Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, March 26, 2014

Bayou Lagoon Resort

Salam semua...lama dah tenggelam pastu timbul balik...tetiba nak bercerita kat dalam blog ni...malu jugak sebab dah lama menyepi tetiba berblog balik...

Sabtu lepas kami ke Bayou Lagoon Resort di Melaka...saja bawa anak berjalan cuti sekolah ni...Resort ni baru..mana tau dengan cerita saya ni boleh bagi idea pada uolls semua nak bawa anak anak berjalan...tempat cantik bersih dan agak best jugala...


Ni kat Main Entrance dia.



Front desk


Ni hall dia...besar jugak...kami amik studio type...Bayou ni ada jenis appartment jugak.. Rate untuk studio type ni RM238.00 termasuk 2 wrist band untuk dewasa. Breakfast tak include. Untuk Danish nak masuk waterpark kena tambah RM20. Darissa tak perlu sebab ketinggiannya bawah 90cm FREE.

 Ni dapurnya. Ada benda-benda basic je


Tempat shower nya..


Toliet..yang penting bersih





Ada jugak benda ni (hahha tak tau apa namaya,x ingat) untuk kanak2..


Ada playground cinonet ni...


View dari balcony kami..tingkat 11 uolls..gayat!!


Posing sebelum mandi pada hari kami sampai tu...tak sabar masing2 nak terjun kolam

Waterpark dia agak kecikla..takla sebesar Gold Cost Morib...tapi okay sikit kot dari Tiara Beach Resort..hehehe 

Layan lah ye gambar pool kat Bayou ni..








Ada dalam 3 slide kat sini...lepas tu saya tengok pigak Bayou ni tengah korek lagi satu lubang yang saya syak nak buat lagi satu pool..waaa lagi best la kan...semua pool kat bahagian slide ni semua tak dalam kurang dari 1 meter..cetek sangat..


Pool kat atas ni pulak asing sikit dari tempat slide tu..yang ni satu bahagian untuk kanak-kanak dan satu bahagian untuk dewasa..yang dewasa mya pun taklah dalam pun..


Hari pertama anak2 mandila ngan abahnya...yang naik slide pun ngan abahnya jugak..saya tak berapa berani nak naik...hehehhe



Budak yang mengantuk ni tetiba segar bila jumpe benda alah ni...




Semua ngan abah nya...pegila kat abah...ibu tak kisahhhhhhh


Malam tu weolls makan kat luar hotel..tempat makan kat situ uolls jangan risau..banyak kedai makan..yang kitaorang makan tu namanya BERKAT SALAM RESTAURANT...sedap foods dia...ada western, ikan bakar,sate dan goreng-goreng.




Blog saya tak sah takde gambar makanan...kat fb ke instagram pun sama ..hehehehhe i love fooddddssss...tengok badanla kan...



Balik makan singgah jap sini sebelum balik bilik...1 token seringgit...murahla kan macam kat Giant tu je...


Morning sunshine!!!... esok paginya kami breakfast kat luar jugak...lagi murah..hheehehe kat Bayou ni breakfast kat RM20 untuk dewasa dan kanak-kanak RM15.00...

Lepas makan tunggu pool bukak kul 9.00 sambung mandi lagi....kali ni ibu pun join mandi...





Kami love abah konsepnya..huhuhu




Last gambar kenangan kami dalam bilik.....



Sebelum keluar dari Melaka kami sinngah Klebang nak minum coconut shake...rugi tak singgah nanti mimpi-mimpi...hehehehe

Secara kesimpulannya Bayou Lagoon Resort ni bestla untuk anak-anak..yang penting tempat nya baru...daki-daki kat bilik air tu memang takde lagi....hehehe..rate dia pun ok jugak....Yang pasti anak-anak enjoy...

