TQ coz sudi menjengah blog ni..



Thursday, September 21, 2017

MBO Cinemas The Starling, Damansara

Salam & hai semua....

Ahad lepas kami ke The Starling Damansara nak tengok wayang.The Starling ni satu mall baru yang konsepnya shopping in the park gitu.....kat situ ada MBO cinemas...kita carilah carita yang kita tak tengok lagi...kami decide tengok cerita The Son of Big Foot. Ok, cerita ni rasanya awal bulan 9 kot keluar ari tu....saya book online je senang...sampai sana beli pop corn pastu scan & masuk je...

waaaaaa....cantik betul MBO Cinemas kat The Starling ni....The Starling ni satu shopping mall baru ye...dulu asalnya tapak Uptown yang lama tu...bekas hawkers stall dulu tu....kat situlah...

MBO terletak di Level 5 ye...moh le layan gambar anak2 saya nak posing kat situ..



                                             




Gitew....

Saya rasa kaunter nak beli tiket dia paling besar saya tengok...dah macam nak cek in flight dah ghopenya...






Ni semua amik gambar di sekitar MBO...kat Level MBO tu ada satu pintu kita boleh ke garden atau dorang panggil Sky Park...cantik..simple je garden dia ada rumput bangku...so bolehla nak pose pose...saya tak amik pulak gambar sebab kebetulah hujan ari tu....


Ini gambar saya amik dari web site The Starling ...tu nampak yang hijau hijau tu Sky Park la...macam ada garden kan...itu level MBO la...atas sekali

Lepas tengok wayang, kita kupi kupi dulu makan ringan2....



Kita try cone pizza ni...sedaps..satu RM9.90


itu isi dalamnya...penuh ngan cheese...sila try...kedai ni sama level ngan MBO tu...cafe MBO punya kot...tak ketahuanlah saya...hehhehe


Ok Itu saje...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, September 19, 2017

Nona Manis Durian

Salam & hai semuaaaaa.....

Pagi ni saya ada beli kuih nona manis durian...memang dah lama cari ..biasanya kuih nona manis yang biasa yang warna hijau tu....tadi kat gerai jual breakfast tu ada pulak dijual kuih nona manis...so hakak grab la kan......hehehhe


 


       

Sedap sangat...tak manis sangat orang ni buat...yang ni 5 ketul RM4... 

Ok itu saje....byeeeee



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, September 13, 2017

Cendol Durian Baiduri , Sg Buloh


Salam & hai semuaaaaa...

Hari tu dah rasa cendol durian kat Durian King TTDI..ni kita rasa pulak yang dekat ngan rumah kita area Sg buloh ni...Cendol Durian Baiduri...pernah viral lah sekejap jat Sg Buloh ni sebab kedai Baiduri ni dia ada jual durian & memang ada buat Buffet Durian ...Viral sebab dia buat buffet durian ni ramaaaiiiiiiiiiiiiiiii orang datang sampai jemlah jalan kat Paya Jaras ni....lagi satu orang komplen sebab durian dia tak bermutu la...

Tapi sebab dah namanya buffet kan tak kan dia nak jamu D24 , Musang king kottttttt....rasanya sekepala RM15...padanlah dengan harga kan..

Mari kita tengok Cendol doyan dia macam mana




Ok dia memang letak durian betul la....2 ulas setiap mangkuk..tapi durian dia keras pulakkkk...bukan mangkal durian yang dia dah frozenkan...durian yang kita letak kat freezer, kan dia keras....adoiiii la pulakkkkkk....hahhaha mungkin lebih sesuai letak ulas doyan yang lembut isi dia...mungkin nak tahan lama kot tu dia simpan dalam freezer....

Semangkok RM10.



Ni bila kita dah gaulkan...sedap la jugak cendolnya...macam cendol biasa & kita tambah je durian...hehehe....

Itu saje..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, September 12, 2017

Plan B, Ipoh

Salam & Hai Semuaaaaaa..

Ahad lepas masa cuti merdeka & raya haji tu kami dari kampung Kuala Kangsar on the way nak balik KL, kami singgah Ipoh...suami saya nak beli barang bola dia...glove ..suami kan goal keeper untuk team bola dia....tak faham, dah ada kot glove punnnn nak beli lagik.....

