TQ coz sudi menjengah blog ni..



Thursday, September 13, 2018

Nasi Bamboo Sg Klah, Sungkai Perak

Salam & hai semua


Masa on the way balik KL dari kampung kami singgah sini..Masa tu dalam pukul 11 pagi..nasib orang tak berapa nak ramai..biasa kat sini memang ramai memanjang...tempat top lunch arah ke utara ni..tepi highway la lebih kurang..exit Sungkai....senang je..

Nak beli nasi bamboo ni berator amik nasi dulu..pastu berator amik lauk....nak beli air pun berator...tapi takpe servis cepat..


Pilih pilih mana yang berkenan....semua bakar2...


Sotong


Talapia


Puyuh



Ayam Bakar


Ayam berempah


Kambing bakar




Ni yang kami amik..ikan bawal bakar, talapia bakar, ayam bakar & ayam goreng berempah




Ikan bawal


Talapia bakar


Ayam bakar & ayam goreng berempah


Nasi bamboo atau nasi buloh


Ni termasuk air...




Ni nasinya...dalam buloh tu dia bungkus daun..daun apa tak tau....rasa?sedap jugak dan wangi bau daun tu....

Ternampak pulak aiskrim durian ni utk desert....sedap jgk 





Aiskrim durian

Kesimpulannya boleh repeat lagi kalu tak ramai orang...kalu ramai..nak parking pun susah tau...uolls kalu nak pegi better pegi dalam pukul 10,11  sebelum kul 12...kalu tak melepassssssss...hehhee


Ok itu je...TQ


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, September 6, 2018

Nasi Arab di Kuala Kangsar

Salam & hai semua

Cuti merdeka hari tu kami balik kampung...

Ada satu hari tu mak mertua teringin nak makan nasi arab..kebetulan memang saya pun nak makan nasi arab..sejak makan nasi arab kat Melaka  ari tu tekak ni asikla teringin nak makan nasi arab..hehehe.

Kebetulan ada pulak satu Restoran Nasi Arab kat bandar Kuala Kangsar tu..so marilah kita beramai2 makan nasi arab. Restoran Bandar Hadramawt nama nya. Alamatnya  No 1188 persiaran putri 3/3, taman chandan putri 3, 33000 kuala pangsar, Negeri Perak

Sampai kedai tengok menu kami pilih yang dalam talam...kami pilh 3 talam...2 talam ada ayam & kambing..satu lagi ayam je...sebab saya, suami  n anak2 tak makan kambing...okla saya makan tapi tak suka kambing ni..hehehe
 

Ni yang talam ayam...ayam sekor ..1/2 ekor mandy, 1/2 ekor lagi hanith...sodappp..satau talam RM35





ni set kambing & ayam... RM45 satu talam..

lapar pulak tengok ni..rasa macam weeken ni nak p cari nasi arab pulak..hehehe


Kiri adik ipar saya, kanan anak buah saya...sebaya danish...13 tahun....


My anak bujang susah nau nak amik gambarsekarang




 


Last gamabr ramai2...makanan sedap sangat......semua puas hati..alhamdulillah..



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, September 4, 2018

Hungry People, Fresh Food Mart yang Virall!!


Salam & Hai semua.

Ada viral kedai ni..ala2 family mart ..yang saya pegi ni pun betul2 sebelah family mart uptown lama kat Damansara nun.

Viral sebab ada jual aiskrim sedap & rare...




Aiskrim ni la yg buat saya tergedik2 nak p...sanggup p weekdays sebab dah korek info kat staff kata Selasa tu ada....


RM5.90 


RM10.90


RM10.90...


ni yang kami beli...sikit je udah...ni pun setakat ari ni ada lagi kat rumah...semua sedap2 ye




Beli jugak eskem ni...mango & charcoal...ada rasa masam2 manis sikit... harga dalam RM2.90 ke atau RM2.30. Saya lupe lah

Itu jela yang saya beli, aiskrim...yang lain tak bernafsu lagi nak beli..hahahha

Dia ada 2 cawangan je..satu kat Sunway & satu lagi di Uptown Damansara yang lama tu dekat dengan shopping mall The Starling.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, August 30, 2018

Belgium Taste, Chocolate Cafe Sunway Putra Mall

Salam & hai semua..

Biasa kami tengok wayang pergi Sunway Putra Mall..sebab dekat ngan umah saya..biasa Sabtu saya akan pegi jenguk mak abah saya di Gombak lepas tu ke Sunway Putra Mall tengok wayang..

Kalu dari rumah saya, kalu nak tengok wayang kami biasa tengok di Aeon Rawang atau The Strand Mall Kota Damansara.

Ari tu kami nak tengok cerita Hantu Kak Limah...Serius weiii kelaka gila ceritanya....

Sebelum movie start singgahlah Belgium Taste ni...Cafe di tingkat 4 dekat ngan food court/food street kot namanya...banyak kedai makan kat Sunway Putra Mall ni...macam2 ada.


Kita amik menu ringan2 je saja nak buang masa..nanti nak tengok movie budak 2 kecik tu amik lagi hotdogla, chicken pop corn la..nugget la...fenin abahnya




Yang danish tu susah nau nk amik gambar dia,,,ibu kena guna kuasa veto utk snap gamabr dia....pemalu nauuuu





Ni yang kami amik..marshmallow crepe..sedap gilerrrrr...coklat kan apa yang xsedapnya....lepas kejadian ni..saya beli chocolate fountain kat shoppee...hahaha


Strawberry stick..nampak 3 ye tapi ada 2 biji je stroberi yang dibelah dua...RM13.50....takpe nanti kita beli strobei kita buat kat umah..heheheh


Nyums nyums.... 





hantu stroberi coklat


Yang rajin melayan ibu amik gambar

Lepas makan layan movie



Penuh seat ari tu....



Ok itu saje....TQ


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, August 28, 2018

Ikan Bakar Belakang Istana

Salam & hai semua..

Sabtu lepas kami lunch di Ikan Bakar Belakang Istana....belakang Istana Negara yang lama tu...waze atau ggole maps sampai la ke destinasi...

Alhamdulillah pegi ari tu, orang xramai..senang dapat parking...kami amik gerai Seri Menanti...banyak gerai kat situ...uolls boleh pilih mana yang nak...next time kita cube yang lain pulak..

Selain bakar, dia ada jual nasi campur jugak ye..banyaakkkkkk lauk....





Kalu p cni..cari adik ni...itu la gerai yang saya p..hehehe



Sotomg dia kemain...


Pari suami saya punya



ikan keli ni kurus sikit orang tu bagi...danish punya...darissa amik ayam goreng..biasalah dia dengan ayam berpisah tiada...



lepas makan wajib pekena aiskrim durian ni ye..dahla panas cuaca ari tu...satu mangkuk tu RM5..

serius sedap gilaaaaa


terliur tak?hehhee nanti try ye uolls...

TQ...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