TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, December 30, 2009

A simple Celebration for Adik

Masih lagi bercerita pasal 25 Dec, birthday adik...Khamis dah pegi Sunway, 'adiah' nya ibu sakit kaki, sakit betis..lenguhnya kaki saya..Siang 25 Dec tu memang tak kuar pun. Makan tengah hari pun tapau bawak balik, nak masak memang taklah kan sebab saya dah tercedera..he he he

Tapi Tok Cik adik telah buat suprise untuk adik sebab belikan dia kek n adiah....tapi pic adiah nya tak de plak dalam camera saya nie..tak pe kot2 nanti kami beli adiah atau nenek dia bg adiah saya combinekanlah sekali yer..

Make a wish adik..... :)
Tiup sudah....

Potong kek...

Malam tu pulak bawak dia pegi SR..sebab dia cakap nak makan kek maksudnya SR lah tu..ikutkan ajer..King of the day katakan....

Ibu n adik...

Sampai sana tengok menu, bukan kek dipilihnya..eskem jugak pilihannya..belasahlah adik...orang sambut birthday ngan kek dia sambut ngan eskem. Ni je semata dia makan. Danish memang seorang yang susah makan yer kawan2...dia nak makan yang berat2 ikut mood..camnolah...eskem pun tak habis makan tau..

Konon2 tiup lilinlah tu sebab saya nyanyikan lagu birthday kat dia

Jilat jangan tak jilat...jangan buat aksi ini di public yer..

Ini ibu punya..Cordin bleu (tak tau eja) yang ala2 hangus...ha ha ha dimakan bersama....

butter rice..saya kene makan nasi yer kalu tak konpom masuk angin perut..sampai sentak jugaklah perut saya nie sebab kenyang sangat...

ni abah punya...grilled chicken mushroom yang nasinya ciput jer...he he he

Kami amik air nie ..ice lemon tea..

Itu saje untuk adik di 25 Dec...Plan ingat tahun nie nak buat birthday kat umah yang kami baru pindah nie tapi dah saya peknen macam manalah nak berkenduri kendara kan..paham2 jelah .. Nampaknya sekali lagi tahun nie celebrate di Taska adik sajer. Itu pun kene tunggu bukak sekolah sebab baru budak2 kat taska tu ramai..bak kata orang putih...the more the merrier....It sajer.

Tq pada untie2 yang wish birthday pada danish yer..muahs. Semoga untie2 semua di rahmati Allah....
Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, December 28, 2009

Sunway Lagoon

24hb Disember hari tu ibu n abah amik cuti sebab nak bawak adik pegi Sunway Lagoon sempena birthday nya keesokan harinya...Asben sy sebab nak abiskan cutinya yang tinggal sehari tu n saya plak cuti memang dah habis...Konon2 orang tak ramailah tapi still ramai jugak..takpelah yang penting adik enjoy...layan pic jelah yer..Lama dah tak pegi Sunway Last masa kecik2 dulu. Taklah banyak sangat perubahanya cume dia buat besar lagi Water Park tu.



Mula2 saya ingat tak nak madi tapi rase macam membazie jer kan bayar, amik keputusan nak mandilah..nasib baik bawak baju spare kalu tak gigit jari n jeles. Syok plak tengok adik n abah mandi.

Lepas dah snap pic sikit2 saya amik keputusan nak tukar baju..Keluar jap diornag dari pool sebab nak teman ibu tukar bahu..he he he..Pastu dah xsnap dah ape yang kami mandi lagi. Rase banyak sangat berjalan hari tu..Mintak2 baby takde ape2 kan. Ni kalu susah jugak bersalin nanti tak taulah saya...he he he

Lama jugaklah kami berendam. dari kul 11.30 sampai 3.30 petang...Itu pun adik tak nak balik. Dah tukar baju pegi Dry Park plak (Amusement Park)


Cube naik bridge tu saya sangat gayat n takut. Tak sampai separuh pun saya dah patah balik. Tunggu adik n abah kat hujung bridge tu. Adik n abah berjalanlah jugak sampai tengah2 bridge tu. Tak plak takut diorang tu...