                                         

dah orang minat bola kan kita layankan aje....my lebly goalie.......hahahh


Alang2 dah sampai Ipoh , plan nak singgah Restoran lama yang femes tu New Hollywood Canning Garden tu...tapi kedai ramaiiiii orang...malas pulak nak tunggu meja kosong so kami decide tukar ke Plan B...situ ada Ice Ball .

Jalan Jem kat Ipoh nun..kat town dia tu....nasib ada rezeki dapatlah parking


Gambar restoran Plan B tu tak amik pulak...tapi situ memang ramai....tempat cantik sesuai untuk di Insta kan...banggunan lama..struktur banggunan pun unik....i like......

Kita cubala menu kat Plan B ni...masing2 perut dah lapar kan...kat KL pun ada Plan B..Plan B ni unik sebab kedai/booth berhampiran Plan B ni ada jual macam2 benda yang rare & unik...termasuklah Ice Ball ... search kat IG #planbipoh berlambak gambar Plan B nie...


Menu pertama spagehti carbonara...nama sebenar tak ingatlah resit dah buang


Ni pan mee...ni serius sedap...mcam makan spagethi makan ngan sambal nasi lemak...fusion gitu menu ni..gabungan east west....walaupun rupe dia tak cantik hitam tapi rasa marbeles...


Ni Chicken parmagiana kot...ampunla ye...janji bunyi ada sama....ni pun sedap...
Food portion dia agak besar,...kami share je anak beranak semua




 

Budak ni lapar nasi pulak...add on la butter rice satu untuk dia...tapi bukan abissss ponnnnn....tak bagi merajok dah bagi tak abis pulakkkkkk



airnya pun sedap2...lagi satu paling sedap air suam...hahahhaa tiada gambar pulak


Kebetulan meja sebelah kita orang ada Diva Uolls...Ning Baizura....kita takde mood nak amik pic nga dia, kiat suruh suami snap pic ngan dia...tengok, sporting tak kita? hehehe


                                        

Siap Ning offer lagi amik semula gambor tapi suami taknak pulak...tapi dia tak sombongla senyum jeeee...


Ni stall ice ball...perut memang dah kenyang tapi sebab nak rasa & nak amik gambor jugak gigihla beli....



Satu perisal roselle satu lagi gula melaka+roselle


sedutla kome....tidak disediakan sudu & straw ye...pandai2lah adjust macam mana nak sedut...hehehe





Akhir sekali gambor kami...nak jugakkkkkkkk ...terpaksa di cupcake kan peha tu...hehehe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, September 11, 2017

Doakan anak saya lulus cemerlang dalam UPSR ye


Salam & hai semuaaaa...

Hari ni anak sulung saya Mohamad Danish Fazriel pertama kali dalam hidupnya menduduki peperiksaan besar UPSR...permulaan peperiksaan besar sebelum PT3 & SPM...

Mohon kengkawan doakan anak saya lulus cemerlang tiada D & E dalam keputusannya ye....segala usaha dari cikgu sekolah, cikgu tuisyen ,diri dia sendiri & kami ibu bapanya di harap dapat membantu Danish..setelah segala usaha yang dibuat akhir sekali kita tawakal & berdoa pada Allah...harap kejayaan milik Danish & semua anak anak yang menduduki peperiksaan UPSR bermula hari ini...amin......














Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, September 7, 2017

Bila balik kampung ..Abang Long Fadil 2- Aidiladha 2017

Salam & hai semuaaaaaaaaaaaaa.....

Ikut entry sebelum INI ...kami beraya dengan bercuti di Penang...balik dari Penang kami balik Kuala Kangsar balik sebab cuti kan panjang kan lepas tu sampai Isnin 04.09.2017.

Bila balik kampung memang menambahkan la lemak lagi...mak masak sedap sedap....mehler saya share...


Rendang ayam...dapnyaaaaa


Sayur goreng


Tom Yam tak pedas untuk anak cucu


Sambal ikan sardin....


Ni untuk satu hidangan


Tapi sebenarnya kena buat 3 hidangan...baru cukup....saprah tu win.... masing2 duduk bersila...

