Monday, April 22, 2019

Nasi Beriani Rocket, Melaka

Salam & Hai semua..

Masa kami ke Melaka     sebelum check in kami lunch di Nasi Beriani Rocket. Pernah masuk Majalah 3 nasi beriani ni... orang p Melaka cari Asam Pedas, kami cari Nasi Beriani..lagipun abah suka, so kami lunch jelah disitu..







Sampai ke dapur kita skodeng...sebab nak tengok roketnya..

Tulah roketnya..untuk masak nasi beriani tu..kaedah kukus




Ini menunya..harga pun reasonable sangat....


Ini yang kami order ari tu..portion besar...ayam besar..



Beriani daging & ayam


Nasi beriani ayam salamun nama diberi..

Macam ayam masak merah..berempah..sedap



Ni kambing...kami ni semua tak makan kambing tapi order jugak sebab nak rasa..yang makan saya je....memang tak abislah kan...saya boleh makan tapi tak suka...yang lain tu termasuk mak abah saya memang tak makan kambing... tu sebab kalu makan kat mana2 ada kambing golek ke memang kami semua tak teruja pun...hehehhe

Saya boleh je makan..suami saya pandang pun tak nak..ahhaha


suka abah dapat makan beriani


mak abah & menantu laki sorang, my shuben..hehehe


Saya & anak2....hehehe

Kesimpulannya...tak rugi mencuba ye...sedap jugak...sapa favourite nasi beriani harusla try...bila orang tanya dah try ke Nasi Beriani Rocket? dahhhhhhhhhhhhhhhhh..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, April 17, 2019

Atlantis Residence Melaka


Minggu akhir cuti sekolah lepas 30 & 31 March 2019 kami ke Melaka.(Lagi….hahaha)
Kali ni nak bawa mak & abah saya tido hotel ni… Tahun lepas saya bawa mak abah saya ke 101 Resort Janda Baik  

Mulanya nak ke Kuantan/Cherating tapi mak nak ke Melaka, kita bawak la juga….sebenarnya mak abah saya dah tak boleh dah sangat duk dalam kereta lama2 kaki cramp & bengkak...mula2 risau gak masa pergi tu, nasib baik tak jem..highway clear..masa balik je jem sekejap...Alhamdulillah


Mula-mula sampai Melaka dalam kul 11 kami makan Nasi Beriani Rocket. Orang p Melaka makan asam pedas tapi kami cari Nasi Beriani. Sebab abah saya suka sangat nasi Beriani…so saya kalu boleh nak bawak juga apa yang dia suka makan…selagi diberi kesempatan, saya sebolehnya memang nak penuhi apa2 yang mak & abah saya nak, ikut apa yang saya mampu….

Nasi Beriani Rocket kita buat entry lain ye..nanti saya share.

Kami stay di Atlantis Residence.Terletak di Taman Kota Laksamana Jaya. Dia sebuah servis kondominium…bukan hotel la…saya booking di Agoda – Agoda Homes. Ala2 bnb la….homestay gitu….under agency kalau tak silap saya…

Kami amik One Bedroom Pool View Suite. Ada satu bilik…ruang tamu ada sofa bed, selebihnya kami bawa toto…mak abah saya , saya bagi tido dalam bilik, special…price di Agoda RM251.18.

Sebelum check in kami singgah bandar Melaka sat...nak beli kebaya nyonya untuk Darissa masa raya nanti...salah satu baju raya dia la nanti...ibu dah tak boleh pakai, anak la pakai..hehehe

Snap la gambar sekejap kat Bandar Melaka ni...minta shuben park tepi jalan nak bagi mak abah saya bergambar....sedih pulak rasa.... :(






Tengok mak saya berdiri pun dah macam senget..kaki dia bengkak tu area buku lali...


alolololo.....comey je..ikut je orang suh amik gambor..hahaha

katil ada salam bilik, kita kasi mak abah tido...


takde almari...tapi ada tempat sangkut


Dapur..dia ada sediakan dapur elektrik..tapi tak guna pun...makan kasi tapau je...


Ini view kami dari balkoni...kalu dapat level tinggi lagi cantikla viewnya...pool besar...

ada adult pool & kids pool...adult pool kedalaman 1.2m 



Dapur


Toliet ada 1


alololo...mak kita suka berjalan...hehehe



alaololo dua beradik ni



Ibu pun nak jugak...
kami mandi pool, mak abah saya duk dalam bilik...tak larat nak turun ke pool tu...orang tua kan....




Ibu pun nak jugak...ni area kids pool


my 1st born..14 tahun sudah usianya


Besarkan..orang ramai...

Malam boleh mandi sampai pukul 10 ye.


Esoknya sebelum balik..kita bergambarlah sempena besday atok nenek..beli sekeping je kek nya pun...hahaha..tanda ingatan gitu.... atok 1.4 nenek 21.3...sajala bagi mak abah feeling diraikan...sebab dah alang2 ke Melaka ni kita raikan juga..kasi mak abah feeling sikit....






Dah check out singgah Klebang Coconut shake..dekat je dari Atalntis ni dalam 10 minit..

Abah saya memang suka sangat lah kat sini....mana dia suka kita try penuhi...



thorbaikkk


Sayang sangat2 ni..... 

Ok itu saje...kesimpulannya Atlantis ni satu tempat yang berbaloi la untuk stay..kalu ada anak kecik2 memang dorang akan suka sangat..pulak tu kalu pergi ramai2 ngan sepupu sedara mara....

Terima Kasih

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, March 6, 2019

Ana Ikan Bakar Petai , Bangi

Salam & hai semua..

Kali ni nak share tempat makan di Bangi. Kebetulan shuben ada game bola di Bangi..Saya & anak2 jadi pom pom girl la kan kat tepi tu...



siap kipas uolls...kalu tak tahan sangat masuk dalam kete on air con sambil scroll IG..perghhhhh nikmat..hahhaa

Lepas dah main bola..kami dinner di Ana Ikan Bakar Petai cawangan Bangi...yang asalnya di Kuantan nun..kami pernah try la masa di Kuantan ...sedap..tu repeat kat Bangi ni...

Kalu nak baca masa kami makan di Kuantan KLIK SINI


Ni tempat pilih2 ikan seaofood bagai


Ketam telur masin.. sedap tapi agak kering..saya prefer dia berkuah sikit..



Kamgkung belacan




Sotong goreng tepung...biasa jelah...




Ni yang kami order termasuk ikan bakar..lama jugaklah tunggu sebab orang ramaiiiiiii

Dia hantar satu2 makanan....jenuh jugaklah nk tunggu semua lauk sampai, nak amik gambar punya pasal..hahhaha nasib anak2 boleh tahan....



Ikan jenahak bakar...sedap..sama je rasa kat Kuantan nun..besar pulak ikan dia..tak habis memang bawak balik...




Yang diorder ari tu...ikan je tak habis , kita tapau bawak balik....



Saya & anak bujang.

Kesimpulannya, recommended..tapi kalu saya nak yang kat Kuantan la Tanjung Lumpur sana sebab dapat berjalan sekali..hahhahaha
Ada feel sikit nak makan..

Ok selamat mencuba

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, January 31, 2019

Warung Che Bunga, Sungai Buloh


Salam & hai semua.

Kali ni nak share tempat makan selera Kelantan kat Sg Buloh ni.. Sebelum ni dah pernah dah pergi makan kat Warung Che Bunga ni...tapi tak share kat blog...Minggu lepas officemate ajak lunch di Warung Che Bunga Ni. Nak datang sini boleh je google map atau waze je Warung Che Bunga. Warung Sg. Buloh ni bersebelahan je dengan Sek Ren Keb Sg Buloh.



Ni je warung nya... *pic Google...tq empunya gambar



Ni yang kami order ari tu..ada Mee Celop, Nasi Kerabu, Nasi Che Bunga (Ala2 nasi kak wok) & teh ais madu yang buih tu..

Selain menu kat atas ada Nasi Khomok (nasi minyak thailand), nasi dagang, roti sangkaya yang ala2 boat noodle tu & macam2 lagilah. Harga pun memang mampu milik



Teh ais madu ni lah buat teringat2...serius paling sedap...tak manis sangat..terasa madu nya bukan susu. 


tapi memang semua menu kat sini sedap..recommended..terbaikkkkk... selagi belum jemu kami asik repeat je kat sini walaupun agak jauh dari ofis kami.


Ok itu saje. TQ


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