Monday, October 29, 2018

Marrybrown : Kombo Sensasi Ayam Terhangat Korean

Salam & Hai semua


Abislah...cerita  p Melaka tak abis lagi..hahahha...sebab tengok ada iklan Marrybrown baru teirngat kami dah try dah...

Pegi Melaka makan fastfood...apalah kan...hahahha....sebab Darissa nak sangat makan ayam...dan2 lapar...adoiyai....masa ni kami singgah di A Famosa Freeport ada nak beli cari barang sikit.



Bergambar sat



Kena ada nasi dengan ayam....memang macam tulah dia...


Set nasi lemak marrybrown


Ni burger Danish punya..



Ni rupa dalam dia..terkejut I tengok roti warna merah


Sedaplah jugak...pedas2...daging burger dia tu macam kepingan ayam..


Ni ayamnya...okla manis2...ala2 Kyochon

Worth or not? tak salah kalu nak mencuba...bagi saya ok sedapssss



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, October 26, 2018

Coconut Shake Batu Berendam, Melaka

Salam & Hai semua...

Entry ni nak share tentang Cconut Shake Batu Berendam Melaka. Kami p masa kami ke Amverton Heritage Resort tu.

Ni 1st time saya makan Coconut shake yang Batu Berendam Punya. Biasa makan yang di Klebang tu.

Lepas checck out dari Amverton terus kami kesini..boleh lunch sekali...nasib, orang tak ramai..parking senang je..Tenpat ni macam di food court...ada macam2 jenis gerai makanan ada..meriah




Bersusun blender..



Anak-anak makan nasi ayam..suami makan rojak ayam..sedap sedap semuanya


Rojak ayam..sedap


Nasi ayam



King of teh day...presenting Coconut Shake Batu Berendam...serius sedappppp...rasa dia mcam lagi sedap dari Klebangla...hehehe






See, dari muka pun tau memang sedap sedut sambil pejam2 mata




Cocont shake order di meja je..makanan lain kena p digerainya untuk order


macam2 kuih pun ada...saya beli ini...serius sedap giler..dah sejuk pun masih lembut..patut beli lebih..ni pun lagi sedap dari keria yang viral tu


Tempting kan...mengiorkan...tengok gambar ni rasa macam nak p Melaka balik hari...hahahhaa



 Tapau jugak baby crab yang super crunchy ni....sodap

Nexti time boleh singgah lagi ni...recommended...terbaik

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, October 24, 2018

Pattani Tom Yam yang viral!!!

Salam & hai semua

Sebab orang kata viral kami pun try lah....dalam minggu lepas ke dua minggu lepas kami try restoran ni...boleh follow ig mereka @pattani_tom_yam

Katanya ramai artis dah try....tapi masa saya pergi artis takde pun..hahahha

Kedai dia biasa je...gerai tepi jalan....ramai orang...alamatnya di Danau Kota...mula2 kawan blog Wahida My All makan bila tengok alamat..alahai sekentut je dari rumah saya....bukanlah sebelah menyebelah tapi dalam satu kawasan lah...

AlamatTaman Teratai Mewah, 53100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur..Google atau Waze je Pattani Tomyam mesti keluar.


Masa 1st time kami p, mak abah tak ikut sebab siang tu dah bawak mak abah keluar bila ajak makan malam mak abah tak nak..penat katanya.






Kami amik set ..Siakap tu boleh pilih nak masak apa...sweet sour ke, steam ke....kami pilih siakap keong som..tak pernah makan sebelum ni..saja bagi try

Ini set untuk 2 orang harga RM45...ada sup/tom yam, sayur, telur dadar...ada try pulut mangga jugak...tapi xamik gamabr sebab dia anta lasttttt sekali...

Rasa dia..terbaikkkkkk...masam pedas.......so uolls kena try ye siakap keong som tu.....

Untuk second time kami bawak mak abah pulak....dah jani siap2 nak bawak makan malam..ya ampunnn bila sampai ramai giler orang...kul 8 malam ke atas memang ramai orang..smpai kena share meja ngan orang lain.




saya n mak saya



mak abah saya



sibuk ngan PUBG...entah apa2 entah



gegirl











Kami amik set siakap jugak..tapi siakap stim limau...set utk 4 orang RM79...nasi utk 4 orang ,ada telur dadar,ikan siakap, sayur, daging masak merah, Tomyam atau sup, Satu jug air buah. lepas tu kalu nak add apa2 pun  boleh & tambah duit jugak hehhee. ari tu nak order udang goreng tepung tapi tepung takdok pulak






Daging masak merah

Yang lain makan nasi, saya try mee celop...saya mmg favourite ni mee celop..kalu kat kedai tu ada mee celop memang saya akan try mee celop..

