Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, June 22, 2009

Sabtu Punya Projek

Tak de projek apa pun..cume projek masak jer. Masak apa? Masak Chicken Chop..he he he. Kan ari Ahad Father's Day. So plan nak lah masak special kononnya. Sebenarnya idea nak masak sendiri ni datang dari Diana kawan aku. Sbb dia masak sendiri masa dia celebrate anniversary n Father's Day. So ape salahnya tahun ni aku masak kan, lari dari sebelum ni. Sebabkan asben suka makan Chicken Chop [CC] , aku pun plan nak masak CC. Gigih ok cari resepi kat tenet. Akhirnya dapat lah resepinya di Hanieliza. Tapi aku masak ari Sabtu nya sbb Ahad nak balik Gombak nak jumpe Abah aku plak. :) . Layan pic yer.


Nilah hasilnya. Maafkan food presentation itu. I tak pndai menghias. Ni asben aku punya portion Semua buat sendiri tau. Coleslow n fries pun buat sendiri. Kesimpulannya asben kata SEDAP. 1st time buat tu. Sangat bangga ok. Ni pun dia suh buat lagi. Sory kalu aku terpuji diri sendiri. Tak tau nak gambarkan perasaan itu lepas ape yang kita masak disukai. Hanya orang yang pernah rase je faham. he he he :)

Ni plak acik punya. Fries dia adik dah amik. Biasalah adik ngan Tok Ciknya, dia suka buli Tok Cik nya. Kira dia pun 'ayah' kami juga .

N yang ini adik punya. Adik punya tak lupe jugak. Aku buat ayam goreng tepung n nasi ayam. Nasi ayam tu simple jer. Resepi dari Sis Eynda. Nasi tu aku letak kiub ayam, marjerin, halia sikit n bwg putih. Masuk kan lah kat beras n masak dalam rice cooker. Menjadik jugak. Tapi aku punya nasi ayam tu takdelah macam kat kedai rasenya. Adik suka sangat makan. Banyak suap jugak. Itu je 'hadiah' untuk Father's Day. wakakaka. N asben aku tak kisah pun. Adiah2 tak de.

N3 esok kat Gombak plak. Kita makan lgi. Tggu yer.

K itu saje. Ketemu lagi. BYE

22 comments:

neezareef said...

wowwy..sedap2 nye menu dia...

jgn lupa vote 4 afiq

A 0018

http://bigboy-uzma.blogspot.com/

Softtouch [Hanim] said...

neezareff : sy apasti akan vote..

eis kamil said...

u masak ni i kagum tau..siyes!

Softtouch [Hanim] said...

eis kamil: kagum?he he he.Tq. Tak de ape pun lah..masak biasa2 jer..

luvmum said...

salam wah best nyer. leh buka kedai ni..

Farasela said...

sungguh sedap gayanyer...nk cikit....nie nk mencuba gak...tp kene tunggu umah sendri le...duk umah mak nie, payah nk wat hebat2...mak tau le...komen sana cn...sabar...mmg nampak sedap..muza kene bw g off nie.... ;-)

Softtouch [Hanim] said...

luvmum: bukak kedai?xdenyelah. Sy bila masak banyak sket jd x menjadi lah.

Fara : boleh bwk opis tp xsedaplah sbb dah sejuk..nk dtglah umah.

Asu said...

Muza..bestnya..kite nk amik resepi jugak...

Ernie said...

waaaa bestnya die... dah pandai masak segala benda... jeles hehe

eynda said...

Wah!!Kagum akak tengok... :-)

Softtouch [Hanim] said...

Asu : amiklah ifa

ernie : jgn jeles2. Silah rajin memasak yer..wakakka

Softtouch [Hanim] said...

Eynda : Jgnlah kagum2..Malulah sis.

☆ lieya latif ☆ said...

eh rajinnye hanim masak chic chop....nampak sedap plak tu....cayalah ...sure cik abg terharu..alah hadiah takde takpe, yg penting tande ingatan......terliur lieya tgk menu istimewa hanim nieh

Softtouch [Hanim] said...

lieya : ala terliur ker?serba salah lah plak. Bkn nk menunjuk tau cume sbg bahan utk update blog. Mmg xde adiah. Dah kuar sorang tu adiah seumur hidup sy kasi.

shakeymirza said...

sedapnye...
tqvm sbb vote tuk airell (A0031)

mama idzareef said...

hohoho..coleslaw pn buat sdri ye hanim.. respekla mama yg sungguh rajin nie... :D

IxoR@ said...

Hanim....
Buat kelas masakan jom....

Saja tau buat perut sy pedih tgk semua gambar makanan tu!!!!

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg kenduri kat blog gua..

rasa sket lauk pauk kt sana..

nak follow baca doa pun takpa..

Softtouch [Hanim] said...

Shakeymirza : ok no problem.

mama idzareef :ala coleslow senang jer lah.Parit kobis n carrot letaklah mayonis n siap.!

Fdaus : ok2

Ixora : kelas?ha ha ha.,Pedih ker?kesiannya ixora

Sasha said...

akak nak try jugak!!! belum pernah nak cuba buat.. bile tgk n3 ni rasa bersemangat & lapau!!!

Softtouch [Hanim] said...

sasha : nnti cube ok..

Mama-Danish & Sarah said...

huwaaaa..nak jugak CC tu.. terliur dah ni..