Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 5, 2009

Ke Pasar Malam

Memandangkan aku n asben kurang sihat n aku pun selsema, pekene sup sedap ni. N selasa tempat kami ada pasar malam. So pegi jelah beli di pasar malam. N adik pun amik kesempatan jugak lah kan. Adik kalu pasar malam dia akan pikir boleh paw abah dia MAINAN. Layan jelah.

Nilah gerainya. Banyak2 yang jual mee, mihun, kuew teow sup n soto di pasar malam...gerai ni yang paling sedap. Serius! Sila cube ye kalu pagi pasar malam Paya Jaras.

Sory pic agak bergegar. Pakai hp, kualiti pic agak hambar sket ditambah plak adik tengah pusing2 cari mainan. Yang dipilih jam ben 10. Asyik2 ben 10 jer. Boring aaaa.. [ Ibu dia plak boring ye?] :)

Ni makcik tu tengah test n bagi adik terus pakai..Masalahnya mainan tu dah ada kat umah, still dia nak tu jugak. Ibu pun dah tak tau nak buat apa dah . Ada mainannya yang ibu 'hapus kira' n bagi kat orang je. Adik...adik...

Nilah mihun nya. Ni ibu punya. Share ngan adik. Sedap!

Ni plak abah punya. Abah punya semua kena lebih. Banyak makan oooo asben aku. Badan macam tu jugak. I jeles tau!


Itu saje cite di Pasar Malam..


Ketemu lagi BYE. TQ

21 comments:

eis kamil said...

danish ok je kan jam ben 10 tu. kae ada jam tu tp dia x mo main sbb takut. mama dia ni selalu usik konon nak jadi alien bila tekan jam tu hehe.

HaSue said...

bertuah laa gerai tuh hanim promo free nih.hehee...tp kalo jual barng yg best org akan datang lagi.. gerai pasa malam nih nampak samaa jer sumer tp rasanya x semestinya sama kan..

[z@ck] said...

eh eh..sama la kita..
kita pn pegi pasar malam gak semalam..
besar woooo...
x larat nak pusing..
end up beli yong tau foo smpi6 hengget..
huhuhu..
tamak haloba sungguh..

@--- Sueanne ----@ said...

kite xpernah lagi beli kt gerai tue nim..pas2 ni nk cubela..cam sedap je tue...hehehe..

slalunye kite g pasar tue, beli murtabak bulat tue jer..xpun beli pecal tuk mak pak kite..tue jer..yg lain cam kureng berminat jer..heheh

Ernie said...

waaa muza... kat pasar belah mana ni??? nak kene cari ni.

<< s| tED| >> said...

su apa tu hanim? mihun ek?
,aca, soto pun ada.. lama x mam soto.. fuh.. kalau ena dgn kuah culu.. ekekekeke

mama idzareef said...

masuk umah hanim ni sellau melelh je air liur..huhu..sedapnya mi sup..

danish minat ben10 ekk..eve plak pegila ke mana pun car mesti ade kat tgn..

Naff said...

iak...iak...sOdap jugak sup tu eak... (meleleh dah air liur nih) he he he... Yea!! danish peminat ben10..bestttt!! hua hahhahaa

miss jiejie said...

macam sedapp jer supp toe .huhuh

Softtouch [Hanim] said...

eiskamil :he he he..yelah kan jam tu kalu tekan dia boleh jd mcm2 kat cite kartun tu..mana tak kae takut

Hasue : betul sue. Tulah kalu nak beli, belikat gerai yg sama jer.

zack : xpelah zack nak makan kan. 6 hinggit pun 6 hinggitlah..he he he

Ernie : kat paya jaraslah kak erni oiii..:)

Tedi : Hahh mihun..mkn bersup2 ni, yg penting kuah dia mesti sedap. Kalu x hancur..

Mamaidzareef : minat car ekk eve?bolehlah untie main sama eve .he he eh

Naff : haah sedap naff. danish mmg minat ben 10..

jijie : mmh sedap jijie..

Sham Ummi Echa said...

psr mlm paya jaras kt mana ek.. yg kt tepi jln besar kt dpn tempat askar tu ke... nmpk sdp je mihun sup dia...nmpak meriah la

Softtouch [Hanim] said...

sham : haah kat situlah..pernah pegi yer..:)

☆ lieya latif ☆ said...

biase la tu hanim....budak lelaki suke ben 10...tak pun otomen...hehe hehehe...kang danish minta barbie doll kang tekejut ko kang he he hehe

lieya kalo gi pasar maalm suke beli jagung bakar....hihihi

☆ lieya latif ☆ said...

biase la tu hanim....budak lelaki suke ben 10...tak pun otomen...hehe hehehe...kang danish minta barbie doll kang tekejut ko kang he he hehe

lieya kalo gi pasar maalm suke beli jagung bakar....hihihi

syahadah said...

dah lama aku tak gi pasar mlm..
akupun suka klu mkanan ala2 pasar mlm ni..best kan..apa lg nasi kerabunya..yummyy

eynda said...

Sedapnyer kueteow sup...feveret akak tu....adik macam abang adam jugak...mesti nak "cukai" kalau pegi mana pun...hehe...

Redbloodsnow said...

anim..nasib bek ler danish x ngiyau² mintak mainan transformer kan. klo ler danish ngiyaukan yg tuh...kompom kopak arr bapaknyer..hikhik :P

p/s: zie dulu time high skool, asal g pasar mlm jek, kompom nk kikis arwah ayah belikan baju..lalalala :D

Precious said...

Sedapnyer! Eh masih kurang sihat ker? Jaga kesihatan eh! Take care ...

Softtouch [Hanim] said...

lieya latif : tulah kan..kang mintak barbie doll kang, lagi haru..he he he

syahadah : haah best pasar malam punya. Lagi sedap dri yg kat restoran mahal2 tu..:)

eynda : he he he..dah anak, layan jelah..

Princess red : tulah zie, nsib baik dia xpndai minta2 mainan yg mahal2 tu..

Drama Mama said...

emmm sedapnya mihun sup pasar malam, lama tak makan! malam ni nak beli lah :-D

SpiderJane said...

yay entry pasar malam.....hehehe!