Ni last sekali adik naik sebelum kami balik. Adik dapat main 3 benda jer sebab ibu dia dah tak larat jalan. Yang lain tak amik pic pun sebab abah dia nak handle adik lagi. Saya sah2 lah tak boleh naik. ..Itu sajer. Lepas ni kenelah tumpukan perhatian pada pelajaran yer adik. Nanti bila ada rezeki lebih lebih lebih ibu n abah bawak adik tempat lain plak ok...

psst...adiah adik kami belum beli lagi. Masih memikirkan ape nak beli untuk dia. Tunggu...InsyaAllah....

Ketemu lagi BYE. TQ

Saturday, December 26, 2009

25 December

Hepy 4th birthday adik...Ibu, Abah, baby, tok cik, nenek, atuk , nyang & semua2 saaaaaayang sangat adik.. Semoga adik jadi anak yang bijak pandai , seorang yang soleh, seorang anak yang taat pada ibu n abah..amin...n biarlah semua benda2 yang baik menyebelahi adik..Pengalaman ibu yang mengandung kan adik sangat indah n sangat senang...bila adik lahir, adiklah permata hati ibu n abah yang sangat kami sayang..walaupun masa adik lahir , adik seorang yang kuat sangat nangis..he he he...

Masa ibu mngandungkan adik, ibu tengah belajar di semester akhir n secara tak langsung adik turut belajar jugak.. :)..Moga besar nanti adik masuk universiti yer..:) muahs.....

Sempena birthday adik ibu n abah bawak adik ke Sunway Lagoon sehari sebelum birthday adik dengan harapan taklah ramai orang sebab pegi waktu weekdays tapi hampeh...itu nanti ibu update yer...Hadiah plak nanti kami bagi sebab nak tunggu ape yang nenek dia nak kasi dulu..he hehe..BYE





Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, December 23, 2009

Port Dickson

Ahad 20 December Saya,asben, adik, mak, abah n nenek pegi PD. Kami pegi PD satu kete jer..Sajer bwk adik main air n boleh bawak mak jalan2 sekali..Dah lama tak pegi PD. Borak2 ngan mak PD nilah tempat diorang bawak saya n kwn2 pegi PD tau masa cuti sekolah. Sama ada tido sana or balik hari jer. Dulu masa kecik2 wajib bawak kawan2 yang dekat kat umah tu sebab saya kan sorang jekan, abang saya yang 2 orang tu dah bujang2 mana nak ikut dulu..

Bertolak dari rumah mak dalam kul 9 pagi. Mak yang masak bekal2an tu. Saya masak nasi n telur dadar..ha ha ha...dlm kul 10.50pg sampailah PD. Jalan sangat syok sebab tak jem..PD ramai tapi masih boleh bernafaslah kan..taklah sesak padat sangat

Sesampai jer n sewa pondok nie. 20 hinggit jer..Makan dulu. Perut lapar oooo....

Abah n adik jer mandi. Kalu saya 'kosong' saya yang dulu terjun tapi sebab pergerakan terhad sikit... Cuaca di PD pun redup jer tak terik sangat macam selalu...

abah n adik naik bot..sekepala 10 hinggit..round2 dekat2 jer.

Pass camera kat asben..suka adik dapat naik bot..melompat2 bot tu bila langgar ombak..nasib baik saya tak join kalu tak mau terberanak terus. Hajat dihati memang nak naik tapi tak boleh..sedih...

Dalam 2.30 ptg dah abis main air. Tukar baju semua..lama jugak adik main air. Lepas dah hajat adik nak mandi laut n naik bot...lega... Balik singgah jap kedai2 yang jual baju2 tu. Wajib belikan adik T-Shirt tanda kita dah pegi sana. Baju untuk pakai umah jer...Itu sajer cite PD..Kesimpulannya sangat seronok short n sweet gitu...Suka lah pegi ramai2 nie..Ade mak abah n nenek. Bukan selalu pun kan...Itu sajer...BYE...

Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, December 21, 2009

18 December...Maal Hijrah

Memandangkan masa Maal Hijrah tu asben saya tak cuti..Ye dia tak cuti sebab company dia mmg tak listkan Maal Hijrah dalam salah satu public holiday company itu....Saya amik keputusan balik gombak dengan adik. Dari duk umah berdua ngan adik baik balik gombak dapat jalan2 ngan mak saya..he he he

Sampai gombak dalam kul 9.00 pagi. Datang2 abah dah belikan nasi lemak ayam yang saya dok ngidam tu. Sedapnya...Adik punya plak roti canai. Mak plak tengah siap nak masak2 untuk tengah hari nanti.

