Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 12, 2009

Sg Buloh-Gombak-Jakel-Unexpected News

Aku rasa macam lama je tak update. Yang hari Isnin punya update pun auto published jer. Nak jenguk blog kawan2 pun terbatas. Saya disini bz kat opis. Dah lah amik belas ihsan internet opis kan, so faham2 jelah..N lagi satu saya telah mendapat 'unexpecting news' atau sama dengan 'shocking news'...Takpelah nanti 'news' tu akan saya ceritakan.. :)

Hari Ahad lepas kami bercadang nak pagi Jakel sebab nak beli kain baju kurung n baju melayu untuk dipakai di hari raya...:) Tapi sebelum tu singgah Gombak untuk amik mak. Lagipun nak bawak mak pegi Jakel sekali.. N tengah hari tu mak aku telah masak untk makan tgh hari.

Nilah lauk2 nya.. Kemumu/keladi masak lemak, ikan & udang sambal, Ulam jantung makan ngan sambal tempoyak. Sedap!

Ini pandangan lauk dari sisi lain
Ini plak pandangan dari sisi hadapan plak..he he he

Ini plak abah saya, yang menuangkan air sirap dalam cawan2...

N ini abah n adik nak mulakan sesi makan2

Dah makan semua n lepas zohor bertolak lah kami ke Jakel KL..Ramai gler orang ok..Kat Jakel sale kan tapi macam tak sale jer..Biasalah ornag meniaga kan. Diorang bijak sikit nak tarik pelanggan.... Aku dah start macam pening dah. Ngan rambang mata lagi..he he he..Susahnya nak buat pilihan. Confius!.he he he Setelah selesai buat pembayaran. Keluarlah kami dari Jakel..

Nilah hasil rembatan. Di sponsor oleh asben n mak..he he he..TQ abang n mak..Ni je aku snap. Orang ramai, takde moodlah

Bila nak ke kereta adik nampak plak belon yang ada bentuk kartun tu.. Adik amik belon spiderman. Lepas tu balik. Ingat nak singgah minum tapi adik tido plak dalam kete. Patutlah dia mngaruk dalam Jakel, rupenya mngantuk . Beli kuih jer untuk minum petang. Itu saje.

Ketemu lagi BYE. TQ

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

SHOPPING kain raye ke hanim...he he he he....lieya pun ari tu ke gulatis....kate jek sale tapi tgk harga mahal gak...hihihih.....

wah sedapnyelauk...mmg kena laa masak lemak pastu lawan ngan sambal...mmg meletop lah!!!

ape yg unexpecting news tu...danish nak dpt title abg long ke hik hik hik

Softtouch [Hanim] said...

lieya : haahlah lieya...mahal xmcm sale pun..
abang long?tunggu...........

Ernie said...

walawala... bestnya dapat sponsor ye... hehe

mama idzareef said...

sempat lagi ke hanim nak tempah baju? or jahit sdri.. fizz nampak gayanya kene beli yang dh siap la tahun ni..tak cari papa pn lagi..huhu...tunggu bonus.. ;p

psstt : laptop kene h1n1..arini br buleh blogging..huhu..

<< s| tED| >> said...

hanim!! ini tidak asil.. dapat baju sponsor.. ekekeekek

tema warna apa tu hanim? tak mention pun..

Sham Ummi Echa said...

laa..baru nk bli kain ke..smpat lg ke nk hntar tempah.. kita da hntar tempah da..kalo lmbt nnt org xnk amik..

news apa tu..da ada... ke???

eynda said...

Ada berita gembira ke ni? :-)

FaPet said...

Alamak!!!...ble tgk lauk pauk tu..ttibo lapar plak perot den nie haaa muehehehehe!!!

Sasha said...

Tiap2 hari SALE... kalau tak sale... takdelah org beli... tak jual tak beli?... SALE=JUALAN.... buat sendiri ke baju?... kalau nak tempah dah tak sempat kan?

ninie said...

waduh waduh hanim...gambo lauk meruntun jiwaku..

hanim, tukang jahit amik lagik ke tempahan.. or hanim jahit sendiri?

Softtouch [Hanim] said...

ernie : sponsor kan, haruslah best..:)

mama idzareef : orang tu nak lagi tempahan sbb mmg dah biasa tempah kat dia..masa pose pun dia terima lg cume kene ckp awal2 lah. suh dia sparekan utk kita. Yg siap senang fiz. mcm fiz saiz sentiasa ada. Saya, ssh nk cr..he he he

tedi : mana boleh mention..rahsia...

Sham : news?tggu....

eynda : gembira kot...he he eh

Fapet : yeke lapar..nnti time lunch p makan yer

sasha : smmpat sha sbb sy dah biasa ngan org tu. Dah ckp awal2 bape psg, suh dia spare kan utk sy

kak ninie : terima lg kak, dah suh dia spare awal2..:)

Mama-Danish & Sarah said...

sabor jerk tgk lauk2 yg best tu..huhuhu...

sebut pasal jakel jalan tar tu kan, rasa cam serik dahhhh... masa ain ke kl ari tu, sempat la singgah jakel ni... yg sadisnya start masuk jer kedai sarah nangis non stop...at last mama dia merajuk tak beli pape...tension gila waktu tu sbb riuh satu bangunan ngan tangisan sarah...