Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, January 9, 2017

WP HOTEL ...KL view yang ohsem!!!

Salam,

Permulaan 2017 kita mulakan dengan staycation di KL jer... hajat di hati nak check in malam tahun baru tapi bilik full...kita check in 1.1.2017-2.1.2017. Semalam jer....cukuplah..esoknya budak dah start sekolah...hheheh


Hari ni nak share satu hotel budget kat KL punya pool view yang ohsem!!! dia punya view tu setarap Regalia Residence tu tau...ala ala je la...Hotel yang kita nak share ni nama dia WP Hotel beralamat di:362, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit, 50100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia.

Landamark dia dekat dengan Restoran Kudu Bin Abdul dan Sendayu Tinggi punya banggunan...sebelum SOGO & Pertama Complex...Kalu kita dari Chow Kit, hotel ni belah kanan ye..




Ni katil dia, dapat king size bed..muatla kami anak beranak 4 orang ni..eh lupe plak sofa tu kita cantumkan dekat katil, Danishla tido situ..muat.... Bilik kami bilik deluxe. Rate RM149.00 Exc breakfast ye...ala makan kat situ senangggggg nak dapat..seberang jalan ada kedai mamak....


 Inila sofanya...








Bilik air ada shower je..bathtub takde ..tapi tak taulah kalu jenis bilik lain ada bathtub. 


Peti ais ada....kemudahan buat air pun ada....


Ni view dari bilik kami..nampak KLCC & KL Tower tapi tak snap plak KL Tower dari bilik kami ni...Bilik deluxe ke atas semua dapat viewl KLCC ye...kita bagi tips ni...berdasarkan receptionist tulah yang cakap...bilik ni kita dapat RM149.00 di Agoda...Kalu weekdays lagi murah tau rate bilik dia... Uolls kena rahin survey tau



Masa yang dinantikan oleh anak2...mandi pool yeayyyyy!!! Pool terletak di rooftop ye...






See....cantikkan view dia.Anak2 saya pun tak sabar nak mandi...saya sampai sekarang tak boleh move on...asikla tengok gambor..hehehe..bila kita share kat FB & instagram adalah kawan2 yang berminat...ada sorang kawan kita siap dah check in dah semalam tau....suka nya kitaaaaaa....

Itula gunanya media social kan...kalu share benda elok, elokla jadinya...tapi sedih ada jugak yang ingat orang nak show off, tak faham lah...bukan show off, kita nak bagi info kepada sesiapa yang berminat...saya pun kalu nak cari info pun berkenaan  hotel ke tempat makan ke memang saya akan cari info di IG or blog...senang kan.....





Masa ni tak ramai orang lagi...bila petang lepas Asar berduyunnnnn la orang tiba....heheh


Ibu pun nak jugak nampak KLCC view....hahaha.

Dalam kul 7 pm kami pun masuk bilik tukar baju...lepas maghrib anak2 sambung lagi mandi pool...pool buka dari 7.00am - 10.00pm.

Bila malam lagilan cantik view dia....lawa sangat...tak puas2 amik gambar....










Sebab anak2 nak mandi pool, kami decide dinner kat hotel je..kat area pool..boleh order makan nanti dorang akan hantar kat pool,,harga pun taklah mahal sangat...semua harga bawah RM20...mampu milik



Sedap pulak chicken chop tu sebab makan nampak KLCC..hehehe




Foods dia pun sedap2 tau....






Pool area dia kecik je....biasalah hotel bajet kan..kita nak expect lebih2 macam mana...yang penting kami puas hati stay kat cni...kawan saya yang stay kat cni hasil rekemen dari saya pun puas hati tau...hehehe WP Hotel sila belanja saya one night stay lagi...hehehe

Esok pagi sebelum check out kita mandi lagi...breakfast kita beli kat luar makan kat bilik...








Akhir sekali gambar saya yang menunjukkan saya hepy.....hehehe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, December 9, 2016

Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Salam


Awal cuti sekolah hari tu 26 & 27 November kami ke Cyberview Resort & Spa....dah lama aim sebenarya tapi sebab takde laut hahaha kita batalkan niat tu saje....tapi kali ni kami pergi juga kesini sebab nak bawa mak & abah saya sekali...sesuaila kot dekat sebab abah pun tak berapa sihat....Kebetulan 27hb tu Danish anak sulung saya tu bersunat, so upah la untuk dia kononnya....bagi gembira gembira dulu sebelum potongggggggg....







Yeayyyyyy sampai dah....sebab jalan jem dekat sejam jugak la sampai ke lebih sejam...

Kami amik bilik Superior Chalet with breakfast untuk 2 orang...yang tak cukup kita top pu je nanti masa breakfast


 Katilnya...just nice untuk semua orang....semua sumbat dalam satu bilik...tak pe tak pe bukan nak hornymoon punnnnnnn....hehhehe



Bilik air dia paling win.....paling cantik berbanding hotel2 yang sebelum ni kami pernah menginap...


 Meja solek nya....pastu nampak tak bercahaya tu..itu aromatheraphy..ala yang bau wangi wangi tu....bilik wangiiiiiiiiiiiiiiii sentiasa... i like....






Kita cek pool dia pulak..tapi tula biliknya jauh dari pool...

Ari kami sampai tu hujan...cuaca mendung berarak kelabu je ari tu....esoknya lagilah , hujan lebat








Okla pool cantik & besar...tapi sebab tak de laut feel tu kurang..hahahah tu sebab asikla kami ke PD.... (banyak entry ke PD tak blog out lagi ni hehhee)
Tapi budak budak kan depa mana kisah janji ada pool dah syokla pada dorang....



Ada orang buat wedding kat pool...cantik..kita tumpang gambar sat.... kasi can la ye....hehehe



Balik bilik sambung mandi dalam bath tub pulak,,,gasak la kome


Esoknya pulak pagi2 dah hujan..sian anak2 nak mandi pool...tapi bila dah renyai renyai saya bagi juga depa mandi....

Tapi sebelum tu kita p brekfes dulu..


ni pinggan saya yang pertama....pertama ye pertamaaaaa....

Dia punya breakfast buffet spread dia banyakkkkkk & cantik....macam2 ada...orang pun ramaiiiiiii...





Tak amik gambar banyak pun sebab nak fokus makan...hahahah

Lepas dah makan kasila anak anak mandi pool....






Tamat dah cuti cuti di Cyberview.....nak datang lagi? tak kotttt baikla saya ke PD bukan sebab tempat tak best tapi sebab takde laut..heheheh......



P/S : minggu ni balik kampung ...yeayyyyy...pastu duk semalam kat Ipoh bawak adik adik ipar pulak berjalan Ipoh....selamat bercuti semuaaaaa




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