Dalam kul 12 macam tu saya, adik, mak nenek kuar jap. Kami pegi Carrefour Wangsa Maju jer. Nak pegi tempat lain tak boleh sebab nenek ade kan. Kesian plak dia kalu kene berjalan jauh2 nanti. Lagi satu ngan adik lagi. Susah kalu abah dia tak ikut..Kang dia mengarok macam2 kang. Abah saya tak ikut sebab Jumaat kan...Saje jalan2.. Nenek saya bukannye kuat berjalan sangat. Kat Carrefour pun jenuh nak cari tempat duduk untuk bagi nenek duduk.

Adik dalam troli. Neneknya tolak jap. Mata dia ke arah mainan2. Nasib baik dia tak mengarok nak mainan. Dah pujuk awal2 kalu nak mainan kita pegi ngan abah yer. Tapi dia mengamuk nak lain plak. Nak aiskrim...
Time nak bayar lagi haru. Ramainya umat manusia. Dah gaji ke ape?Ke sebab cuti? Rimas I tau..Sekarang ni saya asyiklah rimas rimas rimas...Lepas pegi Carrefour harus makan dulu. Mak nak belanja..Ni yang best jalan ngan mak ni..ha ha ha..Kalu asben tau mau dia bising nie..Singgah Pizza Hut Wangsa Maju. Nak pegi tempat lain tak boleh kan atas sebab2 yang disebut tadi. :)

Sorga adik dapat minum ais yer...

Mak n nenek...

Saya amik pizza yang baru tu. Sedaplah jugak. Saya makan se slice jer. Mana taknya breakfast kat umah mak nasi lemak tadi..he he he.. tapi petang tu saya makan nasi yang mak masak tadi. Mesti kene cari nasi jugak saya. Apelah nak jadi. Nanti lepas bersalin kita diet sama2 yer kawan2...

Last gambar saya yamg momok..he he he. Snap bahagian atas jer sebab bahagian bawak dah terlalu kronik..he he he .Dalam kul 6 baliklah saya ke Sungai Buloh. Terasa macam anak dara you...sebab jalan2 tanpa asben. Lupe diri jap...Itu sajer. TQ


Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, December 17, 2009

15 December yang simple n hepy

Firstly saya nak ucapkan bebanyak terima kasih pada kawan2 tak kiralah sama ada kawan lama atau yang baru especially kawan2 yang saya kenal melalui alam siber nie..ayat skema sungguh..ada yang wish melaui blog n ada yang wish melalui FB..n ada yang jugak wish memalui sms..rase terharu sangat..Terima kasih kawan2..

Lepas tu ada kawan blog yang buat n3 khas kat blog mereka iaitu ZIE & WANIE...Time Kasih banyak2.


**WANIE**

Malam tu takde celebrate sangat2..Beli makanan bawak balik umah. Saya apa pun nak makan nasi tau. Hantu nasi sekarang..he he he..Hadiah?mcm biasa mesti postponed punya mcm tahun lepas....takpelah yang penting sekarang nak menghadap birthday adik n bb yang dalam perut nie. Ibu dia no hal punyalah.... Lagipun kami masih mengejar budget sebab baru je pindah rumah baru tahun nie..he he he

Sebelum kuar gambar dulu yer..lebar nya senyum adik...Pegi Dominos kat Sri Damansara nak peli pizza. Baru je bukak dalam minggu lepas kot...beli bawak balik sajer sebab nak beli makanan lain.

Saya yang lebar di Dominos...:)


Nilah pizza nya. Beli regular jer, meat mania..tak abis pun pizza nie.Bawak makan ke esoknya. Asben saya tak jamah pun pizza nie. Dia mesti cari nasi.

Singgan SR plak beli kek ni. Pecan butter scotch. Beli se slice sajork..Saya jamah sikit n adik yang makan banyak pun tak abis jugak.

Nasi goreng biasa asben punya. Pedas gler..sedap!

Nasi goreng daging ibu punya. Sedap sangat!. Yang ni of courselah abis kan..ha ha ha. Semua makanan makan di rumah.Macam manalah nak makan kat satu tempat. Saya punya tekak lain2 nak rase. Itu saje. Simple kan?Bersyukur di atas rezeki yang diberikan olehNYA...

Ketemu lagi BYE. TQ