TQ coz sudi menjengah blog ni..



Monday, October 23, 2017

Makan @ Kuantan .Swiss Garden Resort &Residences Part 2


Salam & Hai Semua.....

PART 1

Sebenarnya nak cari makan kat sini memang senang...bersepah kedai makan...depan Swiss Garden ni pun ada je kedai makan...tapi malam tu kami p kedai sebelah Swiss Garden...kedai tu depan pantai & sebelah Swiss Garden... tapi pilihan ikan tak banyak ..yang ada ari tu ikan siakap, pari & kembong...sotong & udang pun ada....kami pilih ikan siakap & sotong buat bakar...

Selain bakar bakar dia ada western jugak & masakan panas thai tu

Serius sedap sangat...ingatkan bakar kosong tapi dia macam ada sambal...serius sedap...tak manis tak pedas.....



                                  
Ikan siakap bakar

                                      
Sotong bakar..amik satu je sebab saya je yang sorang makan sotong.



Udang goreng tepung..rasa dia biasa2 je....

Ada jugak kami order lain sup ayam untuk dicha & kangkung belacan... nama kedai lupelah tapi dia memang satu je kedai kat sebelah Swiss garden ni...dia satu2 nya gerai tepi pantai..

 Esok pagi, breakfast di hotel je...dapat 2 free & kids kena bayar RM 10... saya rasa kalu tak breakfast kat hotel pun takpe..Cafe dia alahai macam kedai biasa je.....takde deko2 ke apa.....




Pilihan pun tak banyak...nasi lemak, mihun goreng, bubur, sausages....tapi ayam takde..i is sedih...hehehhe...Itu jelah gambar breakfast yang diambil....



Celup tepung...3 cucuk RM10...kurus2 je sotong udangnya..ni kat tepi pantai area swiss gardenlah....

 Ni pun sama tepi jalan/pantai...sedap...satar....

Sebelum balik KL kami singgah bandar Kuantan nak makan di Sara Thai Kitchen...teringin pulut mangga dia....yang lain pnadai2la kome nak order apa



Alahai kenapa sedap sangat ni....ni memang kami order 2 set...pulutnya sikit sangat...pulut dia tu xtaulah lain macam rasa dia....sila lah cube..



Ni ayam cili kering...sedap gak


Udang goreng tepung...dh habis order lagi satu set....sedap uolls

 Ni nasio goreng apa entah...ala2 nasi goreng tomyam 


Tom Yam putih....sedap gak...

Bila post kat IG ada kawan bagi tau lenkali order siakap stim limau..kami tak tau..patutlah masa kami tengah makan byk meja yang order tu...takpe nnti pegi lagi ye...hehehhe


Abah n anak bujangnya.....

Lepas makan di Sara Thai, kami singgah di Kula Cakes...memang perut dah kenyang sangat tapi sebab saya teringin nak rasa Manggo Cheese Cake dia yang femes tu...gigihla jugak....



Sampai sana kena berator uolls...dah la kedai kecik halussss je......



Pilihan kek dia....nasib dah kenyang kalu tak memang nak order pavlova....


Antara deco dalam cafe nya



Nila yang teringinnnnnnn sangat tu....tapi sebab sos dia terlebih sangat rasa manisssss sangat...okla sedap jugak rasanya...satu lagi kami order Coco ace atau air coklat...memang sedap giler...recommended...





Ni deko di luar cafe....hipster gitu....instagram sangat..hehhee..

Ok itu saje,
                                 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, October 19, 2017

Swiss Garden Resort & Residences Kuantan, Pahang


Salam & Hai semua....

14 & 15hb 10 kami ke Kuantan...stay di Swiss Garden Resort & Residences Kuantan.
Pool kat cni berkonsepkan waterpark...mini waterpark gitu...kami amik bilik jenis studio...igtkan studio tu masuk2 bilik je jumpe katil... Rupenya macam apartment satu bilik...ada hall, kitchen & ada 1 bilik...

