Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, February 15, 2017

Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh


Lepas check out kami nak pergi Lunch..hajat di hati nak ke Restoran Yong Suan nak makan nasi ganja..tapi mak aiiii ramainya orang...tak sanggup nak berator...kami makan nasi vanggey kat cawangan lain....rasanya kat Restorang Yong Suan tu hq dia kan?entahlah ada kawan saya cakap sama je....




macam biasa ayam sotong & kuah kari..ni kali kedua saya makan kat cni...


Lepas makan kami singgah Taman Rekreasi Gunung Lang...Sebab nilah kita kuat sangat nak ke IPOH..walaupun selalu balik kampung suami di Kuala Kangsar tapi jarang sangat nak singgah Ipoh...

 

Family saya...cantik kan view dia...ingat nak naik bot nak round tasik tapi takdapat...berator panjang nak naik bot...takpelah next time la ye..sebenarya sebab nak bergambar je dekat cni...suka suka...cantik sangat.....










 Lepas posing2 amik gambar..balikla kami ke Kuala Kangsar....cuti2 yang singkat & padat...lenkali ada rezeki kita jalan2 lagi....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, February 14, 2017

Kinta River Front Hotel & Suites, Ipoh


Hashtag throwback lagi...hehhe maafkanla hamba ye..tapi takpe tujuan blog kan ni sebab nak bagi info la sikit2 untuk siapa siapa yang google tentang Kinta River Front Hotel & Suites yang terletak di IPOH...

Kita pergi masa cuti panjang2 ari tu bulan 12..cuti birthday Sultan Selangor. Mula2 balik kampung dulu di Kuala Kangsar..Dari Kuala kami pergi IPOH..bawa sekali adik ipar & anak buah asben..ramai2 syok sikit berjalankan...



Berhimpit haaaa semua dalam kete..maklumlah kete saya kecik je...Darissa duk ngan saya kat depan...Doakan saya murah rezeki ye boleh tukar kete besar sikit...boleh bawak semuaaaa kesayaangan saya jalan2....amin



Yeay dah sampai hotelnya..MasyaAllah, servis lembab sangat..urusan nak cek in slow sangat...iye ramai orang tapi entahlah...slow...

Rated as 4 star hotel tapi hotel tidak melambangkan 4 star pun..sory Kinta River Front Hotel & Suites.



Ini katilnya..semua sumbat dalam satu bilik...kita ada bawa toto..budak2 tido katil..saya & suami tido bawah beralaskan toto..hehehe takpela semalam je kan...yang penting semua hepy..ye kot hepy...hahaha





ada shower je..bathtub tiada


view dari bilik..takde balcony ye bilik deluxe kami ni & facing bandar Ipoh..nak view sungai kinta , takdapat penuh...



Lepas check in bawakla budak2 semua mandi pool...itu yang penting...niat memang nak buat budak2 hepy je dapat mandi pool..yang paling penting anak2 saya hepy..sebab dorang memang sukaaaaaaaa sangat mandi kolam ni




Ni la kawasan pool dia..kecik je..dia macam tersepit antara banggunan...hahahah





Sebab utama pilih hotel ni sebab Mermaid Pool ni la...see thru punya pool...dah macam dalam akuarium dah...hahaha... pestime ni jumpe pool macam ni....



Pandai haaaa masing2 pose ....anak kita & adik ipar kita...


Saya bersama anak2, anak buah & adik2 ipar kita





Malam lepas maghrib kami keluar untuk dinner....Lepas dinner saja jalan2 kawasan depan hotel tu...cantik ada jambatan melintasi Sungai Kinta tu...lepas tu ada la lampu ala2 I -City tapi tulah tak semua lampu tu berfungsi...so keadaan agak gelap sikit...


Nila view nya...di ambil dari jambatan tu...kalu semua lampu berfungsi lagi cantik...


Amik gambar depan jambatan tu..tapi tak clear pulak...tak pe uolls boleh google...


 Bergambar di lobi hotel....

Esok pagi sambung lagi mandi pool...kali ni saya pun mandi tapi sekejap je berendam ...nak bergambar dekat mermaid pool tu...


