Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, August 17, 2009

1st trimester

Sebenarnya tak tau nak update ape...sekarang rase macam malas je nak update..Saya tak mengalami mabuk yang teruk cume badan saya agak sakit n perut ni rase macam masuk angin jer. Kalu kat opis tengah banyak kerja tak terasa sangat mabuknya. Bila duk saje jer, adoyai rase macam naik bot....

Boleh plak tengah tido pun tetiba rase lapar n masuk angin.. Padahal nak makan selambak dah sebelum tu.. Agaknya badan saya nanti macam giant bila cukup bulan nanti. Demi anak kan, Ku rela...uwaaaaa!!! Bdn pun rase macam ala2 demam jer.. Kalu sampai umah otomatik bdn longlai..mulalah dialog ''abang sakit bdn lah, sakit perut lah, tak sedap badan lah"... Pregnan kali nie rase lain benor masa peknen kan adik...Memang saya tak dapat masak langsung. Mengada oooo saya kali nie...Bukan bertujuan nak mngeluh tau ...cume nak mengadu pada anda semua...he he he...Nak share mcm mana keadaan saya sekarang..

Adik sudah tau yang dia akan dapat baby..bila cakap ibu cakap " Ari ni adik tak sayang pun baby"..adik akan pegi kat preut ibu n usap n cium perut ibu...suka sangat bila adik buat macam tu..Bila tanya baby kat mana..adik akan cakap " dalam perut ibulah"

Baju raya nanti tak taulah muat ke tak..memanglah bila raye dalam tiga bulan kot...tapi sure tang bawah ni akan mengembang dulu....hu hu hu..dah siap cakap kat tailor suh besar kan sikit...Itu sajelah kot...Tq sbb sudi baca luahan saya nie...Skrg saya takut nak snap pic sendiri..mesti kembang punya..Layan pic adik jelah yer..

Adik ngan uniform tadikanya yang baru. Baru je dapat minggu lepas...Adik tengah demam skarang. Ari ni tak pegi sekolah.

Ketemu lagi BYE. TQ

25 comments:

Diarihatiku1976 said...

takpelah.. pembawakan memang cam tu.. bawa-bawa rehat ya..

Ernie said...

takpe muza... kuatkan semangat demi anak, makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi berterusan.

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kecian ko Kak...sabar2 je lerrr ek.
yg penting,maintain cun!Lalalala
Cute gilos Adik....peluk cium dr Acik AJ....Muahhhhhhh

nieda said...

alololo ciannyer muza..maybe girl kot..org kata baby girl alah teruk sikit..walahuallam..hehe..tahniah2

neezareef said...

hanim, akak ketinggalan bus ni upenye hanim preggy lg ya..tahniah..jaga diri kesihatan semer elok2...xpe 1st trimester ni rehat la selagi daya...klu suami memahami x pe kan

Azmiezas said...

Hanim....tu pembawaan baby..la tu...jaga2...nanti tembam.... syok la pregnant kan....nanti hubby sayanggg...bangat.....

☆ lieya latif ☆ said...

takpe la hanim.....demi pregnant kan....bulat pun bulat laaaa....jage diri tau....

hensem abg long danish ngan uniform baru tuh....

Softtouch [Hanim] said...

diari hatiku :tulah kan..tq

ernie : ok doktor

aj : xde nya cun aj..lainlah kalu aj makeupkan akak..gerenti cun

nieda; Alhamdulillah kalu girl..terus tuutp kilang mcm tu

neezareef : he he he..tq kak..setakat ni alhamdulillah dia memahami. Buatan dia kan..Kalu paham, lempang jer dia..:)

azmiezass : mmg dah tembam dah nie. hubby kenelah syg, buatan dia kan

lieya : tulah pasal..tembam pun tembamlah..

mama idzareef said...

bestnya hanim pregnant takde morning sickness.. huhu..dek mabuk teruk kuar masuk hospital dulu la buat fizz serik nak pregnat..tp baby nak..cemana? ;p

@--- Sueanne ----@ said...

hi nimm....

lambat lak kite wishhh..congrates dearrr..jaga diri tue ye..

mesti lagi happy adik dh dpt kwn main kn..hehehe..encemnye dieeeeee...

