TQ coz sudi menjengah blog ni..



Thursday, April 19, 2018

Concubine Lane, Ipoh


Salam & hai semua....

Bulan lepas kami balik kampung suami di Kuala Kangsar...OTW nak balik KL semula kami singgah Ipoh sebab nak cari Rainbow Cheese Tast di Concubine Lane , Ipoh.

Sampai sana kul 9 ...kedai roti bakar pun tak buka lagi..depa baru prepare nak buka kedai....Concubine Lane tu terletak dalam lorong2 ..berdekatan dengan Plan B, Sekeping Kong Heng..Orang panggil Old Town kot.......tapi nama Concubine tu sangat la musykil....hehehhe


Kedai tu di celah-celah lorong ni..


My kesayangan sangat

Sebabkan Rainbow Cheese Toast tu belum buka lagi..kita beli la Cotton Candy tu...comel nau..harga ikut design ye....design kami ni RM7.




Comel kan kaler dia lembut je


Ibu pun nak jugak bergambor


Nak jugekkkkkkk


Nila rainbow cheese toast nya.....comelkan...sedap tau....makan panas2 lagi sedap...satu RM13.90.



Puas hati dah dapat.....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, April 17, 2018

Restoran New Hollywood, Ipoh


Salam & hai semua...

Ok ini cerita masa kami balik kampung cuti sekolah bulan 3 lepas...OTW balik kampung di Kuala Kangsar singgah breakfast di Restoran New Hollywood. Famous ok restoran ni...Bln 12 ari tu ada p , tutup plak...dia kebanyakan menu dia chinese food punya..... Mari tengok apa yang kami order secara tamak ni..memang breakfast like a king kong ni..hahhaa

Konsep kat sini, nak order pergi ke setiap gerai yang ada dalam restoran tu ...dan bila makanan dah siap dia hantar ke meja & bayar. KECUALI air & roti bakar..order di meja nanti pekerja akan datang ke meja kita minta order....ingat order di meja hanya air & roti bakar.

Orang memang ramai ye..kalu weeken lagi ramai...bertabahla tunggu meja kosong..tapi jangan risau cepat je ada yang meja kosong


Ni sedap...macam yong tau foo tapi digoreng....


Char Kuew Teow



Mee Kicap


Mee Kari


Chee Cheong Fan udang...ni serius paling sedapppp..teringat2 sampai sekarang


Wantan Mee...ni pun sedap



bila dah smpai meja macam banyak nyaaaa...tak abis pun...sayang sangat...itu pun dah habis paksa dah makan...uolls jangan membazir macam saya ye..tapi serius semua sedap...nak2 chee cheong fan tu...
 Harga foods agak murah dalam RM6 ke atas untuk satu menu...tak ingat total semua....


Bengang je semua saya sebab order banyak sangat...ampun kan hamba


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, April 16, 2018

Ayam Bakar Pasu Terlangkup, Port Dickson

Salam & Hai Semua

Lagi nak share tempat makan di Port Dickson...lepas check out sebelum balik ke rumah, kami lunch di area Port Dickson...sebab Ayam Bakar Pasu Terlangkup ni pernah masuk Majalah 3 so kita try la..terletak di area Teluk Kemang...



Inila dia pasu yang terlangkup tu.....hehhehe rasa dia sedaplah...ayam moist gitu...

Selain dia jual nasi ayam bakar ni ada jugak jual Gulai-gulai...daging salai, ayam salai masak lemak...Suami saya amik gulai daging salai..sedap jugak rasanya...



Yang diorder ari tu...


Satu set RM5.00 termasuk sup & sos dia...


My 2 kesayangan ni siap tambah nasi ...sedapla tu maksudnya ...hehhehee


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, April 12, 2018

Medan Ikan Bakar Pasir Panjang, Port Dickson


Salam & Hai Semua...

Masa kami stay di Eagle Ranch Resort PD, dinner kami makan di Medan Ikan Bakar Pasir Panjang. Ingatkan nak makan kat tempat biasa kami dinner Restoran Sri Mesra di Telok Kemang, tapi sebab ia agak jauh dari Eagle Ranch kami decide dinner di Medan Ikan Bakar Pasir Panjang. Perjalanan dari Eagle Ranch dalam 10-20 minit. Tepi laut dekat nagn jeti...Dari Medan tu nampaklah laut...cantik nau.

