Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, July 27, 2009

Weekend

Cite Weekend kami biasa2 jer. Tapi jangan risau takde pic foods yang banyak. he he he. Kita mulakan ari Sabtu. Biasanya ari sabtu tak jalan2 jauh pun. Bila petang naik motor round2 berdekatan jer. Biasanya pegi pasar malam . Bila malam baru pegi jauh sket. Pegi makan ker, round2 ker isi angin kete , isi minyak ker. Tengok apa abah dia plan untuk malam tu. Kali ni kami tunjukkan pic naik motor yer. Layan jer.

Adik mesti duduk depan kat bakul tu. Abah dia yang bawak motor. Ibu dia tak reti bawak motor. :)
Ini ibu dia plak. Duduk di belakang. Serabai. Yelah kene hembusan angin..he he he. Agaknya mesti orang ingat aku yang bawak motor sebab nmpak badan aku jer lebih dari badan asben. Apa nak buatkan. :(
Nampak plak jambu. Singgah jap beli.

Malam plak ari tu pegi isi angin kete.

Ari Ahad plak biasanya baru kuar jauh sket. Balik Gombak ker, beli barang ker, pegi Taman ker. Tengok keadaan. Dan ari tu ari ahad mak aku call ajak pegi melawat ada makcik tu yang sakit. N jemputlah nenek sekali sebab ari tu nenek tinggal kat umah orang tu. Ari tu aku dah cite dah. Dalam kul 2 lebih bertolak ke gombak amik mak. Abah tak nak ikut. Nak rehat katanya.

Pose dulu sebelum bertolak. :)
Ni lah umah nya. Di Kelana Jaya SS3/41. Amik gambar umah jelah. Takkan nak amik pic makcik tu kan. Agak2lah kan. Memang tenat sangatlah makcik tu. Doktor pun tak boleh buat apa. Sekarang hanya yang boleh kasi kasih sayang secukupnya. Sedih sangat. Ramai jugak orang kat umah dia. Dalam kul 4.15pm bertolak lah kami semua dari Kelana Jaya.

Bawak mak n nenek round2 kl sajer. Nak singgah macam tak boleh. Nenek kan ada. Kesian pak dia nak jalan2. Kaki sakit Orang tua..umur nenek aku 86 tahun. Alhamdulillah masih sihat cume jalan tak bape lajulah.
Sebelum balik umah mak singgah minum jap WALAUPUN kat umah orang tu dah minum tadi. Tapau sekali untuk abah, mak n nenek makan malam. Mak tak masak. Lagipun kiatorang tak cadang pun nak balik gombak ari tu. Tapi dah emergency kan...

Tulah nenek I..:). Nak minum air sejuk jer. Air panas pagi saje waktu breakfast. Waktu lain bedal air sejuk..:)
Mak nak makan murtabak ayam . Adik makan gula2..dia nmpak plak gula2 kat cashier mamak tu. Asben aku tak makan minum je sebab tadi kan dah minum petang kat umah orang tu. Tadi diorang jamu kuih sekali.

Itu saje. K ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

neezareef said...

murtabak...lama x mkn nih..npk tebal je tu..msti sedap

amboi nenek pg2 minum sirap sejuk

Ernie said...

jauh perjalanan luas permandangan

Softtouch [Hanim] said...

neezareef : petanglah minum air sirap..he he he

Ernie : luaslah sgt

mama idzareef said...

hehe..same mcm nenek hubby..umo pn lebih kurang nenek hanim.. time org tak nampak dia blh curi2 bantai minum ais..pastu mula la terbatuk2..kalo tanya dia tak ngaku..ekekeke..kelakar kengkadang tgk gelagat org tua.. ;p

Softtouch [Hanim] said...

mama idzareef : mmg klaka. kdg2 geram jugak..he he he..

eis kamil said...

mmg COOL la nenek hanim minum sirap ais. nenek belah hasben minum air suam je (nenek belah kita dah takde). mana2 pic mesti nmpk sgt muka hanim tumpah kat danish. cute :)

syahadah said...

air jambu batu tu best jugak..campur ngan asam..merembes air liur..satu lg terkasima dg mutabak ayam..yummy

<< s| tED| >> said...

naik motor kalau x pakai tudung mmg serabai.. ha ha ha ha..
nenek hanim kuat lagilah.. bape umur tu??

@--- Sueanne ----@ said...

best lak tgk ade blogger amik gmbar atas motor..sebab jarang nk jmper..cam kite ni mmg biasalah..ari2 g keje bwk motor..:p

psstt : uikss ted..kamu pun ade kat sini erkk..hahaha..kim slm kt dak tih erkk..

Sasha said...

jln2 & makan2 lagi ek?...

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil :cool?he he he. sama yer muka.TQ.

syahadah : xpernah cube plak rase air jambu tu. Sy xminat jambulah.Nnti nk raselah air tu

tedi : 86 lah. mesti xbaca ni..

sueanne: ye ker.hati2 bila naik motor yer

sasha :kali nie jalan xmakn banyak ..he he he

POSH76 said...

baguslah bawak ur granny p jenjalan....kasi dia hepikan....cute jer ko ni sis...hehe

psst: pose tu ada WAJIB..hehe,,baru bess tngk...

Redbloodsnow said...

argfhhhh!!!lame zie x makan murtabak wehhhhhh. anim sile lanje plz..hehehe :P

乾煎白鯧Sam said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