Mama-Danish & Sarah said...

pembawakan budak tu kan....harap dpt gegirl lak pasni..

HaSue said...

Hanim..kite pon cam neeza gak..ketinggalan ketapi ler..huuu...brp bulan dah nih?bila due bersalin?tahniah yer buat hanim dan suami juga adik yg bakal jadi abang..kena biasakan diri adik ngan panggilan abang la pulak kang kan..hehehe.naik pangkat gitu ;)

IxoR@ said...

hadapi dengan tenang....

hanim dah ada pengalaman....insyallah semuanya ok...

[z@ck] said...

nak tgok gmbr akk and ur cutie belly..
cepat upload..hehehe

syahadah said...

aku tk tahan peggy hanim..aku sure mabuk terukk..tp kengkan umur dah lanjut..tahun depan aku menyusull!!

♥sAzALOvEwAN♥ said...

waaa..besh nya..baby gurl ya?hUu~

LoVEaQshA said...

hai kak..salam kenal!~
firstly, nk wish congratz 4 ur 2nd prgnancy!~

Betnyer preggy, bilala time zura nk dpt rs sume nie??huhu
emo plak tetiba..hehe sowi!~

akak nyer muka familiar la, ada tbca entry akak psl amik mak kt gmbk..
mak akak dok gmbk area mn??

fmly zura pn dok gmbk gak kt grnwood!~

Redbloodsnow said...

nasib baik ler x terok sgt kan mabuk peknen tuh kan. a'ah xpe kak, demi ank tersyg...gaint pun gaint la nnti kan :)

Adeh...x sabo nk kawennn..heee hee :P

Sham Ummi Echa said...

biasa la..penangan 1st trimester.. mmg x larat..msk 2nd trimester insyaallah ok..

ala apa nk segan..org peknen msti la mengembang kan..kalo malu amik pic muka je..hehehe

eynda said...

Enjoy ur pregnancy.....biasa la tu kalau peknen mesti ada alahan...tak banyak, sikit jek....janji jaga diri elok2...jaga pemakanan...jaga kesihatan....moga semuanyer dipermudahkan :-)

aleena said...

pape pon may sis n baby sihat2 ya:)

mesti baby nanti cute cam danish gak..cute2:D

Asu said...

muza, bwk2 sbr eh..jgn lasak2..pls badan tu xpe, pas deliver nnti sure kurus la muza..

POSH76 said...

alamak bnyknyer aku miss...anyway congratulations yer pregnant....biler la sis nyer turn...

Anyway take care tau...jgn ligat sgt...hehe

Sasha said...

Mengandung mmg ler gitu... lain budak lain pembawakannya... sabar jelah...

Anonymous said...

[url=http://community.bsu.edu/members/buy+online+Viagra.aspx]online prescription for Viagra[/url]

[url=http://eterporno.ru/seks-znakomstva-v-tobolske.php]секс знакомства в тобольске[/url]
[url=http://eterporno.ru/prostitutki-mulatki-negrityanki.php]проститутки мулатки негритянки[/url]

[url=http://pc.eterporno.ru/znakomstvo-biseksualov.php]знакомство бисексуалов[/url]
[url=http://pc.eterporno.ru/eroticheskie-rasskazy-intim.php]эротические рассказы интим[/url]

[url=http://pv.eterporno.ru/trans-intim-dosug.php]транс интим досуг[/url]
[url=http://pv.eterporno.ru/znakomstva-g-usinsk.php]знакомства г усинск[/url]

[url=http://px.eterporno.ru/www-rambler-ru-znakomstva-mamba.php]www rambler ru знакомства мамба[/url]
[url=http://px.eterporno.ru/znakomstva-dlya-seksa-v-tashkente.php]знакомства для секса в ташкенте[/url]
[url=http://pz.eterporno.ru/index.php]знакомства секс пары доска[/url]
[url=http://pz.eterporno.ru/hochu-seks-piter.php]хочу секс питер[/url]