Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, July 3, 2009

Outing Bersama Nenek

Kali ni aku kuar lagi bersama mak..On weekdays tu ada satu hari tu aku cuti. So tgk adik pun ok, tak demam so aku decide nak balik Gombaklah. Tapi bdn dia tak berapa 'fit' lagilah. Duk umah boring, asben plak keje. Dalam kul 11.30 pgi dah samapi gombak. Ala bkn pegi mana pun pegi tempah baju raye n booking kakak tu suh dia spare untk dia jahit baju kami tuk raya.


Bila sampai sana, mak suh bawak dia pegi beli lauk mkn tgh hari. Beli sup tulang n gulai kawah. Lama sei aku xmakan sup dia sejak dah kawin nie. Yelah dia sabtu ahad tutup. Bila masanya aku nak pegi kan? Sedap tau sup dia. Pic dia aku tak amiklah. Lupe, dah lah ari panas. Bila dah setel urusan singgahlah SR. Adik mengarok nak kek nak kek nak kek. Sbb dia nmpak Sign SR. Layankan jer. Org demam, layan jerlah. Nasik tak makan, kek pun jadilah dik. Janji ade isi dalam tu. Layan pic yer
Sementara tggu order sampai. Adik huru harakan jap SR
Masuk2 dalam SR sibuk nak kek Ben10, kek Ben10. Amik double choc. Seperti biasa xabis.
Air ice lemon tea ibu kongsi ngan adik.
Mak punya hot cappucino ...x tahan..(he he he)
Tiramisu mak punya jugak. Makan ringan2 jer sbb balik nnti nk melantak sup..ha ha ha. Mula aku igt nak amik white choclate macademia tp abis. Aku sentap ok. White choc (WC) tu selalu abis kalu aku nak, hot seller ker? Aku order lah air jer. Kek lain aku tak suka sgt melainkan WC tu.
Sebab kan abah adik takde, ibu bermaharajalela snap pic. Amik pic atas jer..Kang amik full ade yg pengsan kang. Aku ada masalah bhgn bwh.. :)
Bila balik umah mak n mkn2 semua dalam kul 2.30 baliklah kami. Adik sibuk nak balik. Mandikan dia tukar baju tido tgh hari n bagi ubat semua n aku harap sgt dia tido kat dlm kete. Bila balik aku lau highway Duke nak test jap sbb ari tu lalu yg tembus Jalan Duta tu xbukak lg, ni dah bukak dah. Xyah lah nk tempuh jam kat titiwangsa dpn tawakal tu n kat pekeliling.
See, line clear! Best laluan tu. Pemandangan cantik




Lepas susu abis adik pun tido smpai umah n sambung tido lagi. Selamat....

Itu saje. Ketemulagi.BYE

14 comments:

eis kamil said...

hanim amik gmbr sambil drive ke? fuh dasattt..

Sasha said...

hehehe... akak pun ada masalah bhgn pinggang ke bwh.. ntah bila nak repair.... kalau gi SR memang melantak kek dia bersungguh2... mcamane ler tak cun badan ni...

Softtouch [Hanim] said...

eis: he he he..sbb jalan xclear tulah berani

Sasha : he he he...Tp sy punya lg kronik...:)

Na Shari said...

Oh...WC tu pun favvy akak jugak... :)

Umur akak 28 tahun la dear...Saja cakap kat pakcik tu umur 27 coz belum masuk bulan 10 lagi...Hihihi

neezareef said...

ringan2 dia pn tiramisu tu..heheh

ha ye ke hanim ade prob part ke bwh...

ramai ek org prob gini

Softtouch [Hanim] said...

Na Shari : ye ker..xpelah beza setahun jer kan..:) Samalah kita suka WC

Neezareef : haahkan ringanlah sangat. Mak nak mkn2..Mmg ramai yg bermasalah bhgn bwh, nak2 dah bsalin. Bgi jatuh ditimpa tangga tau neeza..he he he

nieda said...

alhamdulillah, danish dah semakin sihat yer...suka aunty tgk danish heppy jer

<< s| tED| >> said...

hello puliss! Ade orang amek gambo sambil drive! ekekeke.
eh eh.. yu ngan anak yu senyumm .. samalah..

Softtouch [Hanim] said...

Nieda : tq untie nieda..kimsalam kat humaira yer..

Ted : dah anak beranak mestilah sama, xbyk sket pun mesti sama..

ninie said...

hanim, akak ni lagik la dari atas sampai la ke paha... bahagian betis ok plak tiba2 bahagian kaki pulak dah terover.. hehehe

Softtouch [Hanim] said...

ninie : la mcm tu plak..mcm mana tu yer...he he he

Redbloodsnow said...

adik huru harakan SR ea..meh cnie kak zie piat tinga die..huhuhu. haa engkauuu..sodap jek die terbongkang tdo tuh..ekekeke

sejuk mate z nengok die berbaju merah...kenape yek??? lalalala


:D

eynda said...

Cantiknyer skin hanim :-)

Softtouch [Hanim] said...

Princess Red : sbb Zie suka merah tu sbb sejuk jer mata zie..eleh mcm xtau plak

Eynda: Xcantiklah sis. Jgn terpedaya ngan pic yer..he he he