Wednesday, March 6, 2019

Ana Ikan Bakar Petai , Bangi

Salam & hai semua..

Kali ni nak share tempat makan di Bangi. Kebetulan shuben ada game bola di Bangi..Saya & anak2 jadi pom pom girl la kan kat tepi tu...



siap kipas uolls...kalu tak tahan sangat masuk dalam kete on air con sambil scroll IG..perghhhhh nikmat..hahhaa

Lepas dah main bola..kami dinner di Ana Ikan Bakar Petai cawangan Bangi...yang asalnya di Kuantan nun..kami pernah try la masa di Kuantan ...sedap..tu repeat kat Bangi ni...

Kalu nak baca masa kami makan di Kuantan KLIK SINI


Ni tempat pilih2 ikan seaofood bagai


Ketam telur masin.. sedap tapi agak kering..saya prefer dia berkuah sikit..



Kamgkung belacan




Sotong goreng tepung...biasa jelah...




Ni yang kami order termasuk ikan bakar..lama jugaklah tunggu sebab orang ramaiiiiiii

Dia hantar satu2 makanan....jenuh jugaklah nk tunggu semua lauk sampai, nak amik gambar punya pasal..hahhaha nasib anak2 boleh tahan....



Ikan jenahak bakar...sedap..sama je rasa kat Kuantan nun..besar pulak ikan dia..tak habis memang bawak balik...




Yang diorder ari tu...ikan je tak habis , kita tapau bawak balik....



Saya & anak bujang.

Kesimpulannya, recommended..tapi kalu saya nak yang kat Kuantan la Tanjung Lumpur sana sebab dapat berjalan sekali..hahhahaha
Ada feel sikit nak makan..

Ok selamat mencuba

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, January 31, 2019

Warung Che Bunga, Sungai Buloh


Salam & hai semua.

Kali ni nak share tempat makan selera Kelantan kat Sg Buloh ni.. Sebelum ni dah pernah dah pergi makan kat Warung Che Bunga ni...tapi tak share kat blog...Minggu lepas officemate ajak lunch di Warung Che Bunga Ni. Nak datang sini boleh je google map atau waze je Warung Che Bunga. Warung Sg. Buloh ni bersebelahan je dengan Sek Ren Keb Sg Buloh.



Ni je warung nya... *pic Google...tq empunya gambar



Ni yang kami order ari tu..ada Mee Celop, Nasi Kerabu, Nasi Che Bunga (Ala2 nasi kak wok) & teh ais madu yang buih tu..

Selain menu kat atas ada Nasi Khomok (nasi minyak thailand), nasi dagang, roti sangkaya yang ala2 boat noodle tu & macam2 lagilah. Harga pun memang mampu milik



Teh ais madu ni lah buat teringat2...serius paling sedap...tak manis sangat..terasa madu nya bukan susu. 


tapi memang semua menu kat sini sedap..recommended..terbaikkkkk... selagi belum jemu kami asik repeat je kat sini walaupun agak jauh dari ofis kami.


Ok itu saje. TQ


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, January 28, 2019

Country Garden Danga Bay, Johor Bharu

Salam & hai semua

12 & 13.01.2019 kami ke Johor lagi..kali ni sepupu asben kawin...kali ni abang asben follow kami, naik 1 kete je.



Penuh haaa kete...



Kami ni belah lelaki..ni majlis di belah perempuan...makcik asben ni sorang yang duk Johor..memang merantau ke Johor terus menetap kat sana..Asalnya orang Perak Kuala Kangsar. Ayah mertua saya punya adik. Tak ramai pun belah lelaki..kami je yang dalam gambar ni..


One with the pengantin....

Lepas dah makan semua bersanding,kami minta diri la dulu...

Kami stay 1 malam di JB. Kami check in di Country Garden Danga Bay.

Sejenis kondo bukan hotel..hehehe  kira macam kami sewa homestay lah...amik 1 unit 3 bilik. Ni saya booking di Agoda. 2D1N RM312. Kami booking di Agoda nanti agen dia akan contact kita kemudian..contact untuk proses check in nanti. Bila dia contact kita , senang la kita nak tanya2 pasal unit homestay kita nanti... Baik orangnya..memang dia akan melayan setiap pertanyaan kita sampai kita dah check in nanti eh!!! sampai dah check out lah dia akan melayan segala kemusykilan kita.. ni nombornya 010-662 7621

Yang benarnya sy kurang gemar kalu booking homestay atau unit residen macam ni...saya lebih suka jenis hotel..dia macam lebih 'kukuh' sikit...alamak xtau nak explain macam mana...hahhaha. macam hotel ni depa memang jaga kualiti nya..pastu terasalah macam kita bercuti...kalu homestay ni rasa macam duk dalam rumah sendiri....hahhaha faham tak? takpe kalu tak faham abaikan...



Dapur


Living hall


Bilik 1


Bilik 2, bilik anak-anak


Bilik 3 , master bedroom ni kami punya..hehhee 


View bilik..kalu dapat yang betul2 tepi laut tu lagi lawa.


banyak blok kondo di Country Garden ni. Country Garden ni berdekatan dengan Danga Bay & Istana Bukit Serene yang ada replika Crown tu..nak makan ikan bakar pun dekat di Tip Top Ikan Bakar di Medan Selera Tepian Tebrau. 


