Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, May 13, 2009

Ke Teluk Intan : Part 3

Akhirnya dah sampai part akhir..Hoorey!!!!!
Ahadnya kan [10 Mei] sanding plak...kul 12.30 tgh hari.Tapi mula2 nak cite paginya dulu ok..
Pukul 8 am macam tu kan kami pergi breakfast kat bandar Teluk Intan..Dekat ngan Menara Pisa tu..Eh!! silap..Menara Condong..he he he.Makan roti kaya...Sedap roti tu.Dah dua kali pegi makan kat situ.Dulu masa bujang sekarang masa dah kawin. .Ade pic dia.Nanti tengoklah.Layan pic dulu yer.Sambil tu aku letak caption sket2.

Sebelum bertolak kami pose2 dulu..yang girl tu my nieces yang sangat pandai posing.

Nasi lemak tu ade sambal ikan bilis, sotong n udang.Adelah dia tanda yang mana satu kan.Harga dia 70 sen kalu tak silap.Tapi janganlah korang aspect sotong udang dia bagak2[besar]. Padanlah ngan rege dia.

Nampak tak roti yang dalam bungkusan tu.Roti tu lah yang aku cakap tadi.Sedaplah.Roti dia sangat lembut.Esok pun boleh tahan lagi.Harga dia RM2.40 sajork.

Adlin yang suka sangat posing depan camera.Girl lah katakan.Kan best kalu adik macam dia. Senang idup aku nak snap.

Kami bergambar bagai kat depan Menara Condong tu.
Lepas dah breakfast bagai.Jalan2 Soping2 sket kat situ pastu balik bilik rehat2 jap sebelum check out.

Pengantin bersanding pukul 12.30 macam tu. Bila sampai umah pengantin adik tido plak dalam kete.

See, adik tido. Pic ibu harus ade kan. [Jangan muntah ok].

Kesian dia, dahlah panas, abah dia lah dokong jalan laju2 masuk dalam khemah. Takdenya aku nak masuk dalam umah nak tengok diorang sanding. Aku bila panas mula la nak naik angin kan.Kami duk dalam khemah jer. Abang n kak ipar haruslah masuk umah yelah abang aku jadi camera video man.He he he

Masa ni adik tak bangun lagi. Tulah ibu n abah dia sibuk pose bagai. Takde sape nak amik kan gambar, kami amik sendiri.

Lepas kami semua dah abis makan adik pun bangun. Muka adik baru bangun tido di samping muka ibu yang tengah tahan panas walaupun senyum dengan cerianya.He he he. Gambar pengantin amik sikit jer, jadilah kan.

Nilah pengatinnya dia..Snap kat meja makan sudah...

Lepas dah salam peluk cium semua, tibalah masa kami nak berundur diri. Dari Teluk Intan kami ikut Tapah pastu kuar ikut highway. Pemandangan dia cantik sebab lalu kawasan sawah padi.

Itu saje..Kesimpulannya sangat best walaupun pegi umah kawin jer. Yelah dapat berkumpul satu family walaupun abang aku yang 1st tak de.Kami jarang dapat jalan2 sama2 macam ni. Biasanya aku n family jer. Abang ngan family dia jer. K lah ketemu lagi..BYE.

No comments: