Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, June 24, 2009

Transformers + KFC

Sekarang ni kan musim transformer. Tapi idaklah aku melayan action movie ni. N diri ini rase bertuah sbb asben aku pun xminat jugak..selamat aku,kalu tak mau dia angkut kami pg tgk movie itu.

KFC kan ade baru collectibles tu yg tranformers edition tu n seperti biasa adelah iklan kuar kat tv. Adik punya dialog seperti biasa pun keluar.

Adik : Ibu nak tu, nak tu. Nak robot
Ibu : Nanti ibu beli yer..

Budak2 biasalh kan. Semua yang kat tv mesti nak. Macam tu jugak bila dia mintak kat abah dia, tok cik, nenek n atuk dia. Tapi takdelah semua kami nak layan. Agak2lahkan. Contohnya KFC/McD, mintaknya beria2 tapi bila beli excitednya kejap jer, pastu dia tinggalkan. Macam tu jugak ngan toy. Abis sape yg kene abiskan?Ibu jugak. Manalah ibunya tak berbadan comelkan. Kami ni kalu dia jenis yg makan pastu dia main semua toy dia tak kisahlah nak belikan tapi yg dia main sekejap2 tu, tu yang aku marah. Tapi beli jugak..he he he

Sebagai ibu yang baik lagi baik hati semalam abah dia bg duit suh belikan lah Chicky Meals tu. Sape yang baik hati sebenarnya?he he he. Kalu tengok muka dia memanglah hepy lg excited. Tapi dia usik jap jer pastu tinggalkan.

Itulah adik nya.Opps ade koko crunch jugak. Adik suka makan koko crunch. Itu aku sorok awal2 sbb sebagai upah untuk hari ni. Biasalah bila amik adik dr nursery mesti ade upah. Nasib baik sorang je anak kalu enam tujuh terus aku buka kedai runcit. :)

See kan aku dah cakap, ibu dia jugak yg abiskan burger tu. Nasib baik burger tu kecik jer..he he he

K itu saje ketemu lagi. BYE

P/S : Sory n3 ini berkaitan bebelan seorang ibu. Maafkanlah yer. TQ

15 comments:

eis kamil said...

kae dgn danish sejibik je perangai. pantang tgk iklan apa2 pastu cakap nak. exited mainan je, makan kurang. koko kranch tu pun mmg fav dia. mama dia pun suka mkn mcm mama danish jgk..ops!

mama idzareef said...

stendetla anak laki kan..mesti nk tu sume..kang kalo dia mtk barbie tak ke haru..ekkekeke..

mlm ni dh plan nk tgk movie transformer.. gile tgk movie skrg ni hokayy.. ;p

oo selalu hanim yg abiskan yekk.. sy hubby jd mangsa.. biar dia je yg berbadan comel.. mama kene maintain.. ;p

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh biase latu hanim....dah ade anak laki...mesti car atau robot yg die minta....lieya lagi suke...die amik robot jek...burger tu ape lagi...kite laa yg cukaikan hi hihihi......

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil..he he he..tulah psl,mkn xnak..geram jer

mama idzareef : kalu barbie, ibu dia pengsan terus..ha hah ha..Bapaknya x nak abiskan, so ibunya lah yg abiskan

lieya : Lieya xpelah cukaikan bdn maintain lawa jer. Sy ni ha...ish ish ish

Mama-Danish & Sarah said...

danish pun skang ni pantang nampak petronas...dia mintak abah dia belikan transformers. bukan main sangat pon...

Softtouch [Hanim] said...

mama danish & sarah : Diorang bkn main. Nak je lebih..Selagi boleh layan,layankan je lah

neezareef said...

td g kfc nengok toys tu nk bli tp cam x sesuai lak ngn anak akak..hihi

Softtouch [Hanim] said...

yelah afiq kecik lg xsesuailah utk myra pun xbape sesuai sbb lebih pd boys kan..

nieda said...

kalau ada anak semuanya nak belikan..biasalah tu...

Tak kurus pun Muza, nida ni operate.Bengkung, jamu, bertungku pun x buat...baru plan nak beli bengkung untuk org caesar, tungku nak buat gak nanti, jamu x berani nk mkn sbb fully breastfeed takut effect kt baby..huhu tang perut buncit maa...

Softtouch [Hanim] said...

he he he..xpe pahan2 yer..

IxoR@ said...

Kerenah anak-anak, kena la layannn...

Sasha said...

Org pompuan memang kejenya jadi tukang abiskan makanan... manalah badan tak mcm tong drum, ek... betul tu Hanim... bila nak beli toy, kena belikan utk setiap anak yg ada... kalau dah dpt pun bergaduh jugak!! tak reti2 ke nak share...

Softtouch [Hanim] said...

haah lah kan..nasib nasib..
itu namanya bdk2..

Asu said...

Muza nak tau, lepas baca entri ni kite terus order kfc kt laki kite.hehe..teringin cz dh lama x makan.hehe

Softtouch [Hanim] said...

Asu : ye ker iffa.. Nape lame xmkn..diet ek...