Ni swimming poolnya..besar...ni lah yang budak2 suka..mak budak pun suka lah...panas2 dapat berendam,,alahai syoknyaaaaaaa


Sepupu




Ibu pun nak jugakkkk



tu kiri tu my biras, mak long depa..

Bawah kondo ni ada kedai mamak, Starbucks ...yang lain tak perasan pulak tak explore pun kat situ sebab rasa macam xcukup masa pulak...hahhaa


Ni gambar esoknya..nak balik dah... Overall stay kat sini selesa la..tempat baru, bersih...dekat dengan Woodlands senang nak ke Singapore...maintenance masih ok lagi..tapi dah nama homestay ikut nasib2 lah ..kalu dapat unit best, bestla dapat..kalu tak, sebaliknya...



sepupu

Balik tu lepas check out kami singgah Istana Bukit Serene nak bergambau dengan crown besar tu


Nilah crown nya...cantik...panas2 pun gigih masing2 nak bergambar






Ma Familia.

Lepas dah bergambar singgah kedai Pak Majid tu, nak makan murtabak cheese sodap yang kami pernah makan sebelum ni.. 


tengok gambar murtabak teringat2 rasa dia tu...sedap giler.

Ok itu saje. Repeat? InsyaAllah kalu ada rezeki..









Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, January 23, 2019

MyKori Dessert Cafe


Salam & Hai Semua

Entry ni nak share lah satu cafe dessert yang tengah in sekarang ni MyKori Dessert. MyKori Dessert ni sejenis ABC la orang Malaysia kata...orang putih kata Shaved Ice.. Ia berasal dari Jepun. Orang Jepun panggil Kakigori.  Sebab asik lalu lalang je kat IG moh ler kita try satu kali...




Yang saya pegi ni di Kepong. ni alamatnya 143-1, Jalan Rimbunan Raya 1, Laman Rimbunan, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Dekat dengan Aeon Big Kepong tu..kedai di Tingkat 1 ye..kena naik tangga sikit.





Untuk Signature Kakigori ni kami pilih Chocolate Wonderland Kakigori. Ingat nak amik yang Melon Kakigori , anak2 tak nak pulak...kalu amik 2 , 3 kakigori memang tak abislah..portion besar ye. Chocolate Womderland ni sempena Christmas ari tu..tak semua outlet ada. yang ni harga dia RM25.00




Yang ni kat tengah ice tu..ada coklat sikit & macam ada brownies dalam tu..serius sedap giler...tak manis..just nice...tekstur ice dia lain ye dari ABC kita & cendol..sejenis kisaran ais yang halusssss je...sedap je lalu kat tekak ni.



Yang ni Chocolate Banana Taiyaki..sejenis croissant. Dalam tu ada beberapa inti yang kita boleh pilih. Saya pilih chocolate banana. Serius yang ni pun sedap jugak..Dihidangkan panas2...Yang ni harganya RM7.00


Order ni yang sampai dulu..


Anak2 nak tambah aiskrim biasa ni pulak...satu scoop RM5.00. So yang kami ni RM10.00. 



Suami saya amik yang ini Kakigori Boru Custom Made Shaved Ice Bowl . Korang boleh pilih perisa & topping apa yang korang nak...Sebab asben saya suka buah dia pilih la yang ada buah ni..Sedapssss. Yang ni harga RM13.00




Ok last saya lanje la satu gambar selfie ngan kakigori ni...

Kesimpulannya..boleh try & boleh repeat banyak kali..Macam weeken ni nak repeat je ..hahahha uolls try tau..makan masa cuaca panas ni memang nikmat sangat.


Ok itu saje. 

TQ

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, January 22, 2019

Birthday Danish ke 13 di Subak Restaurant Sg Penchala

Salam & hai semua...

Ini entry throwback ni..sambut birthday anak sulung saya Danish ke 13 pada 25 Disember ari tu...di Subak Restaurant Sg Penchala...sambut kecik2 je..makan2 ngan family terdekat



Nila family kecik saya...


alololo manja ibu tu....


macam biasa muka2 ni je yang ada hehehe...mak n abah saya & family abang ipar saya, abang kepada asben. Mak & ayah belah suami kat Kuala Kangsar nun tak dapat la nak attend 






Tahun ni kek PUBG theme...kalu ikut danish dia tak nak kek...katanya kek biasa2 je boleh ibu...hallah hallah hallah....dah besar sangat anak ibu tu.... tapi sy order jugak..hehehe


ni snowy cheese kek biras aya buat..dalam tak nak kek danish tu..sekali Allah bagi rezeki 2 kek untuk dia...Alhamdulillah, syukur


So , 2 bijik kek la Danish tahun ni...




Ngan atok gombak, abah saya


Sepupu..yang belah kiri tu sepupu depa..sebaya danish 13 tahun jugak



Cake cutting



Makan kek dulu


Ngan atok nenek gombak....



Kemain pinggan2 kat sini macam sampan..hahhaha ni sedap cantonese beef kuew teow kot nama dia..


Anak2 order carbonara ni..sedapssss


Ni softshell crab carbonara



ni apa  nama dia steak bla bla bla..sedap....



kesayangan sangat ni




Nasi daging bakar....daging liat pulakkkk


Kami....short & sweet gitu celebration nya


Ok itu aje cerita sambut birthday danish ni..simple2 je.....intim gitu...hahhaha

Ok ketemu lagi..TQ

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