Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 7, 2009

Present Utk Adik.

Kan ari Jumaat punya n3 lepas adik nangis pegi sekolah kan? Sbb ibu dia kesian, ibu ingat nak beli lah present. Konon2 present lah sbb berbalut. Berbalut supaya dia tau beza antara 'hadiah' n upah. [Upah yg tiap2 ptg dia dpt dari ibu or abah dia]. Aku tak tau cara ini salah ke tak. Sebab aku kesian dia nangis2 masa pegi sekolah, WALAUPUN bila aku pegi dr sekolah tu elok dia x nangis. Aku beli yg biasa2 jer, janji Ben 10. Kedai ni dekat jer ngan opis aku, beli disitu jer. Layan pic yer. Nilah beg nya. Kali ni aku beli yg beg jinjit punya . Ala bkn yg sandang. SA tu tgh balutkan adiah adik.

Bila dah balut. Bila aku amik adik dari Taska blum sampai kete dah tanya, 'ibu beli ape'.. Mmg mcm tulah adik. Mmg aku kene beli upah dia. Tak kira ape, janji ada.

Muka bdk konon2 hepy dapat present. Itu jer. Ketemu lagi BYE



Pssst termasuk ari nie, Selasa...adik dah tak nangis lagi pegi sekolah. Alhamdulillah

12 comments:

Sasha said...

bg semangat atas usaha dia... x salah ler... akak pun wat camni gak kekadang...

Softtouch [Hanim] said...

sasha : ye ker.seklai skala kan

eis kamil said...

oh boleh tiru idea balut2 hadiah ni. eheh.

neezareef said...

alahai...bleh la gitu as a reward kan nk encourage dia wat sesuatu..lg2 nk bg semangat g skolah..

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil : sila sila

Neezareef : InsyaAllah..

ninie said...

oo baguslah dah nangis lagik dapat upah lagik tu.... senyuman danish mcm mak dia la...comeyy

atty's said...

kekdg mmg kena kasi upah...nak tarik perhatian..anak2 nieh..

mama idzareef said...

hanim..danish dh pegi school ekk.. aduii lame kan tak bukak blog kwn2 nih..tatau pecite dah..

ermm...ok la tu dia tak nanges dh arini..lame2 ok la tue.. janji upah n adiah masyukkkk..ekekke.. yg sengkek nnti mamanya jugak.. takpe.. anak py fasal kannn... ;p

syahadah said...

tgk..suka tgk senyum dari adik danishkan..happy dan jujur..derang bukan tgk mahal ke murah.janji kita hargai dia..saya suka kasi anak2 makan...nak mkn apa nk pergi mana..tp mmg kena habuan mereka2 ni

Naffz' see said...

wah, selalu baca entry pasal adik, tapi selalu tak sempat comment.. Senyum lebar dapat hadiah ek.. perkataan 'hadiah' tu tukar jadik 'motivasi' bule kut?...

Ernie said...

tak salah nak bagi hadiah tu seolah2 kite memberi semangat lagi kat anak...

Mama-Danish & Sarah said...

lepas ni takmo nangis-nangis lagi ya... sedey sebenarnya kan bila tinggal anak dlm keadaan dia nangis dan tak happy..