Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, May 19, 2009

Masak2 di hari Weekend

Sejak pindah ni kan aku rase macam rajin je masak.he he he..Macam semangat gitu.Mak aku pun pelik ok, asben aku lagilah...ha ha ha..tapi tak kisahlah kan.Walaupun ada yang tak sedap n ade yang sangat sedaaaaaaaaap... : )Layan pic jer lah lah yer.Silalah menjamu mata..

Ini mihun hailam. 1st time buat. Malu nak bagi tau, masin sket. :)

Sayur kangkung. Ni pun 1st time masak sayur kangkung. Tak berani nak masak takut ada batu. Yelah aku ade pengalaman, dulu tengah syok2 makan tiba2 tergigit batu, terus stop makan, tak lalu. Aku suka sangat makan sayur kangkung. Ni pun bape kali aku rendam ngan garam sebab nak hilangkan pasir2nya. Asyik basuh, rendam n tos kangkung ni sampai nak hancur dah..he he he

Ni ikan kembung sambal. Asyik masak ayam je kan, tukar ikan plak. Nampak sehati sejiwa jer ikan tu kan. Cute jer..

Ok itu sajer untuk weekend ini.Tak delah aku pagi petang siang malam aku masak. Ade jugak beli, nak publish jugak ker? Tak payahlah kan. Lagi pun kat kedai ade malu sket lah. Baik aku publish hasil kerja tangan aku kan. K ketemu lagi. BYE

3 comments:

Redbloodsnow said...

haiippp!!! jaat ko hanimmmm. terlioq ai nengok masakan tuh wehhhh. Mee hailam tuh masin cket ek...xpe², name lg dah 1st trial kan..hehehe


ngidam sudayyy :D

Softtouch [Hanim] said...

Princess Red : sorry lah buat zie ngidam..tp zie punya makanan2 tu lg buat sy ngidam

@}--niEra-- said...

nk resipi kak..bihun hailam tu...leh la...leh laa...