Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, June 12, 2009

Kesian Pak Cik Ni....

Tak tau nak mulakan macam mana. Yang boleh aku cakap kesian jer. Sedih sangat nengoknya. Pakcik ni dah lama aku perasan tau. Dia selalu ada kat depan Maybank Kat Sri Damansara. Pic yang aku ada ni aku snap dari dalam kete. So dapat snap dari kejauhan lah. Dah lah malam pas tu dia duk kat atas tikar ke alas plastik jer. Kadang2 aku pernah tengok dia baring kat situ. Tak tau dia datang ngan sape. Tapi dia ade jual lah kerepek2, bahulu.. Kesian dia.. Benda2 macam ini menginsafkan aku.



Tengok jam tu, dah kul 10.11 malam pun dia tak balik lagi.K itu saje. Ketemu lagi BYE.


5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

LIEYA PUN sedey laa hanim...dah le kite ni nak menyambut father's day....sedey plak lieya tgk...takkan die tak de anak2 kan....kesimpulan nye kan, kite ni dari skrang kene didik anak betul2 supaye bile dieorg dah senang nanti tak lupe jase kite org tua mereka kan...takut jugak kalo di hari tua kite nanti, nasib kite same cam pakcik nie.......kesian die...

SpiderJane said...

Always thank god for giving you such a good heart. Tak semua orang tuhan kasi hati yang mudah kesian pada yang kurang dari kita. at least we know that hati kita baik , not hati yang sakit & hati yang mati....alhamdulillah sis.

Na Shari said...

Alhamdulillah...Akak bersyukur sangat-sangat sebab abah akak tak mengalami apa yang pakcik tu alami...

Tapi, memang kesian dgn pakcik tu...Patutnya dalam usia skrg, dia patut duduk di rumah je...beramal ibadat, berehat sambil bermain dgn cucu-cucu...

IxoR@ said...

Masih ada yang sampai hati!!!!

Teringat ayah di kampung....mmg insaf la.

Softtouch [Hanim] said...

Lieya,NaShari,SpiderJane & Ixora : Sama2lah kita ingat mengingati. N sy ambil ia sbg pengajaran n utk peringatan untk diri sy jugak. Terima kasih kerana prihatin terhadap n3 sy.