Wednesday, January 16, 2019

Tip Top BBQ Ikan Bakar (Gerai No 11) Johor Bahru

Salam & hai Semua


12 & 13.1.2019 kami je Johor lagi...kemain berderet entry ke Johor ye...kali ni kami ke Johor sebab sepupu asben kawin di sana. Kebetulan abang asben pun nak follow, mohler kita pegi Johor lagi.

Kami stay di Johor 2 hari je..Sabtu pergi Ahad balik KL balik...dapatlah duk semalam di sana.

Tapi entry ni saya nak share port makan ikan bakar sedap di JB... Tip Top BBQ Ikan Bakar (Gerai No 11) Johor Bahru Medan Selera Tepian Tebrau.


Nilah gerainya..ramai giler orang kat Medan Selera tu



Udang goreng tepung tapi tepungnya mana lol.. tapi kan kalu udang besar ni buat goreng tepung tak sedap kan..sebab anak2 nak udang goreng tepung..yang ada udang size gini je yang ada..tiada pilihan...patutnya buat butter ke sedapla kan...nanti buat butter anak2 memang tak makan..mengada



Kailan ikan masin


Telur dadar


Sup ayam


Ini mmg win..ikan bakar..pastu amcam ada sambal atasnya..lain dari yang lain



Ikan siakap steam limau...rasa ok2 je..sedap jugak
 

Ok last kamiiii....

Keismpulannya sangat recommended....next time boleh repeat..harga pun ok  masih mampu milik lagi




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, January 14, 2019

Stadium Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos @ Stadium Larkin

Salam & hai semua..


Masa kami ke JB (30 & 31.12.2018) ari tu kami ada singgah Stadium Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos atau pun Stadium Larkin. Saje nak bergambar depan stadium tu sebab stadium tu bagi saya cantik..sangat JDT...

Ingatkan nak bergambar luar stadium je, rupanya asben ajak masuk stadium. Tiket dewasa RM15. Kanak-kanak RM8.00. Sebab suami saya ni main bola , memang dia ada team bola...so bila nampak stadium gedik dia lain macam...dialah gedik saya tak...hahhahaha . Dah minat dia kan, kita layan jelah...

Sebelum masuk stadium melawat jap Galeri. Johor Japan Football Gallery.

The gallery, built by JJFA and JDT symbolises the 20th anniversary of Japan qualifying for the 1998 World Cup after defeating Iran at the Larkin Stadium in a qualifying match. The gallery with a ‘From Larkin To The World’ concept is split into two showrooms, with one highlighting Japan’s success and the other, JDT’s rise in Malaysian football. 

Itula serba sedikit kenapa galeri itu wujud.








Panas uolls kat cni...pejam2 mata kami. Cantikkan stadium tu...unik







Bawah ni gambar dalam stadium..bersih nau stadium..memang dijaga rapi









suami ku goalie....gitewwww...my goal keeper....hahahaha


warna warna dalam stadium ni warna bendera Johor..cantikkan..


Ok itu saje.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, January 10, 2019

Murtabak Majid Special Cheese No.1 & Restoran Beriyani sedap di Johor Bahru


Salam & hai semua,

Lepas check out dari hotel kami singgah lunch nasi beriyani...google la apa lagi nasi beriyani sedap di Johor..banyak je keluar sebab lepas tu kami nak singgah stadium cantik kat Larkin kami decide cari Restoran Nasi Beriyani yang berdekatan ngan Stadium

Kami makan di Restoran Beriani Ambok, Larkin



nasi beriani daging yang mangkuk kecik tu ayam kurma.

Kambing pun ada tapi tak order sebab kami bukan penggemar kambing





Nasi beriani ayam merah..ni pun sedap sangat....nasi banyak ye...tapi anak & suami siap tambah nasi lagi..sedap la tu kan


Saya order jugak cendawan tepung makan ngan cili kicap


Darissa order nasi ayam penyet



Kami...pesal muka suami tu..hahahhaa kesimpulan sedap jugak....beza la sikit rasa ngan mamak punya kan.....recommended....



