Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 14, 2009

Ahad : Gombak-Kenduri Khawin-Dominos

Ahad nak bawak mak pegi kenduri khawin. Anak kawan mak khawin di Lembah Keramat. Abah n nenek tak pegi, mak jelah yang pegi. Pic kawin2 takdelah. Segan plak nak snap2 sebab aku tak kenal. Dapat snap goodies jer. [goodies ke?]Ni goodies nya. Semuanya gula2 dalam tu. Tak syokla plak tak dapat telur. Rase macam pegi Birthday Party plak..he he he. Lauk2 dia sangat sedap..Tak pernah makan lauk pengantin sesedap ini. Rugi tak amik pic..Lepas tu pegi Carrefour Wangsa Maju plak. Konon2 nak cuci mata, cuci mata tgk orang jer. Ramai gler. Sebenarnya nak cari Dominos pizza [DP], dulu ada jer dalam carrefour sebelah food court tu tapi sekarang tiada lagi. Rupenya DP dah bukak kat tempat baru berhadapan Carrefour itu.
Ni kedainya. Ala cenonet jer kedainya. Sbelum ni aku nengok blog orang lain cakap DP ni sedap dari Pizza Hut. Pastu tengok plak kat blog Lieya , sangat meruntun jiwa aku. So ajak asben n mak singgah jap. Tapi kami tapau jer. Tak kan lah nak makan situ, kata baru balik umah org kawin kan....1st time ok aku makan DP ni. Dulu lalu pandang pun tak DP ni. Yelah, DP ni kedainya kecik2 jer n tak bape famous kan, manalah aku nak layan...he he he. Sekali rase, sangat sedap okkkkkk....
Justify FullBuat permulaan amik Chicken Pepperoni. Siap tambah lagi Cheezy Double Decker. Berganda2 cheese dia. Dahlah Sabtu makan KFC punya tu. Pedulik, kang kempunan kang.Tapi aku amik pizza size regular punya jer. Asben aku tak bape makan pizza2 ni. Tekak melayu. katanya Aku nak rasa yang benornya. Kat area Sg buloh tak tau mana yang berdekatan. Sbb dah pegi Wangsa Maju terus beli lah walaupun perut kenyang. So beli bawak balik umah mak. Makan disana.

Balik dari gombak mak bekalkan plak lauk untuk menantu dia n acik buat makan malam. Nak jugak tu mak. Aku idaklah makan. Dah melantak pizza kan.
Ni la lauk nya. Gulai ikan tenggiri , ikan sardin idup sambal n sayur kacang panjang. Lauk kesukaan menantu dia ni.

Itu saje K ketemulahi BYE.TQ

14 comments:

<< s| tED| >> said...

entry makan2 juga.. lapolah.. lama x makan pizza..


leh g skodenglepas ni kat dominos..ekekeke

IxoR@ said...

Amacam...sedap tak dominos...?

Pada Ixora la kan, lagi sedap Pizza Hut...

POSH76 said...

kelas orh kahwen la ni....door gift bes2 tu...telur & guler2 tak mainla...hehe

I prefer dominos compare to pizza sbb nipis...tak suker tebal..muak...

sedapjer aku tngk lauk2 tu...rindu nak makan my mum cook...

☆ lieya latif ☆ said...

hihihihi ko pun dah terkene ke hanim.....tu ar, sekali sekale layan okey gak...asek2 pizza hut jek....pekene dominos pun okey gak ....

wah sambal sardin....peberet ku...cicah ngan lempeng ...mmg sodaaaaaaaaaaaaaappppppppp

neezareef said...

x penah mkn dominos pizza coz kt sini tade..hehe

Softtouch [Hanim] said...

tedi : g cari pastu letak dlm blog ok

Ixora : sedap dominos lg lah..

posh76 : tulah kan org kwin skrg mcm2 door giftnya. Xpernah dpt yg lain selain gula2 or telur.

Lieya : ni sebb lieya la tu g cari DP

neezareef : nnti kalu jumpe DP try ekk..xkan myesal punyo..

[z@ck] said...

huih..sedap nya chicken pepperoni..
nyam..nyamm..
salivating rite now..

ninie said...

laponya tgk makanan byk kat sini..hehehehe...

mama tisya said...

br td mkn domino pizza bos blanje tp kita tk brp suka sgt..suka lg pizza hut..hehehe

SueRosly said...

Kat Sg Buloh, yang terdekat Domino, kat Giant Taman Samudra, Shell kat Kepong, Sebelah Celcom Taman Tun Dr Ismail, n kat Riana Green Appartment. Sue slalu order melalui tepon jer. Slalu order yang Thin Crust..Nyum Nyum... :D

eynda said...

Hanim...akak & hubby pun prefer DP dari pizza hut... :-)

Softtouch [Hanim] said...

Zack : he he he

ninie : :)

mama tisya : tulah, ada yg suka ade yg xsuka kan?sesekali bolehlah,kalu selalu muak pizza nie.

SueRosly : ye ker..tq

Eynda : he he he

atty's said...

hanim..macam shedap je..domino..kan..harus kena cuba..deh...

Softtouch [Hanim] said...

atty : sedap sgt..g cube yer