Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, August 14, 2009

Inilah news nya

Poyo jekan nak suruh orang berteka2..Takdelah sebab masa saya baru dapat tau, ia baru sangat n saya dalam keadaan yang sangat terkejut bercampur2 ngan berbagai emosi. Tapi rase terkejut tu sekjap jer, esoknya dah ok dah..:) Tapi bila difikirkan yang Allah nak bagi rezeki pada saya sekeluarga saya terima dengan hati yang sangat terbuka. Ye, saya telah mengandung. ..Doktor cakap ari Isnin tu 4 weeks ++

Mula2 mmg saya agak susah nak terima [ Tapikan sempat tu pk nak beli brang2 baby kat mana, baju maternity macam mana]. Sebenarnya saya kesian kan adik @ Danish.. Walaupun dia dah 4 tahun, tahun nie...tapi saya masih anggap dia baby lagi ..adik sangat manja. Kalu sape2 yang rapat ngan saya, taulah adik tu macam mana. Nak2 dia sangat manja ngan abah dia. Menangis jugaklah saya masa tu. Orang yang paling happy haruslah Cik abang kan [perbuatan dia, mana tak hepy :)]. Habis dia bagi tau kawan2 dia n orang kampung. Acik pun sama. Heboh kat tempat keje dia. Excited kemain... :)

N saya harap biarlah kesihatan saya baik sehingga sampai waktu bersalin.. Doakan saya yer. Lepas ni bolehlah saya letak pregnancy ticker...he he he

Inilah petandanya

Ketemu lagi BYE. TQ

35 comments:

Ernie said...

makcik sukeeee... nanti adi dapat junior hehe...

Asu said...

wahhh muza, bestnya...kita tumpang happy kt awk.kita pun feel the same way whn dpt tahu preggy dulu..best kan??semoga muza n baby sihat smpai delivery nti..amin

eynda said...

Tahniah!! Jaga diri baik2...jaga pemakanan....jaga emosi....memang dah sampai masa adik dapat kawan bermain.... :-)

mama uzma said...

kebetulan plak..iena baru wat susulan kat n3 iena tadi...hihi

apa pun taniah...
adik dah besar x la susah hati sgt..mcm iena uzma baru 9bln..tu yg jiwa kacau klu betui2 ada isi..

yaniah tau...moga semuanya selamat...amin...

IxoR@ said...

Suka...suka...happy!!!!

Tahniah Hanim...

Jaga kesihatan, pemakanan, bla..bla...bla... Nak cakap lebih lanjut, ixora tiada pengalaman....

Take Care ya...!!!

☆ lieya latif ☆ said...

eiii excited lieya....kan betul i teka......

syukur...tahniah ye hanim...tak lame lagi danish takleh di panggil adik dah...kene tukar....abglong danish....hik hik hik

jaga diri okey

Sham Ummi Echa said...

congrats hanim..betul tekaan saya..wah ramai gak blogger yg peknen yer skang nih.. brsalin dekat2 la sumer nnti

Annyssophellia said...

wahhh...sonok la k hanim ye...doakan anis plak ye...

take care ye...

Softtouch [Hanim] said...

ernie : kak erni bila lag?

asu : thanx iifa...

mama uzma : ye ker..samalah kita yer..

Ixora : TQ ixora

eynda : yelah sis, dah smpai masa adik dpt kwn..

lieya : thanx lieya..abg long?he he he

Sham : sy pun perasan sham..sha, bila lg..echa dah lama sensorang tu

Naff said...

Congrates....rezeki yg di beri tu jangan lah nak di kesalkan..mybe ada hikmah.. Bestnye!!!

Sasha said...

Tahniah!!! It's about time.. Alhamdulillah...

Softtouch [Hanim] said...

Anis : Tq anis..sy doakan time anis plak lepas nie

Naff : xkesal dah skrg, alhamdulillah..Excited plak skrg..he he he

Sasha : thanx sasha

<< s| tED| >> said...

tahniah hanim!! :P

InsyaALlah/// adik akan dapat terima swedikit demi sedikit.. hanim kenalah terangkan pada dia sejak mula lagi.. :)
tahniah!!

Softtouch [Hanim] said...

tedi : tq tedi..

[z@ck] said...

tahniah akak!!!
saya tumpang happy..
jaga kesihatan elok2 ok..

danish bakal dpt adik..
yeay2!!