Lepas makan kami singgah stadium larkin yang cantik tu...tu nanti kita buat entry lain. Dari stadium kami singgah Murtabak Majid Special Cheese No. 1 ni.google je keluarla map nya..terletak di Kg kurniawan ..Viral uolls...walaupun perut dah sengkak makan beriani tetapla singgah sebab nak merasa..ikut dah kenyang sangat tapi order jugak.....order satu je...


nasib tak ramai orang...meja banyak kosong


kemain posing nagn murtabak pun berkali2....satu je nak cakap SEDAP  GILERRRRRRR.....serius terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Murtabak daging cheese 2 layer...2 layer ok..tu tebal..tengok mozarella cheese tu...meleleh2....


maigadddddddddddd


adoiiiiiiiiiii sedap teringat2 rasa dia



meleleh leleh uolls




Last lanje pose ngan murtabak..serius sedap gilerrrr....recommended...pehlis try..selain murtabak dia ada jual lain2 lagi....bukan murtabak sahaja

Lusa 12hb pergi johor lagi sepupu suami kawin InsyaAllah nak singgah lagi...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, January 9, 2019

Austin Heights Water & Adventure Park

Salam & hai Semua

Austin Heights Water & Adventure Park ni terletak di Johor Bahru ye Taman Mount Austin. Hujung bulan 12 tu kami kesana 30 & 31 Dec 2018. Anak anak nak pergi waterpark . Saja pergi ke JB nun sesambil jalan2...hehehhe .

Tiket Austin Heights Water & Adventure Park agak murah ye Cuti sekolah ni ada buat promosi tiket kanak2 & dewasa sama je regenya RM58 (Promosi) kalu tak promosi RM78 macam tu lah. Kanak2 bawah 2 tahun & kurang 130cm harganya lain.

Bila saya google waterpark di Johor kemain banyak..Yang terbaru Desaru Coast ..perghhhh tu macam best je tengok...

Austin ni pun ok je...tempat baru 3 tahun beroperas pastu tak ramai orang pulak...tempat bersih & selesa.

Jom layan gambar


See tak ramai orang kan...seronok tul...

beli tiket pun aman aman je




Nila yang dorang main mula2


air kat situ memang macam kuning2 hijau2 ye bukan kotor..mungkin cat or lapisan apa entah kat lantai tu...macam ada tikar kat lapisan tu...so xlicin la lantai pool tu


Mula mula main slide abahnya teman pastu mereka sendiri2 main...ibu memang taklah....seriau tak tau pasai apa...dulu2 bolehla main lagi..








Ibu dia beranai takat macam ni je lah...hahhaa








gituuuuu posing je lebih



Cheezy wedges ni giler meriah..banyak & sos cheese pun tak kedekut..2 kali kami repeat beli...RM8


Ni pun sama...19.90 kot  sekali air...pun 2 kami beli...sedap ayam panas2 pulak tu....harga okla tak cekik darah...



Ibi tak abis2 posing tanduk tu...


Petang2 tu cuaca redup pulak,..sini banyak jugak tempat berteduh tak la panas sangat...selesa orang tak ramai pastu banyak tempat kerusi baring2 tu & redup...tak macam legoland padat sesak kerusi pun xbanyak....serius sini selesa...slide tak banyak sangat sepadan la dengan harga










Dalam pukul 5 kami pun beredarla & hujan pun turun...kami check in hotel kat situ2 jugak...budget hotel je sebab memang nk cek in petang bagi anak2 puas main waterpark.

Hotel nya Prince 33 hotel...RM101 semalam tak silap....beza tul hotel budget sini ngan Krabi ...hehehhe Jalan kaki je dari Austin tu...2 minit kot jalan...tak payah tukar baju kat toilet , tukar kat hotel je




Katil kecik..takpe kami bawa toto...no hal sebab esok nya nak balik dah


Ada tv ,ekon okla tu....

Makan malam kami google kedai goreng2 kat mana sedap..keluar pulak tu kat google ..Nama kedai tu Restoran Tomyam Sri Andalas tak silap...siap ada review kata sedap...



Masing2 muka kepenatan sungguh..anak2 pun pakai baju tido je...simple je kami order...walaupun yang hado je presentation dia tapi sedap..serius macma ni....kedai ni seronok tengok sebab bukan melayu je cina, india pun ada makan tau...maksudnya sedap la tu kan


Ayam petai ni sedap...

Balik makan singgah umah makcik suami..Patutnya esok nak singgah tapi makcik takde pulak esok...suami decide singgah malam tu...dahla semua tak semenggah je hahhahaha nasib ada jacket cardigan dapatla anak2 cover baju tido...hahahhaa


Yang hijau tu makcik suami adik ayah mertua saya. Duduk di Pasir Gudang



Last lanje la selpie kat lobi hotel masa nak check out nanti kata tak sudi mentang2 hotel budget..hahahhaa

Ok itu aje...minggu ni kami ke Johor lagi 12.01.2019...makcik shuben anak nya kawin pulak.....

Terima Kasih.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