Untuk jenis studio memang dapat view jalan & perkampungan ye...lain daripada tu dapatlah view waterpark atau laut..itu seperti yang dikatakan oleh receptionist la.... Rate untuk ni saya dapat RM295.30 termasuk breakfast 2 orang...sy booked melalui Traveloka...dapatlah diskaun RM30 daripada harga asal.....sila la selalu2 tengok Traveloka sebab dia ada diskaun....memang rate dia lebih murah daripada Agoda....
                                      



Ini hall nya....ada sofa & meja kecik utk 4 orang..



Ini bilik...ada iron ye dalam lemari...xpyah nak bawak seterika bagai



Bilik air ada shower je.....



Sebelah living hall ada kitchen....microwave ada...nak masak2 memang tak boleh.


Itu laluan nak ke bilik






Ini pool dia...sebab pool ni la saya pilih swiss garden..dia kecik je....tapi oklah untuk budak2 kan..anak2 saya suka je...






Lepas Asar kami turun bawah..cuaca pun agak redup petang tu....tak panas sangat.....

Swiss Garden ni depan dia ada pantai ye.....

Sebab kan ibu suka pantai mari teman ibu ke pantai ye anak2....






Saya memang sangat teruja ngan laut...laut PD pun ok...Laut & pantai kat sini bersih walaupun airnya taklah jernih....



Ini lah view dari bilik saya.....okla kan...cantik apa tengok kampung2 hijauuuuuu tenang je...

Next entry saya nak share sikit pasal makan2...adalah sikit2 kot boleh bagi idea sesape nak ke Kuantan



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, October 10, 2017

Starbucks


Salam & hai semua....

Khamis lepas saya kena kuar dari opis...ada meeting kat site...meeting di site office di Kajang sebab projek kat Kajang kan....

Meeting kul 3 tapi kul 12.30 saya dah kuar..kakak nervous...kakak memang macam ni kalu kena p meeting kat luar ..berdebar...hahahhaa

Sebab kan sorang saya makan dalam kete je...drive thru je Starbucks...entahlah rasa macam segan kalu makan lunch sesorang rasa macam loser sangat..hahhaha padahal paranoid lebih...




Asian Dolce Latte semestinya pilihan saya...


Chicken Teriyaki Sandwich...serius sedap sangat ni...baru 2 kali makan ...1st time makan masa p site meeting gak...makan dalam kereta juga...hahahha

Air & Sandwich RM20...combo lunch katanya....



Sebabkan lighting on point..kakak belanja selpie lah.....selpie jelah mampu...full body pengsan orang kang sebab besar almari...hhehehe


Ok itu saje....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, October 5, 2017

Putrajaya Equestrian Park

Salam & hai semua....

Ahad lepas kami mengekor suami ke Putrayaja Equetsrian Park ni...dia ada game bola....every week ada je bolanya...nyampah I....tak Sabtu , Ahad...gitulah rutinnya....

Sementara dia main bola, bawa anak2 naik kuda...kuda tu round dekat2 je....sekali naik RM10 untuk kanak kanak, dewasa RM15...saya idaklah naik, kang patah riuk kuda tu nanti...


Banyaknya kuda kat sini...saya suka saya suka...saya memang suka tengok kuda ni sebab bagi saya kuda nampak samart & hensem...hahahha boleh?


Ibu selfie ngan kuda jelah...hello hensemmmmmm!!!!!!






lepas tu budak-budak komplen busuk....adoiiila memangla busukkan sebab kuda ni berak....macam manusia jugak...hehehehe


Budak ni memang laparrrrrr je memanjang...pelik....dah beli siap2 kuih keropok ke kalu nampak cafe mesti dia nak makan....tetiba perut dia jadi lapar...hahhahaha...apa2 jelah Dicha....ni dia makan sorang abang dia tak nak pulak sibuk main bola ngan kawan2...ibu kupi kupi je...

Ibu pun dapatlah tumpang duk sekali dalam ekon...hahhaha 


Ok itu saje ...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