Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, August 24, 2009

Hari Pertama & Kedua Puasa

Ari Sabtu alhamdulillah selamat puasa saya ari tu...Tapi masa sahur tu tak lalu tapi gagahkan jugak makan nasi supaya kuat lah sikit di siang hari..

Lauk untuk sahur
Sambal ikan bilis
Telur mata. N kurma lah kan. Ini je yang aku boleh masuk.Ni pun acik yang masak.

Siang tu balik keje terus tido. Nasib baik adik tido jugak tengah hari. Dia tau ibu dia tak bape sihat kot. :) . N saya mmg tak pegi pun Pasar Ramadhan (PARAM) lagi sebab tak larat n takut muntah plak tengah jalan. Saya dah start mabuk dah..hu hu hu. N bila pk kan keadaan sekarang H1N1, lebih baik saya n adik tak payah pegi. Yang pegi abah dia n acik jer.

N kami berbuka diluar. Sementara acik tak keje ni bolehlah berbuka sama2. Minggu depan dia dah start keje. Buka di tempat biasa2 jer. Di Kuang.


Nilah Chana

sup ayam
Daging auto sos [tak tau nape dia letak nama macam tu]. Sup & daging ni untuk ibu n adik.

Tom yam campur n telur dadar acik punya
Abah adik nasi goreng USA.


Laici Kang untuk ibu..:)

Carrot susu untuk abah n belimbing untk acik.

Snap sekejap sebelum buka.

Alhamdulillah selamat puasa saya untuk hari pertama.. Tapi dah kata naik botkan, abis semua makanan tu terpaksa dikeluarkan..Saya dah cube untuk tak m**t**h, tapi tak boleh. Angin kot..Sedih sangat. Saya makan pun tak abis. Adik lagilah..Masa ngan peknen kan adik tak macam ni pun.hu hu hu

Hari kedua saya tak dapat nak pose. Badan lembik giler..Rase sedih sangat...Tapi tetap nak makan jugak masa buka pose tu..he he eh

Teringin makan sup tulang, beli di PARAM

Sambal sotong n ayam cili api tu acik masak. Sementara dia cuti ni bolehlah acik masak, mggu depan acik start keje balik, beli jelah kami nmpaknya..he eh he. Saya memang tak boleh bau orang menumis2 nie..:( . Kerabu mangga n daging masak itam beli sajer.

N murtabak ayam beli jugak. Sedap!

N hari nie hari ke3 kita pose, moga2 lepas lah saya pose untuk hari ke3 nie...InsyaAllah..Ok Selamat berbuka untuk kawan2 semua..


P/S : minta maaf kalu saya tak pegi blog kawan atau tak tinggalkan jejak, saya bz n 'tengah naik bot sekarang'..Sory yer. Tapi saya akan cube jugak..
Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

<< s| tED| >> said...

dugaan buat hanim.Lain anak lain pembawakannya.. ceh!! penasihat tak bertauliah...

take care hanim!!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Meriah uolzzz....tp kesian akak kan...nak buat macam ner,terpakse gak gigih hadapi...Harapo2 tak teruk sangat & suh pemandu Bot tu bawak pelan2 skit kak...jgn laju bebenau!!!

Cho Zila said...

>>salam...
gituler adatnyer.. namun per2 selamat menjalani ibadah berpuasa moga tabahkan hati...
>>nile masanyer nak bermanja22kan...

Ernie said...

kesiannya sampai keluar balik yer... takpe kuatkan semangat

Redbloodsnow said...

adoiii..kecur terlior org tgk makanan tuh weh...sobsobsob. kang posa yang yang yok kang zie nnti kang..miahahaha..

xde lah..gurau jek :P

Sham Ummi Echa said...

byknya gmbo food...terliur tgk..

sabar la yer hanim..da pembawakan budak kata org..x sama.. sy yang x peknen ni pon tiba2 m*nt*h lak smlm lps buka..x tau persal..

dianahaznida said...

sabar yek muza...tu semua stendet org peknen..yg penting, kena kuat je...

POSH76 said...

sis CHANA tu tmpt my fav hubby makan...kami selalu p situ...kalu terjumper kat situ tegur2 la yer...hehe

u pregnant jaga kesihatan tau...jgn poser kalu tak larat.

@--- Sueanne ----@ said...

laa siannye..
bykan bersabar tau nimm..

tke cre..:p

Softtouch [Hanim] said...

tedi : thanx tedi..tulah kan lain anak lain pembawakannya

aj : ok nnti akak bg tau pemandu bot tunyer..he he he

Cozila:TQ..begitulah..he he he

Ernie : tq ..tgh kuat semngat lah nie

Red blood snow:jaga2 jgn pose yang yok

sham :Tq sham

diana : tq diana

posh : ye ker..ok kalu terjumpe sy tegur yer

sue anne : tq sue

☆ lieya latif ☆ said...

teruk jugak hanim mabuk kan....takpe hanim, dugaan org mengandung tuh....sabar yeak...

semoga hanim kuat tuk berpuasa sepanjang bulan nieh....

Sasha said...

Byknya menu berbuka puasa dia!! Mcm ni mau nak 10 kg sebulan berpuasa... ni mesti baby dlm perut yg lapr nak makan macam2... hehe...

Sempoi n menyelerakan menu bersahur tu...

Asu said...

Muza, kuatkan semangat..Selamat berpuasa dear..muahhh

Drama Mama said...

MURTABAK!!!*drool*