=P

dianahaznida said...

well muza...congrats and syukur muza tak buat apa yg muza nak buat(hanya kita je yg tau..hehehehhee)...insyaallah, semua akan selamat & ok. bila baby dh keluar , insyaallah danish boleh menerima sbb skrg dia tak nampak lagi. and skrg ni pregnant mother is very dangerous sbb senang kena jangkitan especially H1N1.so, muza better be careful ek.
ni tips dekat2 nak bersalin :

1. baca surah yassin
2. baca surah al - ikhlas
3. masa dlm labour room , baca ayat kursi supaya dijauhkan syaitan & benda2 tak elok)

diana tau muza ada pengalaman but ni just nak kongsi pengalaman..hehehehe..diana dulu pun takut gak lagi2 yg 1 st operate..alhamdullilah, yg 2nd dpt normal..
kla, kalau muza nak tau pasal bengkung yg diana pakai, call la...bye, take care ek

Softtouch [Hanim] said...

diana : thanx diana..Terharu muza diana begitu ambil berat..muahs

Diarihatiku1976 said...

wah.. seronoknya... tahniah ekk...

Redbloodsnow said...

wahhh..tahniah animmmmmm!!! alhamdulillah...dah anak sedara lg zie..eekekekeke :P

x sabo nk tgk perut anim beso nnti..hikhik :P

P/s:
-- neh yg watkan cam nk cepatkan aje tarikh kawen zie neh..hahaha. Ehhhh..aku dh nak kawen ke? TETTTT!!!! ;p

umihaikal said...

dpt 2nd baby ea..xpe..ank 1st pon dah besar..hihi..

aleena said...

waaaaa congrats2..
may everything gonna b fine sis..

danish da nak dapat adik la camnie:)

Cik Wanie said...

Salam kak Hanim...

1stly,
wanie nak ucapkan tahniah atas kandungan akk tue,
happy wanie dgr bila akk akn dpt 2nd baby,
2nd,
jaga kandungan tue leklok ok,
jgn buat keje yg berat2 tau,
(wah wanie kasi nasihat mcm wanie plak yg mengandung)

bilalah giliran wanie plak kan???
(padahal CALON pun x der lagi kannn)
hik hik hik hik hik..

~hugs~

Softtouch [Hanim] said...

zack : tq dik..

diari hatiku :TQ

Princess red : Tq zie..xlama lg lah tu..cpt2 zie..

umuhaikal : haah yg 1st tu dah besar. Oklah kan utk yg 2nd ni

aleena : tq dik

wanie : tq atas nasihat tu..hugs jugak..muahs

mama idzareef said...

wahhh hanim...congratssss!! bestnya pregnant.. jaga diri bebaik..jgn risau..nnti danish blh seswaikan dgn keadaan.. :D

Softtouch [Hanim] said...

mama idzareef : tenggelam timbul nie,lappy xelok lg ker?tq fizz..

MuMMy 2 Haqq said...

tahniah ye awak..

syahadah said...

tahniah..saya mmg nak jugak pun..tp pkirkan bella still nyusu bdn lg..tahun depanlaa

DYLA said...

congrats hanim. dah masa yg sesuai utk trima adik baru.

take care tau!

Azmiezas said...

salam kenal.....just nak cakap congrates yer.....n take care...//D

Mama-Danish & Sarah said...

tahniah hanimmmm....

happynya dengar berita ni....

ramai jugak kawan2 blogger yg bakal timang cahaya mata tahun depan...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Waduh!Waduh! Tahniah kakak....(tetibe Terjah tak bagi slaam)
1st Comment nik...Lalalala

nieda said...

tahniah Muza...
Rezeki tu..lama2 danish dpt terima. nnti dia mesti sayang adik dia..
Jaga diri bebaik ye

mummysya said...

SYUKUR pada ALLAH SWT...

Kin tumpang gembira, rasa macam nak nangis!!!!

bila agaknya rezeki Kin akan tiba...

Take care dear!!!

Softtouch [Hanim] said...

mummy 2 haqq : tq yer

syahadah : tahun dpn sy tunggu syahadah yer

dyla : tq

azmiezass"ok..tq

mama danish & sarah : haah sy pun preasan ramai yg sama mcm sy..he he eh

aj : tq dik

nieda: harap2 dia syg adik dia..tq nieda

mummysya: tq kin.InysaAllah xlama lg rezeki kin ok..

♥sAzALOvEwAN♥ said...

congrates kak..
waaa..
nk baby gak..
jeles2..
ekeke
=P