Ok uolls hepy holiday dan selamat mencuba BAYOU LAGOON RESORT...heheheh promote kemain.....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, October 3, 2013

Kulcats Barrio

Tengok rata2 Instagram ramai yang upload pasal Kulcats ni...paling banyak Instagram Nabila Huda. Macam best je.... jadi marilah kita cube..... tapi yang benornya Kulcats ni sape punya?macam popular di kalangan artis...masa saya makan tu pun ada artis tapi artis suam suam kuku lah..hehehe... Kulcats ni terletak di Taman Tun Dr Ismail Lorong Rahim Kajai 13. atau pegi Instagram @Kulcats atau  Google saja.


kemho ngan anak bujang....ada orang tak suka kan tengok kemho kemho ni..tapi saya suka je tengok kawan2 blogger lain kemho...itu pun nak jadi isu...pelik la....heheheh


kemho ngan asben pulak

kek rainbow permintaan anak...ni kuar dulu sebab anak2 sibukkkkkk nak makan...tapi serius sedap sangat...harga tak ingat minta maaf ye...

Masing masing berebut nak cream tu....last last tak abis pun...kek dia lembut puas hatilah..


pizza...meat the kulcats namanya harga dalam 22 atau 2
5 hinggit macam tu.



Chicken paramagiana kot namaya...lebih kurang la.....hehehe harga sama jugak macam pizza tu...besar giler ayam dia...tapi tepung dia tebal la....

Milo dinosor...nama sebenar lain..ni nama samaran

Yang ni unik air suam/mineral. Distilled water katanya.. 50 sen...


Nescafe ais

PAVLOVA......sebab inilah saya teringinnnnnn nak pegi...femes katanya kat situ..memang habis sekejap je.....rasa? biasa je kot...manis macam pavlova yang ain cuma kulit dia luar tu nipis pastu kat dalam macam ada chocolate mouse...saya pernah makan pavlova kawan saya buat bila kita gigit kosonh je..ini tak....sila lah cuba....saya lebih suka Rainbow Cake tadi...banyak dessert dia...tapi bila baca kat buku menu dia saya tak dapat gambaran sebab takde gambar....hehehe

Oklah selamat mencuba uolls...mungkin saya salah pilih menu kot...apa apa pun Big Brother kat Kota Damansara lagi sedap western food dia... lain orang lain cita rasa dia kan?kan?kan?

Wednesday, September 18, 2013

Melaka - River Cruise dan Coconut Shake

Ahad lepas kami ke Melaka. Day trip je..sebab belum masa untuk cuti2 lagi..memandangkan isnin cuti so bolehla Ahad tu berjalan Isnin boleh rehat2. Ajak mak abah sekali sebab dorang pun belum berkesempatan naik boat tu lagi. Sebelum ni kami pernah ke Melaka tapi tak sempat nak naik boat sebab ramainya orang beratur...
Ahad dalam kul 7 pagi kami bertolak. Nasib jalan tak jem..Singgah RNR Seremban untuk brekpes.. Sampai  Melaka baru jalan jem. Melaka kalu cuti mesti jem kan? Sampai jeti terus beli tiket terus la naik boat. Alhamdulillah tak ramai orang. Cuaca pulak tak panas...agak mendung...
ni kami otw...gamatla kete sebab atuk neneknya ada...dua2 nak tarik perhatian nenek



Sungai Melaka yang diinstagramkan.... dah macam kat Venice dah kalu air tu takde bau...hehehehehe


Mak abah saya...memang dorang nak sangat naik boat ni...naik boat kat sini saya mampulah bawa kalu kat Venice nun memang saya tak mampu...huhuhu

abah dan anak anaknya

kami yang sorang bulat kecik sorang bulat besar


sory gambar ni patut kat atas nun...sebelum kami naik boat..


Nasib tak duk depan sebab air tu memang terpercik... sila lah jangan duk depan ye kalu naik boat tu


Sepanjang sungai tu kat banggunan2 ada mural...cantik..


ada perkampungan Mortan..katanya semua bil2 dan pemuliharaan rumah tu ditanggung oleh kerajaan Negeri Melaka...untung sangat

Lepas naik cruise kami ke Pantai Klebang sebab nak rasa kehebatan coconut shake ni....akhirnya dapatlah rasa......
ramainya orang....sesak...tapi takpe servis cepat..

coconut shake special ada aiskrim RM2.50 segelas


Nasi lemak sebungkus RM1.20


kuih 3 ketul RM1.00. kuih dia sedap sedap. macam macam kuih ada

Anak anak pun suka minum coconut shake.

Akhir kata, terima kasihla kawan kawan blogger yang bagitau pasal coconut shake ni...dari dunia blog ni la saya tau macam2..pengetahuan tu lagi lebih dari orang yang tak baca blog..serius tau...

bye olls