Tapi gambar kawasan persekitaran Medan Ikan Bakar tu tak ambil...saya snap gambar makanan je.



Paprik ayam...sedapssss


Sotong & udang goreng tepung..



Ikan siakan ni pun sedappsss sgt...



Tauke saya yang belah kanan tu ye...hehehhe..bini & anak pompuan tauke tak amik gambar sebab takde mood...penat ngantuk lapar semua..hehehe



 Ni yang kami order ari tu...semua dalam RM77.00...agak masuk akal kan harganya? murahla jugak kan...seafood fresh & sedap...Alhamdulillah....

Uolls nanti boleh try cni...masa saya pegi tak ramai sangat orang.....

Ok itu saje.





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, April 11, 2018

Eagle Ranch Port Dickson- Part 2

Salam & hai semua.

Entry ni saya share 2 aktiviti yang kami join di sana...Go kart & scooter round2 dikawasan Eagle Ranch.



1st aktiviti ni Go Kart..saya & abahnya tak mainlah...bagi anak2 je main tapi Darissa tak dapat main, tidak dibenarkan oleh penjaga Go-Kart tu..sebab takut tak boleh handle bahaya untuk dia...so Danish la bertuah..... aktiviti ni RM21.20 untuk satu Go-Kart dan 5 lap....

Esoknya lepas mandi pool pagi & sebelumk check out kami ambik scooter ni round round Eagle Ranch..amik masa dalam 30 minit ke 45 minit..jadi lama sebab saya tak pandai nak handle Scooter ni...kakak tak reti bawak motor uolls so agak gelabah disitu....basikal tau la....dahla jalan nya berbukit2 & tak rata... Satu scooter RM31.60. Kami amik 2 scooter dan di guide oleh staff Eagle Ranch yang sangat baik hati. Darissa dengan abahnya satu scooter..saya satu scooter...Danish ngan staff Eagle Ranch tu....

Setuap pit stop kami amik gambor..nasib staff tu sporting....


















Ni jalan2 di pantai pulak....so puas hatilah kalu kita join aktivti kat sini..Aktiviti lain horse riding, paintball, archery & banyak lagi..yang penting sediakan ongkosnya...

Kesimpulannya, anak2 suka sangat...dapat join aktiviti yang lain dari lain..biasa kalu duk hotel aktivitinya mandi je...kali ni dapat join aktiviti yang agak lasak jugak, mereka tak boleh move on lagi...hahhaha

Repeat?of kossssss.....Uolls sila try tau Eagle Ranch Resort ni....mesti berbaloi....




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, April 10, 2018

Eagle Ranch Resort Port Dickson


Salam & hai semua.

Kali ni nak update cerita kami di Eagle Ranch Resort Port Dickson. Gigih update sebab nak bagi info sebenarnya tentang Eagle Ranch Resort ni...

Mula-mula nak stay cni macam ragu-ragu lah..tapi sebab konsep resort ni lain dari lain & saya baca review di blog2 (TQ Uolls!!) memberikan review yang sangat bagus, so pejam mata booking...Rate nya bagi saya sangat la reasonable ...masih mampu saya miliki...Saya dapat RM 177 untuk bilik jenis bandwagon lower...termasuk 2 breakfast...ok kannnn...





Bergambar di Bandawagon . Kami punya tingkat bawah tu....



Dapat 2 katil single...kami bawak toto, muat lah untuk letak toto depan katil tu....malam kita kasi rapat itu katil..muat je


TV flat skrin & ada astro Njoi. sebelah tu bilik air...ada shower je tiada bathtub


sabun sabunan

Ni pulak pool nya....tengok cantikkan kawsan pool dia bersihhhh je....




Atas ni pool di area Kampung House...dapat chalet ni cantiklah..bawah air & dekat dengan pool.

Kami punya bandwagon tu agak jauh sikit la dari pool...tapi Eagle Ranch ni agak besar jugak kawasannya...


Pool dewasa ni agak besar dengan kedalaman 4 kaki...takla dalam sangat








Ada jacuzzi juga...





Ibu fe feling...hahhaha



Apa lagi berendam la kan...Next entry kita ceritala sikit aktiviti yang boleh dibuat disana....






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