Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, July 19, 2017

Lemang Periuk Kera


Salam & Hai Semua.....

Musim raya kan sekarang ada lah kengkawan yang update pasal lemang periuk kera ni...memang lama dah teringin nak rasa...kenal lemang ni pun dari cerita Upin Ipin...hahhaha...

Tapi kalu beraya macam tak pernah pulak tengok orang sajikan lemang periuk kera ni...jual tepi jalan macam lemang buloh tu lagilah takde....tapi kat FB sekarang bersepah je kan orang jual...semua dihujung jari gitu...

Sesape area Sg Buloh, Sri Damansara & sekitarnya boleh lah order di FB Natasya Liana atau no nya 017-215 1039 (Wassap only)

Rupenya harga berlainan ikut size periuk kera yang dia ada stok...yang macam saya punya RM1.50 sebiji, size paling kecik masa tu yang dia ada...minimum order 20 biji...nak anta sampai depan rumah Cas RM3.00 je...saya selit sekali rendang ayam sebekas RM8.00...

 

Lemang ni kukus ..sedap tapi tulah dia macam basah2 sikit...xtau tekstur sebenar sebab baru 1st time rasa....tapi rasa dia memang sedap lemak la....




 Makan ngan rendang tapi terlebih manis pulak rendang dia....tapi kalu kita makan lemang tu saje memang dah sedap la....

Kesimpulannya, tak rugi mencuba.....hehehhe



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, July 13, 2017

Syawal 2017 #teamrayapurple

Salam & hai semua...

Baru nak upload gambar raya...kat fb & ig dah upload dah..kita share kat blog pulak..

Tahun ni #teamrayapurple #teamrayakl. turn family saya tahun ni..beraya di Gombak


Sebelum nak p sembahyang raya..boleh pulak songkok suami tertinggal kat umah kami di Sg Buloh...nak pinjam songkok abah tak ngam plak kepala...togel jela kepala tu ye bang...ahhaha



Dah balik masjid makan salam2 semua bergambar la kita...sian tengok mak abah..rasa tua sangat..tahun ni turn saya & abg sulong beraya di Gombak..tapi abang sulong saya datang lepas dia sembahyang raya kat area umah dia...


Ngan mak saya....tak sihat tapi mak tetap semangat nak masak lauk2 raya....dah dia suka kan..kita ikut je..tolong2...

Lepas ni layam jelah gambar2 saya tampal kat sini..gambar syok sendiri di hari raya nama diberi....hehehe





Saranghae gitu....





Perantin lama basi....hehehe



Anak perantin tadi...






Sepupu..yang belakang 3 orang tu anak abang saya...semua dah besar2..yang sulung umur 23 tahun...saya jadi makcik masa tu saya darjah 6..hehehe





Ok itu saje...Petang tu kami balik Kuala Kangsar pulak , kampung suami....







Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, July 12, 2017

Buka Puasa Di Hotel Istana, Kuala Lumpur

Salam & Hai Semua

Walaupun kita dah raya tetap jugak nak share pasal buka puasa ni..bukan senang saya nak buka kat hotel ni....ni pun orang belanja...abang saya yang sulung belanja...dah 2 tahun dah dia belanja kami sekeluarga termasuk mak abah saya....


Dah sampai dah..tunggu tokei besar datang... harga Buffet Ramadhan Dewasa RM140++ Kanak2 RM70++ . Nasib orang belanja, kalu duit sendiri nak keluar memang taklah, baik tido hotel..hahhaa

 Mak abah mari kita selfie...ehhehe

Marilah kita menjamu mata ye dengan kaunter2 makanan yang etrdapat kat Hotel Istana ni....saya paling suka mestilah Dessert Counter...banyakkkkk pilihan..comel2 plak tu walaupun rasanya so so je...hahahha


Seafoodddddd


Ni section kerabu


Ni section vietnamese roll ala popia vietnam tu...tapi tak berapa laku sangat section ni...


