Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, June 23, 2009

Ahad Plak

Ari Ahad plan nak balik Gombak. Abah aku tak sihat plak mak cakap. Demam selsema. So aku decide nak masak mihun sup n kuew teow sup. Saje nak masak untuk abah. Kata Father's Day kan. Sebelum ni masa pegi Teluk Intan kan aku dah sambut sbb masa tu Mother's Day n buat sekali untuk Father's Day n yang ni saje jelah kan.

Dah masak untuk asben n acik turn masak untuk abah plak. Memandangkan perut abah sangat sensetip n ditambah plak abah selsema sangat sesuai lah untuk masak makanan yang bersup. Dah suh mak jangan masak. ' Mak tak yah masaklah, anim nak bawak something ni ' . Mak aku mengiyakan nya tapi dia tetaaaap jugak masak. Mak o mak. Igtkan sebelum balik umah mak nak bawak adik pegi playground yang dekat2 ngan umah mak tapi gombak ujan daaa..kesian adik. Lenkali kita pegi yer sayang.

Sebelum tu singgah Kuang jap nak beli Satay. Beli 25 cucuk jer. Aku n mak xlayan satay ni. Makan sikit bolehlah.

Inilah hasilnya. Tu nampak sup n bekas dalam tupperware tu, itu hasil tangan i..[nak jugak bg tau tu :)]. N Sambal ikan mak masak katanya untuk eijal [menantu dialah tu]. N ade plak nasi lemak besan mak kasi, mak mertua abang aku no 2 kasi. Rezeki namanya

Last gambar abah disamping makanan2 nya...he he he..

Takde ape yang anim boleh bagi untuk balas atas semua apa yang abah bagi selama ini. Anim sayang sangat abah. Anim selalu kenangkan pengorbanan abah, mak n nenek. Moga Allah panjangkan umur abah, mak n nenek sebab anim belum bersedia untuk merasa kehilangan.

Untuk asben ku pun sama jugak. Terima Kasih sebab sabar melayan aku yang peelnya pasang surut nie, melayan karenah adik yg kadang2 aku tak boleh sabar n untuk segala2nya lah. Banyak oo nak listkan. So hargailah orang2 yang anda sayang selagi mereka masih ada.

K Ketemu lagi. BYE

14 comments:

Asu said...

Betul muza, hargailah orang yang kite sayang.I've just lost jiran yg betul2 iffa sayang semalam.Rasa menyesal cz tak singgah menyembang dgn dia lama2 masa balik 2 minggu lepas.terkilan sgt

eis kamil said...

seronok hanim slalu bkumpul dgn family pastu makan2 :)

Softtouch [Hanim] said...

Asu : ye ker iffa. Dah smpai masa dia..

Eis kamil : Sbb family sy dekat tu lah sellau berkumpul

eynda said...

Seronok kan kalau selalu berkumpul dgn family...makan-makan....rindunyer kampung :-)

Softtouch [Hanim] said...

eynda : haah sis. itupun xcukup korum..abg2 xde. family sy jer.

☆ lieya latif ☆ said...

WAH MERIAH tul makan2 sempena father's day hanim....terus baik demam ayah hanim he he hee h...ye la seronok tgk anak menantu datang....bwk plak makanan......harap2 ayah hanim dah sembuh dari demam

nieda said...

meriah tgk makanan boleh sembuh terus ayah muza..betul tu, selagi masih ada hargailah orang2 yang kita sayang.

Softtouch [Hanim] said...

lieya : hanya mknan jelah yg sy mampu..Nak bg lebih2 xdapek lah den..he he he.

neida : haah hargailah yer..kang bila xde jgn nyesal sudah..peringatan kepada diri muza jgk

mama idzareef said...

makk aiiii meriahnya laukkk...hanim..best kan berkumpul pastu makan2 camni kan...

IxoR@ said...

Meriah bila dapat berkumpul satu keluarga....

Kemesraan yg tiada tolok bandingnya.

Softtouch [Hanim] said...

mama idzareef n Ixora : mmg meriah kalu ramai2 itu pun xukup korum. Abg2 sy xde.

Mama-Danish & Sarah said...

manyaknya makanan.....best makan ramai-ramai ni kan??

neezareef said...

fuh..meriah arr penuh meja cam nk bukak pose

Softtouch [Hanim] said...

mama danish & Sarah: he he he. Alhamdulillah best

Neezareef : he he he..