Rupa dia biasa je..tapi rasa thorrrrbaik....saya suka!!!



Yang uniknya mee dia ijo....mee celop ijo



Kesimpulannnya...wajib pegi ye uolls...tekak saya boleh terima...sedap....next time nk try nasi minyak thailand pulak...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ
x

Monday, October 22, 2018

Ikan Bakar Anjung Muara, Melaka


Salam & hai semua hari tu masa kami stay di AMVERTON HERITAGE RESORT kami dinner di Ikan Bakar Anjung Muara... saya google ikan bakar muara Sg Duyung..kedai ni yang keluar...rupanya bukan ini yang famous tu ..tapi belasahlah janji ikan bakar...lenkali pi tempat lain pulak....



Tempat cantik bersih kemas je...selesa la nak makan kat cni

Menu yang dipilih adalah seperti berikut



Sotong masak telur masin...sotong dia kecik2 plak..ni saya sorang je yang makan..suami allergic anak2 tak suka pulak...sedapssss


kepah masak sambal ke amsam manis..xigt..betul ke kepah?ke lala? hahahha blasah jelah janji sodap


Udang goreng tepung....



kailan ikan masin.


ikan jenahak bakar sambal....ni lagiiiii sedap...tapi saya paling suka ikan bakar di Restoran Seri Mesra PD...tu memang paling win....



Yang diorder hari itu....habis je semua cuma udang tu tak abis tapau bawak balik


alololo sayang ibu tu...


Ibu pun nak jugakkkkk

Kesimpulannya...boleh makan la...sedap.....recommended...terbaikkkkk

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, October 18, 2018

Amverton Heritage Resort , Melaka


Salam & hai Semua.


6 Oktober kami ke Melaka...lagi....hahahha nak buat macam mana tetiba suami kita onz kita pun lagi onzzz jelah...cari murah2 uolls di TRAVELOKA...tak kisah hotel macam mana janji ada pool...dah lama aim dah Amverton ni sebab suka ngan pool dia...ada slide2 bagai....harga bilik termasuk dah waterpark tu....waterpark manja2 je....jadila untuk anak2....

2D1N saya dapat di TRAVELOKA RM155 termasuk breakfast..murahkan....tapi view bilik sedihlah dapat view parking lot...takpe janji anak2 happy

`

Bilik standard je tapi alhamdulillah bersih...katil tu rapat2 je..muat je kami 4 beranak


Ada tv fridge lemari...basic punya keperluan dalam sesebuah bilik..



Ada shower.


Pemandangan dari pool


ini view bilik kita ye...hehehehe jadilahhhh....janji mampu milik



Ini pool dewasa kedalaman 1.2 meter....oklah sini kawasan bersih..staff dia semua baik-baik nak life guard dia..memang menjaga keselamatan pengunjung....budak2 yang tak reti berenang memang dia tak bagi masuk kat kolam dewasa ni


Pool kanak-kanak...sini saya tengok lebih sesuai umur 5 tahun kebawah memang tak dalam ...anak-anak dari 6 - ke 12 tahun pun sesuai jugak sebab ada slide tu


ini untuk baby baby...





Pool dia..cantik & comel2 kan & agak well maintained la...


Sesambil anak2 mandi kita layan ABC...ada cafe ye tepi pool...



ini slidenya..ada orang jaga kat atas tu..umur 12 tahun ke atas tak boleh naik ye..tapi kalu anak uolls jenis badan kecik lepas je sebab Danish umur 13 tahun lepas je...


kat bawah tu pun ada orang jaga..yang baju hitam tu...takdela depa biarkan budak2 tu mandi




Ini kat kolam dewasa...kalu budak2 nak mandi kena ada pengawasan penjaga




Danish ni masih lagi la nak layan benda budak2 ni..mungkin sebab belum akil baligh...tengok 3 ,4 tahun lagi mesti dah tak nak


Esoknya kami breakfast di Hotel je...anak-anak kena tambah dalam RM15 rasanya..


Pilihan food banyak...habis je depa tambah....lontong tu sangat sedap...



Kaunter roti canai


buah buahan & dessert

Macam biasa lepas breakfast sambung mandi lagi....





Nak check out kita bergambar sekejap kat cni....



Last gambar cinta hati....takmo cepat besar...nanti ibu abah kena tinggal....

Kesimpulannya, boleh pergi lagi jika saya ada anak kecik...hehehhee

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