk Batik nie

PakKaramu : TQ

eis kamil said...

seronot sungguh! best kan jalan2 dgn family. family kita jauh..huhu

Sasha said...

sonoknya berkelah ramai2 cam tu... dah lama x gi piknik... huhu...

<< s| tED| >> said...

wah!! best lah.. kat perak ek? lom pernah pergi lagi... :)
kereta kuda tu x nampak kuda pun.. ekekekeke... besar kereta dia.. betul kata hanim.. kalau aku pun. aku x sampai hati nak naik... ekekekekke

nieda said...

gathering ngan family best..dah lama x gahtering mcm ni..tunggu Humaira besor sikitlah

[z@ck] said...

lama tak pergi..
=(

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil : ye ker..xpelah dah jauh kan. Kalu dekat bolehlah selalu2 ngan family

Sasha : tak pe , lepas ni bolehlah pg piknik..:)

tedi : xnmpak kuda ekk?he he he. Tulahkan xsmpai ati nak naik..

nieda : haah tggu humaira besar yer.Kecik2 kalu jalan jauh mcm ssh sket, takut dia meragam

zack : xpe lepas ni boleh pg yer..

eynda said...

Rindunyer nak berkelah ramai-ramai macam ni......adik mesti seronok kan.... :-)

♥sAzALOvEwAN♥ said...

anak u chumel!!!!
ekekeke

Softtouch [Hanim] said...

eynda : haah adik seronok lah dpt mandi air.

sazalovewan : tq dik

Redbloodsnow said...

vavavava..seakan ek uols berhuha². eh anim,..kuda pun reti minum 100 plus ea. a'ah lah yang, cam cian laktgk die. still bby lg kot kuda tuh. teringin ler nk naik kuda. tp takut gak nk naik..kang x pasal² kene tendang kang..hahaha :D