Sabtu malam tu bawak adik ipar & anak2 buah tengok wayang cerita Abang Long Fadil 2 di Aeon Mall Taiping...itu je panggung wayang paling dekat ngan Kuala Kangsar....





Balik tengok wayang singgah McD makan....kat Kuala Kangsar takde McD tu sebab adik2 ipar saya jaranggggggg makan Mcd...tula bawak mereka makan McD..Hajat nak makan burger korea tapi dah habis pulak,.....yelah kalu nak pegi ngan mak ayah mertua saya, dorang mana lah nak makan McD ni...

Itu saje....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, September 6, 2017

Sri Sayang Resort Apartment, Batu Feringgi Penang - Cuti Merdeka & Aidiladha 2017

Salam & hai semua...

Tahun ni raya haji turn balik umah mertua Kuala Kangsar....tahun ni lain sikit plannya....family MIL nak bercuti di Penang...kumpul adik beradik anak beranak....meriahla...1st time ni cuti ramai2 selalu ayah mertua tak ikut kalu kita orang cuti2 ni....kali ni ayah join jugak....beberapa minggu sebelum cuti, saya dah survey2 dah apartment yang murah2 di kawasan Batu Feringgi....dekat ngan laut...
Akhirnya dapat saya book Sri Sayang Resort Apartments....nasibla family mertua tak kisah macam mana biliknya...janji murah...wakakakka. Total harga bilik termasuk GST RM360++...murahlah kan.....janji ada pool


Kami bertolak 31 Ogos...orang kata hari 'masak' yelah sebab esoknya raya kan....Kami pergi dalam 3 kereta...bertolak dari rumah mertua di Kuala Kangsar dalam pukul 11.30 am. Budak2 semua dalam kete saya...doakanla kami ye murah rezeki leh beli kete besar, biar semua orang selesa.....



Singgah R & R ayah lapar pulak...makanlah bekal...nasibla mak mmg dah siap masak....



Dalam kul 2 sampailah kami di sana.....alhamdulillah kawasan pool bersih ya amat....air pool pun tak berbau..sebab apartment ni mmg lama....tapi tulah bilik dia biasa2 je....setiap 3 bilik tu ada aircond...legaaaaaa






Pool nya.....nasib airnya tak berbau busuk mahupun klorin yang kuat



Banggunannya tinggi melangit ada 33 tingkat..kami dapat bilik tingkat 7...semua bilik menghadap laut ye....


View dari balcony kami dari tingkat 7...lagi tinggi level lagi lawa view nya...yang ni nampaklah sipi2 laut tu..

Nak ke laut lintas jalan 7 jalan kaki je ke laut...xsmpai 5 minit sampailah pantainya...


Dari balcony nampaklah jugak poolnya..

Lepas rehat2 semua bawak budak2 mandi pool...dalam kul 6 baru p pantai.







Seronokla budak2 kan mandi pool...saya pun seronok gak...




Dalam kul 6 kami ke pantai...ganas jugak laut Batu Feringgi ni...ombak kuat...kamim mandi tepi2 je....takutttttt

Malam kami tapau je makan kat bilik...ayah & mak & semua2 takmo keluar...penat agaknya....kami lepas makan kaur jap jalan2 kat night market & nak bergambar kat gitar Hard Rock Hotel tu....



Budak-budak pau inai ni...inai raya katakan






Dapatlah bergambar depan gitar ni.....nak duduk tak tau lagi kan...

Esok pagi macam biasa budak2 mandi pool sebelum check out 7 tangkap gambar la...raya cara kami ala2 diperantauan gitu....hhahaa




Walaupun raya bukan kat rumah mertua & kat kampung tetap jugak salam raya uolls....hehehe tp ada jugak yang tak pakai baju raya....takpelah yang penting hakak satu family pakai baju yang berkonsepkan rayaaaaaaaaaaaaaaa...


Gambar ramai2...cantik ni kalu frame



Di akhiri gambar raya hakak....ada la jugak gambar raya...sedondon gak warna pepel..cuma baju takde ulangan ye untuk hakak & anak beranak hahahhah kekwatnyaaaa kecuali bapaknya je ulang pakai baju raya puasa ari tu...bapak bapak memang macam tu....




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