Ni kuih2 tradisional



Comel kan...geram tengok


Ni tak dapat rasa...



Bawah ni bahagian outdoor...ni dorang letak2 untuk masakan panas...kambing golek tergolek kat area outdoor la...





Itu jela yang sempat saya snap...banyak sangat stall nya


Nila tokeinya...abang saya yang sulong...terima kasihla belanja...harap tahun depan belanja lagi...hehhehe


Ni la plate saya punya....sedap2...tapi share2 la ngan mak abah saya..tiada pembaziran ye....



Ni paling sedap...ala2 shell out..boleh pilih sos untuk digorenglan bersama seafood pilihan kita..yang ni kam heong sos...


Desset comel...




Selfie bersama anak buah


Ngan anak kita

 holohhhhhh....bodekla tu...

Kesimpulannya....oklah kalu nak merasa kan sekali sekala berbuka di hotel..nak solat senang ada surau....foods macam biasalah ada sedap ada tak sedap...syukur ada orang belanja....semoga terus murah rezeki...

Itu saje...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, June 21, 2017

Projek Kuih Raya


Salam & Hai Semua...

Hamboi tajukkkkk ..projek macam besar nau nau..padahal 2 jenis je kuih yang dibuatnya tahun ni.

Ahad lepas saya buat kuih raya...biasa tiap-tiap tahun buat Almond Crunchy tu..ala yang rasa manis2 tu...tak taulah nama sebenarnya apa...tetiba ada dapat satu resepi yang senang guna 3 bahan je..semperit susu....hahhaha jadilah, ada jugak kuih raya yang buat...yang tunjuk2 pun ada...tolong kawan meniaga kan.



Ni lah almond crunchy tu...anak buah saya suka sangat ni....


Semperit susu...ini tray yang pertama ...maaplah terapan dia tu kecik besor je sizenya..maklumlah ada 2 orang assistant kecik yang sibokkkkkkk nak nolong



ni nak ujung2 dah menerap...letih ooo menerap ni.....dua kuih ni saya buat dari jam 9.30 pagi sampai 3.30 petang...hadoiiiiii lotihhhhh...selalu saya tolong2 je mak buat kuih,,,ni saya sorang je yang buat....

       

Nila hasilnya...nampak sikit kan...balang2 tu ada yang saya punya & bagi mak & mertua saya...
cukupla kan buat tanda mata mak & mertua..ada jugak saya beli kuih tunjuk & kerepek untuk dorang....

Petang tu memang saya tak laratla nak masak buka luar semua....anak2 nak KFC pulak...ikutkan aje la



Happy Father's day abah.....hehehe



Ayam KFC keju 3 rasa...sedapnyaaaaaaa.......


Beli jugak ni...teringin nak makan sushi pulak...tengok pulak ini nampak menarik dan sedapssssssss..

Ok itu saje...TQ..Selamat Hari Raya Uollsssss


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, June 14, 2017

Roti John Viral Sungai Buloh


Salam & Hai Semua

Dekat kawasan Sg Buloh ni atau lebih tepat Paya Jaras Sg Buloh, adalah satu gerai di Pasar Ramadhan ada jual Roti John..brader yang jual ni tiap2 tahun ada..kalu bukan bulan pose dia jual berger...kat Sg Buloh memang dah femesla..lepas tu ada yang share kat satu page femes FB ari tu...lepas tu lagi panjang lah orang berator nak membeli roti john ni....roti john tak kedekut...




Ni saya share..gambarnya...nampak selekeh comot tapi rasa dia perghhhhh terbaikkkk...rotinya lembab sebab telur sos & isi dia banyak...sampai reti dah nak susun dalam pinggan...

Ni pun biras saya berator nak beli roti john ni..dekat sejam jugakla dia berator....


Cuti Nuzul Quran ari tu kebetulan mak abah saya, family abang saya & abang ipar saya datang berbuka di rumah...itulah menunya hari tu...Alhamdulillah dapat berbuka sama2 ramai2....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