Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, July 30, 2009

Tamatlah Sudah Karier Sebagai Tutor

Tajuk tak mau kalah ok. Guru Tuisyen daaaa....:)

Ahad lepas, owner (pengetua) pusat tuisyen tu cakap minggu nie mungkin akan jadi minggu yang terakhir untuk aku n ada sorang part time tutor jugak. Alasan dia pelajar makin kurang. Bukan sebab cikgu dia yer..he he he.[ tak mau kalah]. Tapi sebab dah menjadi trend lepas abis periksa pertengahan tahun plajar akan beransur berhenti n berkurangan. Nak2 bila masuk bulan pose. Mostly untuk Standard 1-4. Aku punya student lah tu. Aku mengajar BM untuk Standard 2,3, & 4

Dahlah pusat tuisyen tu mmg menghadkan satu kelas tak lebih 10-15 orang. So sekarang yang tinggal bape kerat jer.. N pengetua tu cakap dia tak mampulah nak bayar kitaorang yang part time nie.Tapi dia kata apa2 dia akan sms/call kami. Tapi yang pasti dia akan panggil kami kalu student ramai balik. So tak pelah kan. Sayang plak nak tinggalkan diorang. Diorang baik sangat. Naughty pun boleh tahan jugak. Layan pic yer. Pic terakhir aku bersama mereka.

Ni darjah 3...See bape kerat je yang tinggal...

Ni plak darjah 4. Darjah 2 tak amik pic sebab lagi sedih, tinggal 2 orang jer..

Aku memang minat mengaja tapi takde rezeki nak masuk KPLI atau maktab. Aku p belaja benda lain. Baru tahun ni aku dapat peluang nak mengaja tuisyen. Itu pun lepas nampak diorang tampal notis. Kalu takde notis tu, sampai sekarang tak dapat2 mengaja2 lagi.

Pssst Kalu nak baca n3 dulu yang sy mengaja tu klik SINI.

Ketemu lagi BYE. TQ

24 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

sedih pulak terpaksa berpisah ngan student sume kan.... pasni hanim buat apa plak?

atty's said...

insyallah ade rejeki nanti tu kt tmpt lain

Softtouch [Hanim] said...

mama danish & sarah: xde buat apela hari ahad..titun lah ape lg..he he he

atty : ok..tq

neezareef said...

hanim minat jd cikgu ya..pasnie hanim try arr cr kt tpt lain lak ke..

ninie said...

bagus hanim minat jd cikgu.. ada org tak minat tapi dapat pulak tawaran... patut bg peluang kat hanim ni..hehehe

syahadah said...

sure hanim suka budak2..takpe la..mgkn rezeki kat tempat lain..tp saya pernh jd cikgu sandaran..saya plk tk berminat nak smbung..mencabar akal dan fikiran saya je budak2 zaman skrg

mama idzareef said...

budak2 darjah 2 pn dh tuisen skrg kn..zaman2 saya dulu darjah 6 br thegeh2 nk tuisen.. betapa mencabarnya donia skrg..

takpe hanim..pasni ahad buleh g merayau..ehehe..

Softtouch [Hanim] said...

neezareef : InsyaAllah.

ninie : tulah kan. Hangin jer tau.Yg minat xdpt. Yg xminat xdpt.

syahadah: dpt jugak jd guru sandaran tp xamik pun sbb mcm xstabil jer. Tkut kena buang.

Mama idzareef : sama jgk. Kalu merayau pun waktu tgh hari keatas. Pagi2 takdenya sbb 2 beranak tu bgn lewat..he he he

@--- Sueanne ----@ said...

sis..
selamat kite xkenal2 budak2 tue..
kalau x boleh tanye dorang..
" cikgu hanim garang x? "..heheheh..

psst : owh minat jadi cikgu ehh..nanti kalau kite nampak advertisement psl nak amik cikgu tuisyen..nanti kite inform ehh..:p..

Asu said...

Muza...takpe dear..benda ni temporary,pasni bila student ramai balik, sure Principal tu hire muza balik.Mesti student2 semua suka kt muza.You such a sweet girl dear..muahh

Redbloodsnow said...

alololo...terpakse berpisah ngan student. Oooo rupernyer parttime tutor anim neh yek. leh lah ngajor anak² zie in da future...hehehe :P

xpe yang..Insya'Allah...lenkali ade ler rezeki ngajar lg :) aminnn...

Softtouch [Hanim] said...

Sueanne : tq dik..syg ko..muahs

Asu : malulah i iffa..he he he

PrincessRed : boleh ajer...InsyaALlah...amin

eis kamil said...

murni sungguh minat hanim nih. org mcm ni la yg patut mengajar kat skolah.. :)

mummysya said...

mesti suka dengan kanak-kanak kan. Selalunya mcm nie, berjiwa lembut. kalo kak kin, maunya lompat terbang semua budak2 nie...

hehehehehe

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil : mana ada murni..tp sbb minatkan jd cikgu.

mummysya : klaka lah kak kin nie..

<< s| tED| >> said...

ingatkan yg tudung putih tu pelajar..cikgu dia rupanya.. ekekeekekek

Softtouch [Hanim] said...

tedi : tedi saje je kan...perlilah tu..:)

Sham Ummi Echa said...

rajinnya awk wat part time ngajar tuisyen yer.. dlu2 masa sy abis skolah...ada org offer suh sy ajar anak dia..ala bdk sekolah rendah ni la.. tp sy xnk sbb x mnt

Softtouch [Hanim] said...

sham : ye ker..sbb sy minat lah sham tu jd rajin tu..he he he

Naff said...

Tak pe lah hanim, one day... sampai jugak rezeki tu dapat 'kpli'. Org lain yg dapat kpli tu bukan sekali dah dpt tau! maunya 2....3....4 kali...baru dapat! yang penting jangan putus asa eak! he he

HaSue said...

Dah apply balik ke kpli tu?belum rezeki kot..try laa apply lagi..bukan semua guru minat nak ngaja tau...sesetengah diorg tuh ngambil jalan mudah sebab dah tentu akan dpt keje jer...kalo yg minat mcm hanim nih selalunya lebih kepada nak mengajar budak2 jadi pandai..bukan sekadar mengajar je..heee...

apa2 pun,takpelah dah abis ngaja pun..pasnih leh ngaja danish lak..dia pun dah besa sket kan..hehe

Sasha said...

masa utk berehatlah tu... dpt luangkan byk time ngan danish lak...

shakeymirza said...

xpe..musti ade rezeki lain kan...

Softtouch [Hanim] said...

Naff : TQ yer..Doa2kanlah

HaSue : sekali je apply sue. Rase putus asa

Sasha : he he he

Shakeymirza : InsyaAllah, Amin.TQ