Nak jugakkkkkk







 Dah puas berendam, terjun hiruk pikuk semua....check out lah kami pukul 12...sebelum balik Kuala Kangsar kami singgah Gunung Lang..nanti next entry ye...






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




Monday, January 9, 2017

WP HOTEL ...KL view yang ohsem!!!

Salam,

Permulaan 2017 kita mulakan dengan staycation di KL jer... hajat di hati nak check in malam tahun baru tapi bilik full...kita check in 1.1.2017-2.1.2017. Semalam jer....cukuplah..esoknya budak dah start sekolah...hheheh


Hari ni nak share satu hotel budget kat KL punya pool view yang ohsem!!! dia punya view tu setarap Regalia Residence tu tau...ala ala je la...Hotel yang kita nak share ni nama dia WP Hotel beralamat di:362, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit, 50100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia.

Landamark dia dekat dengan Restoran Kudu Bin Abdul dan Sendayu Tinggi punya banggunan...sebelum SOGO & Pertama Complex...Kalu kita dari Chow Kit, hotel ni belah kanan ye..




Ni katil dia, dapat king size bed..muatla kami anak beranak 4 orang ni..eh lupe plak sofa tu kita cantumkan dekat katil, Danishla tido situ..muat.... Bilik kami bilik deluxe. Rate RM149.00 Exc breakfast ye...ala makan kat situ senangggggg nak dapat..seberang jalan ada kedai mamak....


 Inila sofanya...








Bilik air ada shower je..bathtub takde ..tapi tak taulah kalu jenis bilik lain ada bathtub. 


Peti ais ada....kemudahan buat air pun ada....


Ni view dari bilik kami..nampak KLCC & KL Tower tapi tak snap plak KL Tower dari bilik kami ni...Bilik deluxe ke atas semua dapat viewl KLCC ye...kita bagi tips ni...berdasarkan receptionist tulah yang cakap...bilik ni kita dapat RM149.00 di Agoda...Kalu weekdays lagi murah tau rate bilik dia... Uolls kena rahin survey tau



Masa yang dinantikan oleh anak2...mandi pool yeayyyyy!!! Pool terletak di rooftop ye...






See....cantikkan view dia.Anak2 saya pun tak sabar nak mandi...saya sampai sekarang tak boleh move on...asikla tengok gambor..hehehe..bila kita share kat FB & instagram adalah kawan2 yang berminat...ada sorang kawan kita siap dah check in dah semalam tau....suka nya kitaaaaaa....

Itula gunanya media social kan...kalu share benda elok, elokla jadinya...tapi sedih ada jugak yang ingat orang nak show off, tak faham lah...bukan show off, kita nak bagi info kepada sesiapa yang berminat...saya pun kalu nak cari info pun berkenaan  hotel ke tempat makan ke memang saya akan cari info di IG or blog...senang kan.....





Masa ni tak ramai orang lagi...bila petang lepas Asar berduyunnnnn la orang tiba....heheh


Ibu pun nak jugak nampak KLCC view....hahaha.

Dalam kul 7 pm kami pun masuk bilik tukar baju...lepas maghrib anak2 sambung lagi mandi pool...pool buka dari 7.00am - 10.00pm.

Bila malam lagilan cantik view dia....lawa sangat...tak puas2 amik gambar....










Sebab anak2 nak mandi pool, kami decide dinner kat hotel je..kat area pool..boleh order makan nanti dorang akan hantar kat pool,,harga pun taklah mahal sangat...semua harga bawah RM20...mampu milik



Sedap pulak chicken chop tu sebab makan nampak KLCC..hehehe




Foods dia pun sedap2 tau....






Pool area dia kecik je....biasalah hotel bajet kan..kita nak expect lebih2 macam mana...yang penting kami puas hati stay kat cni...kawan saya yang stay kat cni hasil rekemen dari saya pun puas hati tau...hehehe WP Hotel sila belanja saya one night stay lagi...hehehe

Esok pagi sebelum check out kita mandi lagi...breakfast kita beli kat luar makan kat bilik...








Akhir sekali gambar saya yang menunjukkan saya hepy.....hehehe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